Life sign from me

2013-05-30 ♥ 08:43:00

Det var ett tag sedan sist, så jag tittar in med en liten video där jag bland annat berättar att jag lever!
(Skulle publicerats igår, onsdag)


-

2013-05-19 ♥ 23:07:16
Jag går in i väggen, bryter ihop, gråter och gör det fyra gånger om just nu. Jag orkar inte med allt och har dessutom alldeles för höga krav på mig själv. Förberedelserna inför konfirmationen och slutklämmen i skolan utgör en alldeles för stor press i mitt liv och det finns inget utrymme för något annat. Stress, press och höga krav får mig att må dåligt. Kommande två veckor ska jag: baka, städa, plugga till SJU prov och en hel del andra lite mindre saker. 
Jag tar en paus och återkommer när jag mår bra igen och när allt lugnat ner sig. 

Ge mig gärna lite peppande och värmande kommentarer det behöver jag verkligen just nu! Ni är grymma.

Ny kör jag!

2013-05-19 ♥ 20:09:46

imorgon


Bullbak

2013-05-19 ♥ 14:38:41

I eftermiddag är det kalas här, min "plast pappa" fyller år och firar vi klockan fem med en massa kakor, tårtor och bullar. Grattis till honom! Under förmiddagen har jag alltså bakat bullarna och vi var och köpte tårta. Så är det just nu!
Receptet på bullarna finns under kategorin "recept".

Jag har brist på inspiration just nu, jag har ingen dator och ingen kamera med mig heller, tyvärr.


Eurovision song contest F I N A L

2013-05-18 ♥ 20:38:56

Efter en hel dag i solen och en massa bakande så avslutar vi dagen framför Eurovision song contest! Vi har lagt tio kronor var här, den som sätter flest 10 i topp land vinner!
Let's go!!


Pluggar i solen

2013-05-18 ♥ 13:16:21

Jag är hos mamma nu, jag ligger ute i solen vi pluggar. Oj, vad jag älskar denna sommar! Jag ska precis gå in och hämta lite lunch, får se vad jag hittar!
Har ni lika vacker väder? Vad sysslar ni med idag?


Något bättre

2013-05-18 ♥ 09:40:53

Idag kör jag på en något nyttigare frukost, två knäckemackor med Philadelphia och avokado! Jag startar dagen på ett blodsocker på 9,8 efter gårdagens fest. Ha en toppen lördag!


Utrymning

2013-05-18 ♥ 00:22:44

Moa och Ebba har utrymt stället efter en trevlig kväll, medan jag och Matilda bäddar för sängen! Dagen och kvällen har bjudit på bad, grillning, charader och en massa goa skratt. Jag kommer så småningom att visa er bilder, eftersom vi fotat i massor med min kamera.

Imorgon vid elva tiden ska jag åka till mamma och baka i massor! Jag hoppas på en varm helg, med lite plugg. De kommande två veckorna har vi 7 prov och en inlämning, det låter inte sant, men då är det iallafall!
Sov gott och tack för ikväll! Hur har eran dag varit?


Tjejer kan...

2013-05-17 ♥ 19:20:06

... Snart är det dags att äta!


RYKTET GÅR

2013-05-17 ♥ 17:40:04

Ett riktigt roligt spel, men det spårade ur totalt emot slutet!


Tidigare kväll

2013-05-17 ♥ 13:59:43

Vi fick håltimme på dagens sista lektion och kommer alltså hem en timme tidigare! Vi funderar på att bada, men vi får se hur det blir med den saken, jag har ju faktiskt inte badat i havet ännu år 2013. Nu åker vi hemåt i solen!


Sommar och sol

2013-05-17 ♥ 11:07:47

Underbart väder, raster i solen och shorts! God förmiddag på er!


God natt en underbar dag!

2013-05-16 ♥ 21:43:48

Nu ska jag sova efter en helt underbar dag! Solen sken, värmen var perfekt, det var sista konfa gången och det var ett roligt MRLpass! Dagen kunde inte blivit så mycket bättre, jag hoppas på att det kan fortsätta såhär, det behöver jag verkligen!

Under flera av våra raster idag satt vi ute, och solen snålade inte på sina strålar på oss, så skönt! Jag hoppas att värmen ska fortsätta att sprida sig över Sverige nu. Framför allt i morgon, så att vi kan sitta ute och äta under kvällen, efter att vi grillat. Jag tänkte även att jag skulle börja med att använda shorts under dagen.

Träningen var som sagt toppen, de "regler" vi satte upp med min läkare senast fungerade verkligen och jag avslutade med ett blodsocker på 4,2. Jag mådde inte dåligt pga för högt blodsocker och det kändes underbart! Det kändes som att jag hade dubbelt så mycket energi som i vanliga fall, och jag orkade hela passet utan problem! Svettig var jag, men så skönt det kändes!

När jag cyklade hemåt vid 20-tiden var det fortfarande varmt! Bara t-shirt och kortbyxor, ingen jacka eller mjukisbyxor behövdes! Färjeresan bjöd även på en tur mot solnedgången, så vackert!

Nej, dags att sova snart, jag kommer att sova gott efter denna dagen!
Hur har eran dag varit?


Escada parfym

2013-05-16 ♥ 19:54:00
 
Escada parfym
Jag är lite sugen på någon av de ovanstående parfymerna från Escada. Jag har för tillfället nämligen inte någon "bestämt" lukt och skulle verkligen vilja ha en underbar sommardoft just nu! 
Köp gärna en till mig
 

S J Ä L V F Ö R T R O E N D E

2013-05-16 ♥ 16:33:00
Vad är egentligen det är med självförtroende för någonting? Vad är ett bra själv förtroende och vad är ett dåligt självförtroende? Alla vill ju såklart ha ett bra självförtroende, men vad det betyder egentligen kanske inte alla vet. Har du ett bra eller ett dåligt självförtroende och vad innebär de där få orden för dig, dåligt självförtoende & bra självförtroende. Jag ska prata lite om det är med självförtroende över huvudtaget nu, eftersom att det är en så pass stor och vanlig "fråga" i dagens samhälle. Jag vill både peppa mig själv och peppa andra!
 
Självförtroende är precis vad det låter som att vara, alltså hur mycket man tror på sig själv. Hur mycket man tror att man själv kan lyckas med olika saker, exempelvis något i skolan eller på jobbet. Om man kan själv säga att man är bra så tyder det på ett bra själv förtroende, om man vågar ta plats och visa att man finns så har man troligtvis också ett bra självförtroende. Någon som kan tyda på ett dåligt själv förtroende är bland annat om man har svårt att prata inför folk eller om man försöker gömma sig i folkmassor.
 
Varför man får eller har ett dåligt självförtroende kan bero på många saker, bland annat så kan man vara missnöjd med sig själv, tycka att man själv är ful eller tjock. Men man kan också få dåligt självförtroende ifall någon säger till en att man är dålig, t.ex. de där onödiga kommentarerna som man kan få om man säger något ord fel när man läser. Även de där skrattet som man kan mötas av ifall det där man läser fel blev väligt konstigt och roligt kan ge dåligt självförtoende. Även om kommentarerna man ger eller skrattet som bara kommer inte var menad illa, så kan folk ta det illa. Var alltid försiktig med vad du säger!
 
Att förbättra sitt självförtroende är ingen lätt uppgift och det kräver mycket övning, man kan inte bara bestämma sig och helt plötsligt har man bättre själv förtroende. Nej, så enkelt är det ju tyvärr inte. Men självklart så finns det många olika sätt och tips för att hjälpa processen, ett bra självförtroende kämpar det flesta emot, även om man inte tänker på det! 
 
Här kommer mina bästa boost för att öva upp sitt själv förtroende:
 TÄNK PÅ DETTA "vad är egentligen det värsta som kan hända?" vi lägger allt för ofta ner energi på problem som vi inte kan påverka eller på att oroa oss över allt och inget. Lägg istället energin på det som du KAN påverka och det som du SKA och KAN göra istället för att oroa sig över det. 
 
Hur stor roll kommer det du står inför just nu att spela om några år? Detta kan man ju såklart inte säga om alla situationer, en jobb intervju påverkar ju såklart en längre tid. Men tänk på detta om du ska t.ex. genomföra en uppgift eller en pressentation.
 
Försök istället för att misslyckas helt! Du kan inte veta innan om du kommer lyckas eller misslyckas med något. Men bara genom att tro på att du kan lyckas har du redan kommit en lång bit vägen. Att tro på det du gör, gör det ofta mycket bättre. TÄNK POSITIVT!
 
Men glöm aldrig att ALLA är perfekta på sitt eget sätt, ingen är helt perfekt. Glöm inte heller att ingen kan ha den perfekta kroppen, det finn fria ansiktet, alltid vara på topp och få dom bästa betygen i skolan. Alla är unika och bra på sitt egna sätt!
GLÖM INTE, DU ÄR AWESOME!

Peptalk - ny kategori

2013-05-16 ♥ 11:29:00
Nu har jag bestämt mig för att skapa en ny kategori! 
Den ska innehålla peptalk till er, lite längre texter med olika tankar, tips och allmäna saker som kan göra er på bra humör! Saker som kan peppa er till att lyckas med olika grejer.
 
Jag håller på och förbereder ett inlägg om självförtroende, i mitt huvud finns även tankar på ett inlägg om avundsjuka och sånt som rör det, vad tror ni om det? 
Men jag behöver er hjälp, vad vill ni ha för olika peppande inlägg?
 

Över O N S D A G

2013-05-15 ♥ 20:26:31

Ja, då var även onsdagen över. Två dagar kvar av denna veckan, jag måste erkänna att tiden går ganska fort. Bara drygt fyra veckor kvar till sommarlovet nu och det ska verkligen bli skönt, jag är lite spänd över betygen också!

Under dagen var det dom sagt utvecklingssamtal, jag gick igenom och har minst godkänt i alla ämnen. Vi tog båten fram och tillbaka, kul att få köra igen efter näsan ett år. Men jag har ju förarintyg, vilket jag fortfarande är väldigt stolt över! Såklart så pluggade jag en del under eftermiddagen också!

På fredag kommer mina bästa tjejer hit, Matilda, Ebba och Moa. Det blir grillkväll och förhoppningsvis vackert väder så vi kan bada och äta utomhus! Jag har saknat en mysig kväll med mina vänner. På lördag ska jag åka till mamma.
Sov gott kära vänner!


Mina klänningar

2013-05-15 ♥ 16:59:00
Jag slängde ihop en liten video med mina sommar klänningar. Den tanken kom till mig under en av de varmaste dagarna som varit i år, och här är filmen.
Jag hoppas ni ska gilla den!
Hur många klänningar har ni?

Dagens outfit 15/5-13

2013-05-15 ♥ 13:32:00
Tröja - Ullared // Jeans kjol - Even&Odd (zalando) // Tunna leggings - Lindex
 

4/5 poäng

2013-05-15 ♥ 10:45:00
Tänkte ta och tipsa er om dessa tuggummin:
Stimorols Twist Waterloomelon
Dom är verkligen, utan tvekan super goda! Men tyvärr tappar dom, som många andra smaksatta tuggummin smaken väldigt fort, det drar ner poängen rejält! 
Men testa dom och njut!
 
Ha en underbar onsdag kära vänner, idag väntar skola och sedan utvecklingssamtal i eftermiddag.

T I S D A G kväll

2013-05-14 ♥ 22:42:04

Kvällen bestod till stor del av plugg, men jag har också ägnat en del av den åt att titta på semifinal nr 1 av Eurovision song contest. Jag måste säga att Danmark är en favorit bland de låtar jag hört under kvällen, men vi får se.
Vilken är eran favorit från ikväll?

Jag kan även berätta att vi blev lyckliga vinnare till två av postkodslotteriets vita cyklar, precis som många av våra grannar också blev under dagen. Vi (pappa) får iallafall något tillbaka efter alla lotter man köpt genom åren och det beloppet man betalar in varje månad!

Men nu är det snart dags att sova, ladda upp för en nu dag och vakna utvilad. Jag ska möta dagen pigg och glad, tänkte jag. Vi får se vad onsdagen har att erbjuda, mer än svenska, spanska, geografi, musik, NO och utvecklingssamtal. Sov gott!


Massor att göra igen...

2013-05-14 ♥ 16:29:26
Idag har jag massor (jag vill) att hinna med, jag måste redigera massa bilder från helgen och plugga i massor. Denna veckan har vi både spanska glosor, engelska prov och SO-läxa, jag kan lova er att nästa vecka inte ser bättre ut, tre prov väntar bland annat. 
 
Såhär ser det ut hemma för tillfället:
Hoppas att det är ett svar på varför jag är frånvarande här! 
 
Imorgon är det även utvecklingssamtal på schemat, jag hoppas på att min klassföreståndare har en massa bra saker att säga om mig, eftersom både mamma och pappa ska med. På torsdag är det sista konfirmations torsdagen och jag tänkte även festa till det med en MRL efter det, det var länge sedan nu. Jag ska ta och testa tipsen jag fick av min läkare senast, angående det här med träning!
 
Nej dags att fortsätta med plugget!

Fem fakta om mig

2013-05-14 ♥ 13:55:00
 
Jag tänker alltid för mycket
 
Jag har ofta svängigt humör
 
Jag kan inte ha utsläpt hår förlänge
 
Jag har jätte tunt hår som aldrig växer
 
Jag är ganska ofta snål mot mig själv när jag är och shoppar
 

Recept på Baguetter

2013-05-14 ♥ 10:35:00
Tänkte tipsa er om grymt goda baugetter som är enkla att baka! Vi räknade ut på hemkunskapen att det kostar drygt 3 kr att baka dom, snacka om ekonomitänk. Här kommer iallafall receptet för er som är intresserade:
Ugn: 225 grader // Tid: ca 1 timme
Du behöver till fyra stycken baguetter:
½ paket jäst
2 dl fingervarmt vatten
1 msk olja
½ tsk salt
1 msk socker
1 ½ dl grahamsmjöl
2-4 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och blanda i det finger varma vattnet, rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt oljan, saltet och sockret, blanda runt lite.
3. Blanda i allt grahamsmjöl och blanda runt ordentligt.
4. Tillsätt så mycket vetemjöl du behöver för att det ska bli en deg som lätt släpper från bunken.
5. Låt degen jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek, ungefär 15-20 minuter.
6. Knåda degen på en bak bänk, ta mer mjöl om det behövs. När degen är kletfri ska du del upp degen i ungefär fyra lika stora delar.
7. Rulla de fyra bitarna till långa korvar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
8. Lägg en bakduk över plåten och låt baguetterna jäsa igen, ungefär i 10 minuter.
9. Ställ in dom i ugnen, om du vill ha en knaprig yta kan du slänga in lite vatten längst ner i ugnen (under plåten) innan du stänger luckan. Låt baguetterna stå i ugnen i ungefär 10-12 minuter.
10. Ta ut dom och låt dom svalna på ett galler.
 
Enkelt va?
Sedan är det bara att dela baguetterna och bjuda dina vänner, eller ät upp dom själv om du känner för det!
 

Shadow Theatre

2013-05-13 ♥ 21:04:00
 
Jag hittade en otroligt imponerande video på Elins blogg för ett tag sedan och ville dela med mig av den till er! Det är ett av bidrag till årets Britain´s Got Talent. Jag tycker både att det är riktigt skickligt gjort och en vacker saga.
 
Vad tycker ni? 
 
Sov gott nu, så hörs vi imorgon!

Solprojektet

2013-05-13 ♥ 14:48:45
Jag tänkte ta och ladda upp lite bilder från det såkallade "sol projektet". Egentligen inte av någon speciell andledning, jag vill bara fylla bloggen med lite sommar och härliga bilder med sol, nu när regnet är tillbaka igen. Men här kommer som sagt lite somriga bilder
Foton: Jessica // Kamera: Min nikon D700 // på bild: Malin Johansson (jag) // inspiration: SOL!
 
Jag hoppas att de blev till lite inspiration för någon!
Puss & Kram

Helt ok

2013-05-13 ♥ 13:00:04

Gymnasieundersöknings saken gick bra, enligt den undersökningen så skulle jag passa bäst inom typ restaurang yrket, men jag vet inte riktigt... Nu är det iallafall gjort, jag tycker ändå att det var väldigt nyttigt!

När det var dags för lunch så fick vi sitta ute, jätte kallt kan jag lova. Vi satt mitt i ett skolområde så alla elever gick förbi och skrattade åt oss, lite pinsamt faktiskt, Ebba vågade inte ens äta sina pannkakor...?

Nu är vi iallafall på väg hem, jag ska plugga NO, spanska, förbereda lite blogg inlägg och dricka en stor kopp te. Såklart så ska jag ta min promenad också.


Aktivitets kvinna

2013-05-12 ♥ 18:32:50

Idag har jag varit lite frånvarande här, men desto mer aktiv i verkliga livet. Vi har både vandrat 5 kilometer med hunden och simmat nästan 1000 meter på badhus! Jag behöver verkligen komma igång med träningen igen, så det var en bra start! Imorgon tänker jag ta en långpromenad och äta nyttigt!

Under eftermiddagen var jag som sagt iväg en sväng på stan, det blev ett nytt regnställ och en ryggsäck. Jag kollade även efter en ny fjärrutlösare till kameran, men hittade inget bra. Den dumma jag hade gick sönder, jag är verkligen i STORT behov av en ny, snälla någon köp en till mig! En som man kan fokusera med innan man trycker av och tar kortet, snälla, hehe.

Ikväll blir det grillad kyckling till middag, troligtvis en god sallad också. Imorgon ska vi på "utflykt" med klassen, så jag måste fixa en matsäck också. Men det löser sig!
Här är några bilder från dagen:


Picknick

2013-05-12 ♥ 15:20:41
Foton: Malin Johansson (jag) & Jessica // Kamera: Nikon D7000 // På bild: Malin (jag), Jessica & Andreas
 
Jag tänkte att jag skulle visa lite somriga bilder från en picknick med mina kusiner häromdagen. Idag är ju vädret lite tristare så jag tänkte sprida lite sol på här på bloggen iallafall. Om ett tag ska jag åka iväg och shoppa lite...igen. 
Njut av dagen! 

Tips på saker att prata om

2013-05-12 ♥ 13:57:00
Ska du hålla en muntlig presentation i svenska om valfritt ämne eller tala om något valfritt någon annanstans? Isåfall kan du fortsätt att läsa här. Jag har själv inför varje munslig redovisning problem med att komma på något bra att prata om, så jag har tänkt på detta nu, här kommer mina bästa tips!
 
Prata om  något du själv brinner för, då vet du vad du pratar om och kan känna dig lite tryggare i ämnet. Visst vet väl alla att man inför en presentation eller redovisning kan vara så himla nervös? Men om du vet allt om det du ska berätta så kan man känna sig lite tryggare. Man kan även förmedla en bättre upplevelse till lyssnarna om man själv är intresserad. 
Prata om något aktuellt som rör alla, t.ex. en skolsituation. En fråga som du tycker är viktig och kan argumentera och prata om en stund. Om man vill kan man ju även försöka att få med de andra i klassen på ett hörn (glöm bara inte att det är din redovisning). 
Det var det jag kom på för tillfället, hoppas det kan hjälpa någon!

diabetes.se - gratis

2013-05-11 ♥ 22:11:00
Jag fick för ett tag sedan hem lite gratis grejer som jag beställde från Svenska diabetesförbundet. Som ni kanske förstod var det information och saker för någon med diabetes, eller någon som av någon andledning är bekant med diabetes. Jag tänkte inte berätta om alla broschyrer, eftersom jag själv inte hunnit titta i det ännu. Men det är bland annat en film, en tidning och några informations broschyrer. 
Här är bilder på allt, vill ni läsa mer om sakerna så kan ni läsa på diabetes.se.
 

Update

2013-05-11 ♥ 19:17:56

Dagen idag har bjudit på en stor variation av olika saker. Först av allt var det frukost, färska frallor och päron yoghurt. Vi var sedan och köpte en massa blommor på blomster landet innan det var dags för lunch, färska frallor med ägg på. Min syster följde med hem för att äta lunch och sedan åka vi in till stan en sväng, jag hittade ett par jeansshorts på H&M och så fick jag armband av min syster från Gina Tricot.

I kväll blir det planka till middag, alltså inte en träbit bara, utan potatismos, kött, sparris, broccoli och sås på en planka som man har i ugnen, mumsigt! Självklart blir det "smartare än en femteklassare" också, annars är det ingen riktig lördag!
Detta blev bara en snabb uppdateringen, vi hörs!


Massor av nytt

2013-05-11 ♥ 13:26:00
Medans jag har tagit en paus härifrån så har jag köpt en massa nya saker, både beställt från internet och handlat inne i stan. Men eftersom det blev så mycket har jag bestämt mig för att göra det till en video istället.
Här kommer den:
Ignorera att jag säger öhh hela tiden, hehe.

Dagens outfit

2013-05-11 ♥ 10:18:00
Jeans jacka - Lindex // Blus - Gina Tricot // Jeans - Cubus

Allmänheten + diabetes

2013-05-11 ♥ 00:02:24

Idag tog jag mitt långtidsverkande insulin på färjan, bland alla folk som satt där. När jag blev sjuk och precis i början trodde jag aldrig att det skulle hända, då ville jag bara dölja det inte visa mer än nödvändigt! Allt som innebar sprutor och stick ville jag inte prata om, nu är det inte jobbigt längre. Det är inte kul, men inte alls så jobbigt som det var i början. Det går av en vana och sanningen är ju den att jag har diabetes, varför ska jag dölja det? Jag har ju inte direkt bestämt mig för att bli sjuk, jag tar ju inte sprutor för att det är roligt, jag tar dom för att jag måste!

Men det som jag tror bidrar mest till att jag inte tycker det är så jobbigt längre är att jag nu är så "säker" på min egen sjukdom och jag vet precis hur allt ska skötas och hur sprutorna ska tas. När jag tar sprutor på ett allmänt ställe så tar jag den diskret och snabbt, man behöver ju inte "skryta" och "skylta" med att man har diabetes. Om man inte vill.

Jag försöker tänka mig själv innan, då såg jag aldrig någon på stan som tog sprutor eller testade ett blodsocker. Nu ser jag det titt som tätt, framför allt på olika matställen, såklart. Om jag ska vara ärlig så hör och ser jag om diabetes överallt sedan jag blev sjuk, både på TV och i tidningar...

Så en uppmaning till alla med diabetes:
Bortse från allas blickar, sluta skämmas och ta hand om din sjukdom så som den behöver tas om hand! Ta dina sprutor och tester när du behöver och gör inte en stor affär av det!


Roligare sätt att ge bort pengar på

2013-05-10 ♥ 20:27:00
Hej på er,
jag skulle behöva lite hjälp och tips av er nu. Det är konfirmationstid, studenttid och födelsedagstid just nu, som ni nog alla vet. Men ofta kan det ju vara svårt att veta vad man ska ge bort till någon, därför blir det ju ofta pengar som man stoppar ner i ett kuvert tillsammans med ett kort. Hur kul är det?
 
Själva pengarna i sig är ju roliga, det tycker iallafall jag! Men hur kul är det att få eller ge bort ett kuvert? Nästan så tråkigt det kan bli, efter att inte få något alls, hehe. Jag har funderat på olika sätt att göra det roligare att ge bort pengar utan att komma på något bra. Jag kan säga att några riktigt dumma idéer dykt upp, men de hoppar jag över att berätta om.
 
Nu till frågan och det jag behöver hjälp med:
Kommentera detta inlägget med massor av roliga sätt att ge bort pengar på!
Jag är desperat...
 

Kjol dags

2013-05-10 ♥ 16:17:56

I eftermiddag ska jag agera "lekledare", min kusin och två av hennes kompisar ska nämligen ha barnkalas för sin klass klockan fem. Jag har lovat att jag ska hjälpa till med både lekar och servering, så vi får hoppas att det går bra. Men kan det gå annat än bra när jag har kjol på mig, vilken händer ganska sällan...

Efter kalaset, som slutar åtta, ska jag åka in till mamma. Jag ska vara där tills på måndag, då ska vi nämligen åka på någon sorts "inför gymnasievalet" sak med klassen i några timmar. Men så ser det ut just nu iallafall, sedan får vi se vad som händer i helgen!


inför konfirmationen

2013-05-10 ♥ 13:34:00
Nu är det snart färdig fixat inför min konfirmation som äger rum söndagen den 26/5. Korten har som sagt kommit hem och skickats ut till släkten och planeringen inför fikat efter är också fixat. Nu kanske ni är nyfikna på hur det blev med klänningen? Efter att jag haft fem klänningar hemma och provat lika många i butik så började tiden bli knapp. I slutet av förra veckan fick jag tillslut hem en klänning från nelly.com som jag nöjer mig med! Jag har bestämt mig för att inte visa den för än det är dags att konfirmeras, men här har ni en liten för titt:

Paketet är här!

2013-05-10 ♥ 11:31:00
Äntligen är mitt paket här, jag har väntat hur länge som helst, nästan!
Dags att prova!

Bästa sättet att vakna på

2013-05-10 ♥ 10:00:00
Mitt absoluta favorit sätt att vakna på är när man vaknar och upptäcker att man vaknat innan klockan ringt. Det räcker att man vaknar någon minut innan klockan ringer, då känner sig pigg och utvilad! Det är den absolut bästa starten på en dag! 
Vad tycker ni är den bästa starten på en dag för att den ska bli bra?
 
Ha en underbar fredag allihoppa!

At home

2013-05-09 ♥ 19:41:00

Nu är jag hemma och jag måste säga att vädret varit helt okej hela dagen, under eftermiddagen kom det en rejäl regnskur men annars har det varit helt okej väder. Som sagt var lunchen god, det blev fruktsallad över och det får bli min kvällsmat!

Imorgon ska jag åka och hämta ett paket vid 10 tiden, sedan ska jag försöka att redigera alla de flera hundra bilder som jag har i kameran för tillfället. Jag ska även försöka att förbereda en del inlägg, både under kvällen och morgon dagen!

Nu blir det en Loka och fruktsallad framför TVn en stund iallafall. Ta det lite chill efter en lång dag!


Kär i lunchen!

2013-05-09 ♥ 14:45:00

Vi är som sagt på landet. Vi stannade på vägen och köpte med oss lunch ut, dagens lunch blir egen plockad sallad från en Ica affär. Även egen plockad fruktsallad från Ica.

Det har ju spridit sig till de flesta mataffärer nu, det här med själv plocknings "matlåda", och jag älskar det! Man kan ju själv välja vad man gillar och blanda som man vill.

Idag var vi inne i en affär som vi förra året tycke var sådär, men nu var den verkligen underbar. Färska grönsaker, fin kyckling, fläskfilé, revben, potatis sallad, stekt potatis, pasta och allt annat man kan tänka sig. Inte nog med det så hade den även fått in ett fruktsallads hörn! Färsk kiwi, färsk melon, apelsin, vindruvor, jordgubbar, ananas och kesella!

Så gott! Nu blir det som ni kanske förstod underbar lunch, mums!


Hoy - idag

2013-05-09 ♥ 08:50:00

Idag blir det nästan färska baguetter till frukost, dom är från igår när jag och Jessica bakade! Riktigt goda, med ett lite omgjort recept från hemkunskapen! Någon som är intresserad av receptet?

Idag ska vi åka till landet för att titta till hur saker och ting klarat sig över vintern, även städa en hel del. Jag hoppas på fint väder, då är det mycket mysigare! Tjingeling så länge!


Smygtitt

2013-05-08 ♥ 19:17:45

Jag och Jessica har gjort ett litet fotoprojekt under de två dagarna när vädret var som bäst, ute såklart. Jag har fortfarande inte kommit till skott med att redigera alla bilder (som för övrigt är hur många som helst). Men jag tänkte visa er en liten smygtitt så länge, såhär såg eftermiddagarna ut hemma hos mig i förrgår och igår! Så småningom kommer ni att få se själva bilderna, iallafall en del!


Dagens vill ha

2013-05-08 ♥ 16:00:00
 
 
Pengar, så jag kan köpa en massa fina kommarkläder!
 
(bild: http://linnkullander.blogg.se/category/mode-stil.html)
En sommarbikini, så jag kan bada massor i sommar. Jag måste bara hitta en som jag vill ha!

Grattis 11-åringen

2013-05-08 ♥ 14:16:49

Ja, Må Hon Leva
Ja, må hon/han leva
Ja, må hon leva
Ja, må hon leva ut i hundrade år
Javisst, ska hon leva
Javisst, ska hon leva
Javisst, ska hon leva ut i hundrade år
Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat ut i hundrade år
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram

Idag är det ingen vanlig dag, det är faktiskt min kusins födelsedag. Min lilla kusin har nu blivit 11 år gammal, lägg märke till gammal, hehe. Idag ska hon firas med massa presenter och roliga kort! Stor grattis kram till dig, min kära kusin!


Desperat

2013-05-08 ♥ 10:30:00
Gå in på länken här nedan för att hjälpa mig att snabbare komma tillbaka till bloggen! Det går snabbt som attan och ni gör så enkelt mig en stor tjänst! Ni behöver bara trycka här under på det alternativ ni tycker och sedan på rösta-knappen (ni kommer att länkas vidare för att se ett resultat, INGEN FARLIG SIDA)

Omröstningen Vad vill ni läsa mer om på min blogg? finns på fnul.se.
Skapa enkäter gratis och snabbt! (Gratis poch ingen registrering krävs)

Tack på förhand!


Jag lever

2013-05-07 ♥ 19:12:51

Jag ville bara titta in och berätta för er att jag lever! Men det finns många punkter som påverkar mitt bloggande. För det första, solen skiner! För det andra så är det drygt en och en halv månad kvar till skolavslutningen så jag har massor att göra! När jag känner mig redo att komma tillbaka så kommer jag att göra det, troligtvis snart! Jag har laddar upp med en massa tankar, idéer och bilder till er!

Jag ser fram emot att får fyra dagars ledigt efter imorgon, troligtvis blir det en sväng till landet under torsdagen och så ska jag vara med som hjälp på ett kalas under fredags kvällen. Annars händer det inte speciellt mycket framöver. Jag har under tiden jag varit borta gjort en hel del, men som sagt kommer jag berätta om det när jag är "mogen".

Här kommer några bilder från dagen, jag har bakat baguetter, letat fram mina shorts, solat i massor och chillat utomhus, nu ska jag ta tag i min svenska läxa, vi hörs snart!


My love

2013-05-03 ♥ 07:23:20

Jag och min älskade Nikon d7000 tar en helg ledigt från bloggen för att förhoppningsvis komma tillbaka laddade med inlägg och bilder till nästa vecka! Mina anteckningar i telefonen svämmar snart över av alla idéer och stödord som vill bli nedskrivna i text, som jag sagt många gånger så saknar jag inte inspiration, snarare motivation (och motion) och tid!

Så med förhoppningen om att få tillbaka motivationen så bär jag med mig min älskling hela helgen, det blir en underbar helg tillsammans, massor av vårbilder!

Ha en underbar helg, vi ses förhoppningsvis i början av nästa vecka. Puss & kram!


And i'm done

2013-05-02 ♥ 22:07:34

ÄNTLIGEN, boken är färdig! En stor börda har lyfts från mina axlar och jag kan gå vidare i livet nu! Hehe, det låter lite dramatiskt, men så är det iallafall! Imorgon lämnar jag in den och hoppas på bra betyg!
Sov gott alla goa människor, förlåt mig för dålig uppdatering.


På väg hem

2013-05-02 ♥ 18:32:41

Orienteringen gick inte speciellt bra, våra lärare kan tydligen inte läsa kartor, dom satte upp kontrollerna på ställen där som enligt kartan inte skulle vara. Slutligen tog vi 6/10 kontroller, gick vilse i bergen och knackade på ett hus för att fråga om vägen tillbaka.

Nu är jag iallfall på väg hem från konfan, jag cyklar i motvind med solen i ryggen. När jag kommer hem så har pappa lagat maten och efter det ska jag fortsätta med kärleksboken, endast puberteten kvar nu, kanske, kanske blir jag klar till imorgon. Hoppas på det, då blir det "bara" totalt fyra veckor försenat.


Orientering

2013-05-02 ♥ 08:34:51

Nu är det dags för en friluftsdag, två och en halv timmes orientering och tio kontroller står på schemat under förmiddagen. Vi håller tummarna för fint väder och jag håller tummarna för bra blodsocker! Vi hörs!


Diabetes kortfilm - April

2013-05-01 ♥ 18:57:56
En helt vanlig ovanlig familj
Här har ni den fjärde delen, april, som är inspelad av familjen Nyman. Den handlar om en familj med en dotter som har diabetes. Man får följa dom ett helt år och detta är alltså den fjärde delen av tolv.
För er som missat de tidigare tre delarna så hittar ni de här:
Januari
Februari
Mars

Vår med stort G

2013-05-01 ♥ 14:30:00
Första maj är idag, trevlig första maj, och valborgsmässoafton var igår, så nu måste ju våren komma, eller?
 
Under tiden min frånvaro här på bloggen har lyst, så har också solen lyst, kanske finns det ett samband där. Men eftersom solen lyst så har det både känts som vår och det syns även att våren är här snart. Dessa två bilder tog jag snabbt under går dagen:
Under dagen ska/har vi klippa gräs, sätta potatis & morötter, grilla och njuta av det vackra vädret. Framför allt njuta av den lediga dagen. Jag ska se om jag på något sätt kan laga nätet till min studsmatta också, det blåste sönder i höstas, i en utav stormarna. Idag är det alltså en arbetsdag, utomhus!
 

Zalando.se

2013-05-01 ♥ 11:00:00
Hej på er,
om ni inte har hittat till zalando.se via den underbara reklamen där alla skriker, så hoppas jag att ni hittat detta inlägget. Det är verkligen den smidigaste internet sidan som finns på nätet att beställa ifrån. Jag har beställt en massa saker därifrån och är nästan alltid nöjd och tycker allt stämmer överräns med beskrvingen.
+ Snabba levernaser.
+ Fri frakt & Fria returer.
+ Bra på att informera, ifall något skulle vara försenat så är de snabba med att medela det via mejl.
+ Aldrig något krångel, allt bra flyter på som det ska.
+ Det finns nästan alltid en rabattkod att få tag på  [Just nu kan jag tipsa om: SETPH613, ger 100 kr rabatt, gäller vid köp över 500 kr & SZAVR413, ger 150 kr rabatt, gäller vid köp över 750 kr.]
+ Bra och smidig hemsida.
+ Lätt att betala online med kriditkort
 
- Jag kan inte komma på något dåligt.
 
Toppen webshop.
Ni måste se denna reklamen:
Min senaste beställning skickade jag in igår, lite sommar kläder kommer alltså hem till mig inom någon vecka.

Hålla ordning, vad är det?

2013-05-01 ♥ 00:19:16
Jag hinner inte med allt jag vill hinna, men imorgon är jag ledig och då ska jag fixa en massa saker. Jag håller fortfarande på med kärleksboken och det är grejer över hela mitt golv, samtidigt som jag försöker klippa, limma och pyssla så försöker jag att skriva ut bilder och njuta av kvällen, tur att man är kvinna och kan göra flera saker på samma gång! Som ni ser här ↓
Så har jag stor hjälp utav herr skärmaskin, jag vet inte om jag skulle ta mig egenom detta utan honom! Även fru Limm och Fröken sak har en stor plats i mitt hjärta för evigt efter detta.
 
Men som sagt matte provet kändes bra och jag kan nu lägga en sak bakom mig, nästa vecka har vi spanska och NO som ska vara färdigt, såklart som ni såg kärleksboken också. Hur långt var det till sommaren nu igen? hehe. Just det, om 46 dagar befinner jag mig i Turkiet, håll ut!
 
Jag har även hört att folk tycker jag ska blogga mera, men som ni kanske förstått så händer det mycket annat nu och jag har inte riktigt tid att sätta mig ner, i lugn och ro, för att skriva de långa inläggen som jag vill, de inläggen som finns i min hjärna och vill hamna utanför. Men såsmåningom så kommer den tiden också, var sak har sin tid. Men om ni saknar mig alltför mycket så kan ni ju alltid skriva till mig på kik: mlj98, eller följa mig på instagram: m98j.
 
Nu ska jag plocka ihop lite, så jag kommer fram till sängen och sedan ska jag sova!
god natt kära vänner!

Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!

RSS 2.0