Trött men gött

2013-02-28 ♥ 22:07:32
Nu har jag precis kommit hem och tagit en välbehövlig dusch. Men jag tänkte ta dagen från början eftersom jag inte skrivit något om det under dagen. Bara grattis till Matilda, så jag kan säga det igen, grattis Bästis!

Jag gick upp som vanligt vid halv sju, fixade med sprutor, gjorde iordning mellanmål inför dagen och tog på mig träningskläder. Första var idrott och sedan gick dagen. När skolan var slut så bestämde jag och Moa att vi skulle gå hem till henne och plugga istället för att gå till konfirmationen. Vi har nämligen massa SO till imorgon och matte prov. Klockan sju hade vi planerat att gå på MRL men Moa fick ont i magen så hon skulle inte med. 
 
Därför bestämmde jag med Victor (räddaren i nöden) att vi skulle MRL istället. Så vi cyklade till gymmet (lägg märke till att det är ben tärning) sedan var vi dumma nog att träna både styrka med armar och ben innan passet (ben träning), sedan började äntligen min älskade MRL!  Ett riktigt hårt och roligt pass (med massa ben träning). Efter passet var jag riktigt svettig och det känndes riktigt gött, ända till vi kom på att vi måste cykla hem också (mera ben träning). Men jag överlevde. 
 
Även om jag är sjuk trött nu (speciellt i mina stackars ben) så känns det riktigt gött! Jag har svettats ordentligt, så nu väntar jag bara på lite träningsvärk i morgon, så det känns att jag har tränat ordentligt, då är allt underbart, det är ju fredag också!

Grattis Gosigaste Bästis!

2013-02-28 ♥ 07:55:42

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag det är Matildas födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Grattis på födelsedagen, hoppas du får en helt underbar födelsedag och en rolig ishockey match ikväll, även om du valde det framför oss, haha.
Jag älskar dig bästis! :* <3


Matte hajen

2013-02-27 ♥ 18:23:09
Jag börjar haja det här med matte igen, det känns gött! Men jag fortsätter ändå att plugga vidare inför provet på fredag, imorgon blir det ju inte mycket plugg tid då det är konfirmation och ev MRL! Därför pluggar jag idag, men om en stund ska jag laga lite mat och sedan ska jag klockan åtta kolla på Sveriges mästerkockar följt av Mia på Grötö!
Trevlig kväll!

Schack

2013-02-27 ♥ 14:22:28

Vår lärare är sjuk och istället har vi en vikarie. Det resulterar i att jag och Ebba sitter på biblioteket, vi är as grymma på schack!


Phuuu....

2013-02-27 ♥ 10:44:26

Nu kan jag andas ut, den svenska redovisningen är gjort. Jag kommer inte ihåg vad jag sa, men jag hoppas det gick hyfsat bra ändå! Inför redovisningen hade jag blodsocker på 13,2 men jag sänkte inte det eftersom jag hellre var hög än låg när jag stod där!

Nu är det två lektioner till lunch, geografi och musik, så jag fixar blodsockret då. Jag kan iallafall andas! Ha en fortsatt bra onsdag! SO time!


Oj oj, ok

2013-02-26 ♥ 17:35:29
Hej på er, 
idag har jag verkligen inte haft tid med bloggen och eftersom skolan är viktigare så har jag helt enkelt inte bloggat, som ni nog märkt. Men jag ska försöka bättra mig snart! 
 
Under dagen så var det först vanlig skoldag och sedan jag kom hem har jag pluggat! Jag har massor att göra, jag är både stressad och sjuk nervös. Stressad eftersom vi har matte prov på fredag och spanska till på torsdag, jag kan inte något, spanska glosorna kan jag lära mig snabbt, men i matten har jag glömt av vad vi gjorde i början av terminen. 
 
Men nervös så jag har ont i magen är jag över svenskan. Den muntliga redovisning i svenska är i redan i morgon och just nu känner jag mig redo, men när jag väl står där framför klassen kommer jag att få black out, glömma vad jag ska säga och de 6 minuter jag pratat hemma kommer bli till 3. Synd det eftersom vi måste prata mellan 5-10 för att bli godkända... 
 
Inga glada bilder idag
 
Men det får lösa sig. Ja. Och Ebba (mest Ebba) fixade även våran prao plats idag, vi ska praoa två veckor direkt efter lovet och i slutet av veckan när skolan börjar så jag på konfa läger, det betyder att det först är en veckas påsklov, sedan två veckors prao, direkt efter det är det två dagars skola och sist fem dagars konfaläger! 
 

Ordentligt

2013-02-25 ♥ 17:52:17

Hejsan svejsan,
Idag lagade jag en ordentlig middag, gott också. Det är fläskfilé, ugnspotatis, rödbetor med fetaost, sallad och den gröna geggan i mitten är broccolimos, mums!

Jag kör på ett ordentligt högt blodsocker nu till middagen också, det överraskade mig faktiskt att det var så högt, men som sagt, nu längre är det ingen big deal! Extra insulin så blir det bra! Önska mig smaklig måltid!


Måndag igen

2013-02-25 ♥ 09:00:07

Då var det dags igen, dags att starta en ny vecka med nya utmaningar och nya möjligheter. Men vi får se vad som händer (och fötter).

Nu ska jag göra mig i ordning, leta fram lite kläder och smink. Jag har typ en halv på mig så jag måste sätta fart. Nu kommer jag inte på något ner att skriva här så det får räcka.
He en trevlig måndag.


Paddis och Lillis

2013-02-24 ♥ 22:31:04

Jag och Lillis avslutar dagen med att läsa olika bloggar på paddan! Mysigt är det iallafall att äntligen få sova i sin sköna säng! Så återigen önskar jag er god natt!


Citat är ofta sanna

2013-02-24 ♥ 20:36:50
Pappa är hemma nu och jag tänkte slå mig ner vid TVn. Jag tror att det är Så ska det låta just nu och det tycker jag ju är ganska roligt att se. Klockan nio kommer Brottet och de ska jag iallafall se på!
 
Imorgon är det skola igen och jag kom på för en stund sedan att jag är en av hovmästarna i bamba vid lunch. Det betyder att vi ska torka alla borden under lunchen i typ två timmar, låter det inte kul? Men så är det iallafall, måndagar är annars ganska lugna, vi slutar klockan fyra, men vi börjar ju först klockan tio så det är lugnt!
 
Jag satt och letade efter nya citat till min header förut, och jag tog mig verkligen tiden och läste alla citat. Om man tänker efter så är det så mycket sanning i många av dom!
Kolla in klokacitat.se i jakten på kloka citat!
God natt

Självförtroende inför muntlig redovisning

2013-02-24 ♥ 18:28:00

I svenska har vi nu fått en ny uppgift. Vi ska förbereda oss inför en muntlig presentation inför hela klassen med ett ämne som vi själva får välja.

 

Bra självförtroende har jag aldrig haft och något av det värsta som finns är att prata inför en massa folk. Jag kan prata hur mycket som helst med folk som jag känner och är trygg med, men att prata för en grupp av människor som man känner lite si där är det värsta som finns!

 

Varför är det nu så illa då? Vad jag själv känner är att folket skulle tycka det man pratar om är helt ointressant och tråkigt, speciellt om man har valt ämnet själv, så är det extra illa. Tänk om folket skrattar eller tänk om folk säger något efteråt, att man var dålig eller att det var tråkigt, det jag pratade om.

 

Tillbaka till det där med självförtroende, jag har så länge jag kan minnas haft svårt att "acceptera" mig själv och vara nöjd med mig själv som jag är, jag klarar det inte, jag är för tjock, jag måste få bättre betyg, jag måste hit och jag måste dit. Varför är det så egentligen? Jag vill tro att jag själv kan lyckas, jag vill se mig själv lyckas. Man jag kan inte tro det förrän jag väl sett det. Förrän jag väl nått det där höga betyget jag ville nå eller nått de målen jag satt upp för mig själv.

 

Om vi går tillbaka till våran svenska uppgift igen, jag funderar över att prata om diabetes. Men för det första, tänk om de inte tycker att det är intressant och för det andra jag vet inte om jag är mogen för att prata "live" om min sjukdom ännu. Vad tror ni? Klarar jag det? 

 

Detta går inte heller att bota, man måste jobba sig mot bättre självförtroende! Men nummer ett för att lyckas är att börja tro på sig själv och tänka positivt! Peppa sig själv hela tiden och inte vara för kritisk. Tänk också på att om man ser sig själv lyckas med t.ex. redovisning, så blir det oftast lättare och bättre. Återigen självförtroende, tro på dig själv och se dig lyckas! 

 

Om man tar som exempel en muntlig redovisning, visst det är kul om folk tycker det man säger är intressant, men om du har blivit "tvingad" att prata inför en klass så är det inte för klassens skull du pratar, du pratar egentligen för dig själv och ditt betyg. Alla måste inte vara intresserade, alla kan inte vara intresserade av allt och det måste man acceptera. Gör det du ska göra och låssas som att du pratar med din familj runt matbordet... Det gör inget att klassen är uttråkad, det påverkar inte ditt betyg, så låt det inte påverka dig!

 

Att kunna prata inför folk är viktig och absolut något som är bra att våga göra, men det är också något som man måste jobba på, under lång tid. Bra självförtroende kommer inte på en dag.

 

Man behöver även folk som stöttar!

Nu ska jag bara själv försöka ta till mig detta inför vår redovisning...


Profilbild

2013-02-24 ♥ 15:30:00
Foto: Jenni Syrén // På bild: Malin Johansson (jag) // Kamera: Nikon D7000

Lunch

2013-02-24 ♥ 14:13:32

Har precis kommit in från fotograferingen och nu blir det lunch!


Trevlig söndag till er

2013-02-24 ♥ 10:33:24
God morgon världen säg vad som står på...
Hoppas att ni alla har sovit gott, jag fick sovit ut lite inatt iallafall, runt åtta timmar blev det nog och det var välbehövligt kan jag lova er, så idag är jag lite piggare!
 
Steg nummer ett, innan jag tar tag i dagen, är att gå ner och ta en dusch. Dagen kommer förövrigt att vara ganska lugn, jag ska laga lite mat, ta det lungt och någon gång under dagen kommer jag även att ge mig ut och fota, men det får ni se resultatet av senare!
 

Kärlek

2013-02-23 ♥ 22:50:00
Jag älskar er galenpannor
Vi hade en helt underbar kväll igår. Massa snack, skratt och trevligt sällskap.
 
Men det började med att de skrämde livet ur mig! Jag följde med Ebba hem för att hämta något och då smög de andra hem till mig och när vi kom hem fick jag hjärtattack. Men även om det inte blev riktigt som jag hade tänkt mig så älskar jag dom ändå.
 
God natt mina blogg änglar
 

Middag & 5,6

2013-02-23 ♥ 19:02:06

Nu blir det lax sallad och cola light framför TVn, jag är nöjd med dagens blodsocker och just nu ligger det på 5,6, underbart bra!


Dagens outfit 23/2-13

2013-02-23 ♥ 17:23:00
T-shirt: Gina Tricot // Jeans: Lager 157

Idag är ingen vanlig dag...

2013-02-23 ♥ 15:55:34
... Det är prinsessans födelsedag, hurra, hurra, hurra!
[Kungahuset.se]
 
Sveriges minsta prinsessa fyller idag 1 år! Jag tycker det var aldeles nyss hon föddes, men det har alltså redan hunnit gå ett helt år sedan Daniel och Victoria fick sin lilla dotter.
 
Visst är hon bara helt underbart söt!
Grattis till lilla Estelle!

Crazy tired

2013-02-23 ♥ 13:31:31

Till sist så bestämde jag mig för att ta tag i även denna dagen och nu är jag på färjan. Jag måste åka till Ica, först för att köpa läkerol och kunna stryka det på min lista, men det är en del andra saker jag behöver också! Men jag hoppas att det går smidigt så jag snart är hemma igen.

Jag har även hunnit städa, duscha och äta lunch nu på förmiddagen. Men annars tagit det ganska lugnt. Inatt blev det sammanlagt fem timmars sömn så ikväll kommer jag att somna gott efter melodifestivalen, kanske även till melodifestivalen.


Dagens att göra

2013-02-23 ♥ 09:57:55

Röd är hög prioritet
Svart är medel prioritet
Blå är låg prioritet


Sjukt underbart!

2013-02-22 ♥ 23:12:05

Vi har precis lämnat av några av vännerna vid färjan och det blev en härlig (och galen) promenad! Vi väckte halva ön genom att vara allmänt galna och skrikiga! Underbar kväll! Buskage vi fortsätta att spela ryktet går i våra underbara one piece!


Massa skitsnack

2013-02-22 ♥ 20:54:21

Hej på er,
En massa skitsnack och skratt här, så himla mysigt och väl behövligt! Men snart ska vi äta choklad mouse och prata lite mera skit och hemligheter, så kul!


Fredag

2013-02-22 ♥ 10:49:13


Nu blir det bara bättre

2013-02-21 ♥ 21:50:25
Jag har under det senaste veckorna, och speciellt de senaste dagarna känner mig väldigt nere. Varit trött, tråkig och mått allmänt dåligt. Jag vet inte varför jag varit det, men under dagen har även flera av mina vänner undrat vad det är som hänt och varför jag är på så dåligt humör. Tråkigt men sant.
 
Men från och med innan träningen ska det bli ändring det! 
Först var det ett underbart, kul, roligt och härligt träningspass på sportlife och efter träningspasset ett blodsocker på 4,2. Just nu är jag slut i hela kroppen och imorgon kommer jag nog att ha rejält med träningsvärk, men det känns gött! Men det blir bättre, imorgon kommer även massor av tjejer hem till mig för att fira min födelsedag, fem utav de kommer även att sova över! Så mysigt och nu kan jag inte vara annat än på bra humör! Ny duschad är jag också.
 
Fredag imorgon och sedan en efterlängtad helg, även om det känns som att veckorna flyger förbi så är den efterlängtad. Jag är ensam hemma lördag till söndag och då ska  jag bara ta det lungt och sedan sova ut ordentligt, ladda för en ny skolvecka helt enkelt! 
CARPE DIEM - fånga dagen

Så inte jag mot konfan

2013-02-21 ♥ 16:08:42

Jag och Moa sitter i skolan och väntar på att hennes mamma ska hämta oss och köra oss till konfirmationen. Ska bli mysigt med MRL senare också, jag ska köra riktigt hårt och få fin mage, rumpa och lår!

Här nedan ser ni en bild som egentligen verkligen inte är jag, fast det är jag ändå. Överseende i brist på andra bilder, hehe! Nu måste jag gå ut, hörs senare. Kanske. Om jag vill, orkar och kan!


TAMAGO

2013-02-21 ♥ 12:23:00

Jag tänkte upplysa er om att jag har tryckt på ett ägg i min iPad 52 000 gånger, ett riktigt tråkigt spel. När man har tryckt på ägget en miljon gånger så öppnar det sig och det står SO WHAT. Låter det inte kul? Ladda ner tamago...

 

Jag tänkte också upplysa er om att Matilda fyller femton åt om en vecka, att det kliar i Emmas näsa, att Wilma har en sårskorpa i sin navel efter sin navelpiercing och att jag är cool som vanligt. Puss så länge. 


Sista utvägen

2013-02-20 ♥ 21:41:47

Äpplena är slut och dextrosol är inte så långsamma kolhydrater. Efter träningen idag då så sjunker blodsockret som en sten och under kvällen har jag haft fyra låga blodsocker! Ätit extra både knäckebröd, dextrosol och nu blev sista utvägen, en burk majs! Även om det är gott, så vill jag inte äta det nu!

Det känns inte bra inför natten heller, ska jag lägga mig med ett svajigt blodsocker och gå upp fyra gånger inatt?! Vi får se åt vilket håll det går efter detta nu, kanske är det återigen det det långtids verkande insulinet som spökar....


So true

2013-02-20 ♥ 12:31:15

Idag har jag en dålig dag, trött och snurrig, jag vet inte varför, men så är det. Bilden här nedan beskriver hur jag har det varje kväll när jag ska sova! Jag behöver sova... God natt...


Galning

2013-02-19 ♥ 21:07:59

Imorgon går vi till klockan 15.20 och efter det ska jag möta mamma på sportlife för ett ordentligt tränings pass tillsammans, äntligen, jag börjar känna mig tillräckligt frisk för att börja träna igen. Dock har förkylningen inte helt gett med sig...

Jag har under eftermiddagen också pluggat som en galning inför kemi provet imorgon. Det är ett prov på alkoholer, organiska syror och estrar, låter det kul?
Men nu hoppas jag bara att det ska gå bra och att jag får massor av rätt!


Pasta och Köttfärssås

2013-02-19 ♥ 16:08:34

Idag står jag för maten, förutom att jag får ont i ryggen av att stå länge så tycker jag att det är kul! Idag blir det köttfärssås med pasta ala Malin!


Hoppas och håll tummarna

2013-02-19 ♥ 15:06:48
Detta mejl väntade i min inkorg på hotmail:
Jag kanske inte berättade det, men när min konfirmations klänning öppnades och jag tog en närmare titt på den så var det en stor maska i framsidan på kjolen, tyvärr. Men som det verkar nu kommer jag ju att få en ny skickad till mig.
 
Jag hoppas bara att det fortsätter gå lika smidigt som hittills, att jag slipper några extra kostnader. Men jag tror dock att jag kommer få stå för returen för den trasiga klänningen, men det är den vackra klänningen värd i sånna fall. Jag hoppas bara den nya kommer fram. Och att den är hel. 
 
 
 

Skönt med kort dag

2013-02-19 ♥ 09:42:13

Nu har vi precis rivstarter dagen med ett idrotts pass och nu är det dags för matte, nästa vecka har vi prov så vi måste jobba järnet! Vi går kort dag idag, efter matten är det bara hemkunskap och bild kvar!


Vatten Bilder

2013-02-18 ♥ 21:15:00
Tog några vatten bilder för ett tag sedan och tänkte ladda upp tre av de här:
 
 
Vad tycker ni?
 
 

Kluven angående operation

2013-02-18 ♥ 17:38:00
Pappa frågade mig för ett tag sedan hur jag skulle ställa mig till att vara först att göra en operation.
Först att göra en riskfylld operation för att bli botad från diabetes typ 1.
 
Nu har jag funderat på den frågan ett tag, men känner mig fortfarande lika kluven. Jag skulle både vilja och inte vilja göra det. Om något skulle gå fel och man inte skulle överleva eller om man skulle få leva med något annat ännu värre än diabetesen som en konsekvens av operationen så skulle det ju inte vara så bra. Men om allt skulle gå som planerat och man blir frisk så skulle det ju vara toppen. Ett liv utan diabetes är ju mycket mera ett "liv" om man kan säga så, ett normalare liv utan sprutor.
 
Det är mycket man skulle slippa med hjälp av en operation, man skulle slippa tänka så mycket på vad man äter, slippa räkna kolhydrater (även om jag inte räkar så mycket längre, utan ser direkt på tallriken hur mycket kolhydrater det är), slippa sprutor, blodsocker och att hela tiden behöva ligga steget före när det gäller mat och träning.
 
På tal om saker att slippa så har jag minst en miljon av dessa ↓ i mina väskor. (Stickor till blodsocker mätaren)
 
Men om det skulle komma ett tillfälle i framtiden med en chans till en operation och ett friskt liv så är det en fråga som jag skulle tänka länge och noga igenom. Om det fungerar så blir jag först att bli frisk från diabetes typ 1. Någon måste ju alltid vara den första att genom gå en riskfylld och farlig operation...
Mitt svar just nu skulle nog vara att göra operationen trots allt.

Frukost time

2013-02-18 ♥ 08:24:16

God frukost med yoghurt, bär, linfrön och solrosfrön. Efter inlägget igår så slog jag på stort med både te och vatten idag! Jag hade även ett bra morgon blodsocker idag, det ligger på 4,2 och nu tar jag 3,5 enheter insulin!


Koncept för en bra söndag

2013-02-17 ♥ 20:27:53

Pyssel, så ska det låta, ny duschad och dessutom rena sängkläder. Vad kan man mera önska en söndags kväll som denna? Möjligtvis att ha ytterligare en veckas lov och slippa att gå till skolan imorgon, men annars?

Kanske ska jag till och med gå och koka lite te, om jag orkar resa mig från soffan... Troligtvis inte... Hehe... Men jag har Loka här, och min telefon så jag kan smsa med mina kära vänner som äntligen kommit hem till Sverige!


Tio sanningar om mig

2013-02-17 ♥ 13:07:00
Bild från början av sommaren 2012
 
När jag åker buss kan jag bara ha en hörlur i örat eftersom en fullgubbe pillade på mig en gång. Det känns säkrare att kunna höra allt runt omkring sig när man sitter så. 
 
Innan jag går hemifrån kollar jag minst tre gånger att jag har mig mina sprutor. Om jag inte gör det känns det som att jag har glömt de, ända till jag kollar att de verkligen ligger i väskan! 
 
Om jag är borta i mer än tre nätter från Lillis så saknar jag henne. Då måste jag ju sova ensam. 
 
Jag har alltid dövörat att somna på kvällarna, men för att det ska kännas lite lättare så lyssnar jag alltid påpeka ljudböcker. 
 
Innan jag fick min diabetes så levde jag på äpple juice, men nu dricker jag aldrig äpple juice.
 
Jag är inte så intresserad av mode och bryr mig inte jätte mycket om vad jag har på mig, bara det passar ihop. 
 
Jag älskar att kolla på deckare, mest svenska som t.ex. Wallander, Beck, Johan Falk och Irene Huss. 
 
Jag måste duscha varje dag, annars blir mitt hår jätte konstigt. (Lägg på minnet att jag måste göra något åt det).
 
Jag tycker det är tråkigt med vanligt kravatten, om det finns Ramlösa eller Loka hemma. Men finns det inte det så finns älskar jag kravatten. 
 
Jag dricker för lite, det ända jag oftast dricker på en dag är ett glas vatten till lunch och ett glas vatten till middag. Jag glömmer att dricka till frukosten.
 

Alkoholer, organiska syror och estrar

2013-02-17 ♥ 11:06:27

Jag har fått fram mina böcker och skrivit två A4 sidor med sånt som jag tycker är viktigast. De känns som om att jag har lyssnat ganska bra på lektionerna, eftersom jag hittills har kunnat det jag ska kunna till provet.


En riktig jävla schlager...

2013-02-16 ♥ 21:54:44
... Min nya favorit låt.
Dom är så härliga! Ett riktigt gulligt gubb band! 
Johan, Claes, Tommy och Mats.
 

Något mitt emellan då och nu

2013-02-16 ♥ 20:27:00
Detta var jag i somras, närmare bestämt i juni, när vi befann oss på Mallorca:
Kolla mina smala armar, kolla mina smala lår och mina smala ben. 
 
Jag var för smal, jag åt hur mycket godis som helst och jag åt hur mycket mat som helst. Men det spelade ingen roll eftersom jag var sjuk då. Jag var sjukligt smal, men jag var också sjuk i oupptäckt diabetes vid det laget. 
 
Jag kunde äta vad jag ville då, eftersom att kroppen inte tog upp något av det jag åt, men nu, nu är jag som normalt folk, allt jag äter går jag upp i vikt. Det är bra att kunna gå upp i vikt, men det är också farligt. Farligt eftersom det känns svårare att kontrollera det, man måste äta och även om jag äter nyttigt (för det mesta) så går jag bara upp i vikt. 
 
Jag måste sluta gå upp nu, jag måste börja äta ännu nyttigare och träna ännu mer! Jag vill vara något emellan det jag var då och det jag har blivit nu. Men då menar jag med vikten och figuren, jag vill vara mittemellan smal och mittemellan "tjock". Tänk om man kunde få önska det och det bara blev då.
 
Men jag vill inte bli mittemellan som jag var på något annat sätt. Jag vill inte vara trött , törstig och kissnördig hela tiden. Jag vill inte heller börja om min sjukdom från noll för att få ytterligare några dagar utan sprutor och blodsocker tester. Jag har kommit så långt nu och att börja om skulle vara allt för jobbit, det skulle vara en förlust och jag undrar om jag ens skulle orka med det... Jag pratade alltså om vikten och inte "livet"...
 
 

Right now

2013-02-16 ♥ 16:45:04
Hej,
Jag tog och åkte raka vägen hem till pappa idag, då kan jag vila hela dagen imorgon. Plugga var det också, men jag har ju alla böcker här. Snart ska jag laga mat, pappa är ute en stund och kommer tillbaka senare. Därför lagar jag maten, jag måste ju äta lite speciella tider. 
 
Så är det för mig just nu,
Vad gör ni såhär på lördags eftermiddagen? 

Då så

2013-02-16 ♥ 14:34:11

Idag har vi ätit frukost, fått rygg massage, badat i spa poolerna och ätit lunch. Nu är vi på väg hem och jag är helt slut! Men det har varit en jätte mysig spa weekend!

Imorgon är det sista dagen med sovmorgon, eftersom lovet tyvärr är slut, på måndag börjar skolan och allvaret igen. Jag har fortfarande inte hunnit plugga till kemi provet, så jag får nog ägna söndagen, imorgon åt det!


Underbar dag!

2013-02-15 ♥ 19:21:40

Vi har haft en helt underbar spa dag! Först tränade vi, sedan badade vi, var på en avspännings "kurs" och nu har vi precis kommit upp till vårt rum efter en omgång biljard.

Nu ska vi ta och snygga till och lite inför middagen i hotellets restaurang, hoppas att vi får något riktigt gott. Efter middagen får vi se vad som händer!
Trevlig fredags kväll!


Lunch i Skara Centrum

2013-02-15 ♥ 12:50:33

Jag och mamma har gått igenom hela Skara Centrum och jag kan säga att det inte är mycket att se här. Men lunchen är god, thai buffé!


Nu åker vi

2013-02-15 ♥ 09:15:40
Ännu en bild i brist på andra

Men det gör inget, för nu är allt färdig packat och vi ska åka mot vår underbara spa natt! Jag hoppas att jag kan sova ut imorgon, lovet är snart slut men jag har ändå inte kunnat sova ut ordentligt eftersom jag somnat så sent. Nu håller vi tummarna för att jag kommer somna tidigt ikväll!
Trevlig fredag, och så småningom trevlig helg! 

POTATIS

2013-02-14 ♥ 22:16:17
Idag bjuder jag på en bild av mig och Elin med en potatis i fokus från i julas.
Varför?
Jag har ingen aning, jag hittade den bilden i min dator, tyckte den var rolig och kände att i brist på andra bilder (och kamera) här hos mamma så kunde jag ladda upp den innan jag åkte ifall jag skulle vilja använda den. Här ovan ser ni den nu. Roligt va?
 
Annars händer inte mycket, tar det lungt framför TVn, har precis sett på antikrundan och sedan ett program om Anja Pärsson, jag tycker om henne... Men nu ska jag ta lite Cola light och kanske lite morötter med dipp framför något annat program. Vi får se, men vi hörs!
God natt

Tindra gos

2013-02-14 ♥ 19:01:00
Bytena idag gick riktigt smidigt och resan idag tog endast en timme, så skönt! Den tiden jag sparade på resan har jag nu lagt på att gosa med Tindra! Snart kommer mamma hem och då blir det middag, gott!
Hundgos

På väg

2013-02-14 ♥ 16:40:35

Nu är resan startad och strax ska jag gå på buss nummer ett, jag hoppas på lika smidiga byten idag som förra veckan!

Jag kör både ny jacka och ny väska idag, men det är ju lyx att åka på spa. Tidigt imorgon åker vi, jag och min mor ska ha det så mysigt med behandling, middag, varma pooler och gym!


14 februari

2013-02-14 ♥ 12:33:18

Idag är det den 14 januari, alltså alla hjärtans dag! Det firar jag genom att spela lite mysiga sällskapsspel tillsammans med Andreas, Lillis, Jessica och farmor!
Glad alla hjärtans dag folket!


Död tulpan och Klippt Lillis

2013-02-14 ♥ 10:53:00
Här under ser ni min döda tulpan och min nyklippta katt, visst blev hon fin!↓
God morgon frästen,
Jag har precis käkat frukost och nu tar jag det lite lungt i soffan innan jag ska börja plugga lite. Det blir nog NO eftersom vi har kemiprov på onsdagen när vi kommer tillbaka till skolan... Tufft men sant...

Planering

2013-02-13 ♥ 17:40:32
Jag ska ju åka med mamma på spa på fredag och måste börja planera mina sista dagar av lovet nu. Tänkte att imorgon på förmiddagen, innan jag åker till mamma borde jag plugga en del och därför måste jag både packa och duscha med hårinpackning och benrakning idag. 
Min älskling
 
Idag fick jag även hem min konfirmations klänning från we o we, super fin!

Klippas

2013-02-13 ♥ 12:27:44

Nu sitter vi i bilen på väg till kattfrisören! Lillis är livrädd och gillar inte alls att vara hemifrån! Men hon verkar ändå tycka att det är lite spännande att titta ut genom bilrutan.


Svajigt värre

2013-02-13 ♥ 10:40:00
Igår hade jag en riktigt svajig dag med mina blodsockervärden! 
Jag började med ett bra blodsocker och alla chanser till en bra dag, men det sket sig som jag sa igår. Men efter det värde som jag laddade upp igår så slutade det inte att vara skit svajigt. 
 
Jag vaknade på 4,3 då åt jag frukost och hamnade sedan på 5,5. Till lunch låg jag på 4,2 och efter lunch återigen 4,2. Detta kanske låter som en helt perfekt dag, vänta lite bara. Efter lite fika tillsammans med våra gäster så hamnade jag på 17,6 en timma senare och 12 enheter insulin så lång jag på 13,7. Men det fortsatte sjunga och vid elva tiden låg jag på 8,2. Då var det dags för nästa dos insulin, det blev 1,5 enheter.
 
Eftersom jag inte åt någon middag, pga sen lunch och mätt mage så hade jag ju endast ätit snabba kolhydrater under hela eftermiddagen, även yoghurten jag åt på kvällen var ju snabba kolhydrater. Det resulterade i att de 1,5 insulin enheter jag tog efter värdet på 8,2 blev efter en timme 3,2. Då var det dags att äta, det blev knäckebröd med mycket långsamma kolhydrater! 
 
Nu ligger det på 7,9, vilket jag med glädje godkänner efter gårdagen och eftersom att klockan ändå är halv elva. Dags för frukost här hemma nu! 
Jag tar nya tag NU!

Rekord högt

2013-02-12 ♥ 23:33:34

Idag har jag lyckats slå rekord i högt blodsocker. Efter lite tårta och småkakor så slutade kalaset på höga 17,6 i blodsocker värde!


Gårdagens outfit 11/2-13

2013-02-12 ♥ 22:55:00
KLÄDER - ULLARED

Ullareds Shopping 9/2-13

2013-02-12 ♥ 19:44:50
Detta är vad jag hade med mig hem från Ullared i lördags. En del köpte jag själv och en del fick jag av mamma och mormor i födelsedags present! Jag är iallafal nöjd med allt!
 
 
Förlåt om det blev rörigt! Men denna gången fick det bli ett inlägg med bilder!  
 
 

Saknar er

2013-02-12 ♥ 18:01:26

En av mina underbara tjejer, Moa befinner dig i Norge och en annan av mina underbara tjejer, Matilda befinner sig i Frankrike. Min fina Ebba befinner sig i sälen... Nu börjar jag sakna dom, kom hem till mig mina underbara tjejer!


Många bollar i luften

2013-02-12 ♥ 15:45:00
Jag har mycket att göra nu. Jag och Jessica håller på med en tävling hemma hos mig, jag förbereder ett inlägg med ullareds shopping till er och vi har gäster! Men allt kommer att falla på plats snart, jag lovar er det!
Puss så länge!

Lillis och Lillis

2013-02-11 ♥ 23:53:26

En av mina födelsedags presenter var Lillis, virkad av en av mina släktingar. Lillis nya vän. Visst är de söta tillsammans?!
God natt från en 15 åring!


34 grattis...

2013-02-11 ♥ 20:54:24

...På facebook... Tänkte ta och visa er en. Som jag misstänkte så hatar min kära Moa mig...


Mys

2013-02-11 ♥ 15:31:54

Nu har vi precis kommit ut från Wallander- Den orolige mannen och innan det så var vi och åt på Jensen's Bøfhus. Filmen var faktiskt riktigt bra, men jag gillar ju alla svenska deckare och maten var god! Nu åker vi vidare mot torget och mot nya möjligheter...


15 år!

2013-02-11 ♥ 10:26:46


Många vänner i mig!

2013-02-10 ♥ 23:30:35

Jag har precis drogat ner mig ordentligt med mina kära vänner Kan Jang, Bafu Cin, Alve Don och Zyx Citron. Jag ska minsann inte vara sjuk på min första (och troligtvis ända) 15-årsdag!

Nu ska jag därför dra täcket över huvudet och sova till klockan nio, då blir det väckning och sedan ska vi mot stan, då är det nämligen dags för födelsedags lunch och bio, jag ska även köpa min födelsedags present från pappa under morgondagen!
God natt och krya på mig!


Ny vän

2013-02-10 ♥ 18:25:45

Jag har blivit sjuk, dagen innan min 15-årsdag. Hostig, snorig, trött och slapp. Usch, jag vill verkligen inte vara sjuk under mitt sportlov och under min födelsedag!

Jag har under dagen bekantat mig med en ny vän, Kan Jang, heter hen och hen smakar riktigt illa...! Hela dagen idag har jag tagit det lugnt, sov länge, åt lite, so lite till, duschade och sedan hade vi lite gäster. Nu är jag trött och vill sova igen....


Hur vill NI ha det?

2013-02-09 ♥ 19:34:31
Självklart ska jag visa er vad jag köpt idag.
Men hur vill ni se det?
Ska jag visa er genom att ta foton och visa bilder eller ska jag göra en video?

7 timmar

2013-02-09 ♥ 17:01:12

Nu är vi på väg hem efter en lång dag med sju timmars shopping!


På G mot Ullared

2013-02-09 ♥ 09:21:23

Är i bilen nu, tillsammans med mormor, mamma, storasyster och mig själv såklart. Vi når vårt mål, Ullared, om ungefär en timme. Underbart kul ska det bli. Jag ska shoppa massor! Nu ska jag dricka te, igen!


Landat hos mamma

2013-02-08 ♥ 18:59:36

Jag har bytt om, kokat en kopp te och hamnat i mammas soffa tillsammans med Tindra. Jag och tindra är ensamma hemma, mysigt med lite sociala husdjur, tillskillnad från Lillis, hehe...

Resan idag gick fruktansvärt fort! Eftersom västtrafik har lagt om sina buss tabeller och busslinjer så sparar jag nästan 40 minuter var väg när jag åker till mamma, plus att jag slipper vänta i bussbytet. Riktigt skönt!

Nej nu ska jag gosa med Tindra och krya på min hals med lite nötter och te innan det är dags för mitt sista mål för dagen. Jag håller tummarna för en bättre hals imorgon!


Banan pannkaka

2013-02-08 ♥ 15:37:50
Idag blir mitt mellanmål en god banan pannkaka med blåbär på♥
Enkelt och Gott!
 
Du behöver bara: En banan, Ett ägg och Lite fiberhusk!
Blanda allt,  stek i smör och lägg sedan på de bär du vill ha på din pannkaka!
 
Jag kommer nog att åka till stan vid kvart i fem, så nu måste jag äta och sedan packa! Nu är det vecka sju, vilket betyder att det sport lov för oss som bor i Göteborg! Underbart med en hel veckas ledighet!
Trevlig helg! Vad ska ni göra i helgen?

Dubbel SO

2013-02-08 ♥ 09:32:17

Egentligen mår jag inte bra, men jag får se om jag orkar hela dagen i skolan, annars får jag gå hem senare. Ont i halsen och hostig är ingen bra kombination.

Men nu har vi iallafall dubbla SO lektioner, två timmars samhällskunskap är inte speciellt kul, men nu tror jag att det är dags att börja andra timmen, den börjas med nutidsfrågor!


Du är allt♥

2013-02-07 ♥ 16:00:00
 
En av världens finaste låtar.
Den får mig att tänka på den underbara filmen "Hur många lingon finns det i världen".

Halstabletter är min räddning

2013-02-07 ♥ 12:33:45

Vi har precis vart på Ica, jag, Josefin, Emma och Victor, eftersom alla andra är sjuka... Jag var tvungen att ladda upp ordentligt med halstabletter till min stackars hals! Två olika sorters halstabletter och ordentligt med te ikväll så mår jag bra till helgen! ULLARED HERE WE COME!


Trevlig Torsdag

2013-02-07 ♥ 07:13:18
Ännu en trött morgon här!
Även idag är det skridskor, men jag har både ont i halsen och är trött som en zombie, så vi får se!
Även om min början på dagen inte är värst bra, så hoppas jag eran är bättre. Nu ska jag ta blodsocker och fixa med sprutorna, Hoppas jag hinner!
 

Sverige/Tokyo

2013-02-06 ♥ 21:32:00
Lillis♥
 
Nu kryper vi till kojs. Imorgon är det skridskor och Konfirmation. Jag hoppar MRL även denna veckan, tyvärr. Men jag vill ju vara frisk i helgen, eftersom jag ska besöka Ullared! Jag ska ju till mamma och troligtvis åker jag dit redan på fredag, om mormor är hemma vill säga! Vi får se!
 
Men som sagt ville jag bara in och önska er godnatt, eller godmorgon om du råkar bo i Tokyo, där klockan nu är 05:32! Sov gott (eller ha en bra dag)!
 

Fler filmer

2013-02-06 ♥ 20:26:20
 Här kommer ytterliggare några filmer som jag sett.
De som är skrivet i kursiv stil är filmens namn, det som är skrivet i vanlig stil är  Resigören och det som är skrivet i Fet stil är mitt betyg till filmen. Faktan om filmerna kommer från Wikipedia.
 
Flickan -Fredrik Edfeldt- 2/5
Sommaren 1981 blir en flicka lämnad med sin faster när resten av familjen åker till Afrika med ett biståndsprojekt. Fastern ger sig ganska snabbt iväg med en man och flickan måste lova att vara stark och inte berätta det för någon. Flickan hemlighåller att hon är helt ensam och ägnar sig åt att umgås med sina kompisar, leta grodor och förundras över de vuxnas ofta absurda och ansvarslösa beteende.
 
The notebook - Nick Cassavetes - 4/5
Allie Hamilton och Noah Calhoun träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så har de inte släppt taget om varandra.
 
 
 
 

Malin lagat

2013-02-06 ♥ 19:16:27

Detta blev resultatet av MIN matlagning idag, hoppas det är lika gott, som jag tycker det ser ut!


Checkar av

2013-02-06 ♥ 17:44:00
Det går faktiskt riktigt bra här.
Nästan 20 tal i matte √
Tre engelska uppgifter √
Spanska inlämning √
Geografi läsning
(Lägg märke till min nya Copyright pensel, se hur du gör din här: [Länk])
Mer tänker jag inte göra nu, eftersom jag ska stå för middagen idag, det blir klyft potatis med timjan, stekt  lövbiff och troligtvis en kall avokado sås. Mums!

Inte sysslolös

2013-02-06 ♥ 11:59:29
Även om jag slutat tidigt och även om jag inte kommer träna i senare idag eftersom min hals inte blivit bättre, så kommer jag inte att vara sysslolös i eftermiddag. Det kan jag lova er! Jag tog med mig en hel del plugg att göra under dagen/eftermiddagen. Men jag laddade även upp med lite morötter, dipp och te till min onda hals.
Geografi, Engelska, matte och spanska.
Önska mig lycka till!

Två morgon bilder

2013-02-06 ♥ 07:31:59
Eftersom jag inte har speciellt mycket at skriva såhär en tidigt onsdags morgon så tänkte jag bara bjuda er på två bilder, det var ett tag sedan jag tog de...
Jag känner att jag även börjar få ont i halsen, man jag tar en kopp te till frukosten nu och hoppas på att det går över, snälla rara jag vill vara frisk och träna!

Natti Natti♥

2013-02-05 ♥ 19:55:36
Ännu en bild från helgen.
 
Eftersom jag inatt hade ännu ett lågt blodsocker så blev det inte mycket till sömn. Idag har jag bestämt mig för att lägga lägga mig i tid, senast 22.00! Men jag somnar nog snabbare idag, eftersom jag rörde mig en del under eftermiddagen!
 
Imorgon går vi halv dag! Underbart! Förhoppningsvis får jag sluta musiken tio minuter tidigare och komma med en färja tidigare hem! Vid fyra tiden ska jag åter till Hönö, då för att träna på sportlife tillsammans med min mamma, ska köra hårt tänkte jag!
God natt! 

Dagens powerwalk

2013-02-05 ♥ 17:51:49

Här nedan ser ni dagens träning, plus att jag körde lite styrka och stretch när jag kom hem. Nu ska jag duscha!


Kudde gjord av mig

2013-02-05 ♥ 14:33:00
Detta är en kudde, som jag själv tillverkat i slöjden med hjälp av lappteknik.
Nu blir det lite plugg, mellanmål och sedan en powerwalk. Skönt att röra lite på sig. Får se om jag kan hinna med och ta en ansiktsmask också, vore ju bra!

Hemkunskap

2013-02-05 ♥ 12:05:43


Jag i maj 2011

2013-02-05 ♥ 07:31:45
Bild på mig från sommaren 2011. Jag saknar sommaren!
 
God morgon,
Nu är det dags för mig att dra mig mot ishallen. Men oj vad trött jag är! Kanske skiter jag i både smink och ansiktskrämer idag? Vi går ju ändå bara kort dag och en av de fyra lektionerna är i ishallen.
Jag vill dra täcket över huvudet och sova i tio timmar till!
 
Oj vad deppigt det blev! Nu ska jag iallafall käka upp min knäckemacka och se fram emot att det är mindre än en vecka till min födelsedag. Idag ser jag nog ut lite som en zombie, ursäkta mig, hela skolan. Tur att hälften är sjuka....
 
 

One week to go

2013-02-04 ♥ 21:13:00
Yey! 
Nu är det bara en vecka till jag fyller 15 år. Då blir jag byxmyndig och 15 års gräns accepterad! första punkten tänker jag inte fira, hehe, men punkt nummer två ska firas! Jag ska nämligen inviga mitt femtonde år med att se 15 års gränsade Wallander - Den orolige mannen på bio! 
 
Jag är inte längre fjortis, kanske lite mer likt en femtis då. Coolt! 
 
Även mindre än en vecka till sportlovet och Ullared! Mycket att se fram emot den närmaste!
 
God natt

Middag med 9,7

2013-02-04 ♥ 19:21:58

Nu blir det middag, torsk, potatis, hemma gjord sås och grönsaker. Innan måltiden ett blodsocker på höga 9,7(!).

Det blir middag i soffan framför tv:n och så småningom kommer "Familjen annorlunda" och "Dikte". Imorgon åker vi skridskor med skolan och slutar redan 13.50!


Geografi plugg

2013-02-04 ♥ 16:55:45

Nu ska jag ta tag i min geografi läxa. Förra veckan var jag för lat och orkeslös, så jag orkade inte läsa läxan, det resulterade visst i att jag genast hade 16 sidor att läsa plus att läsa mina filmanteckningar som var läxan till denna veckan.

Dags att sätta igång, jag ska ju inte bara läsa jag ska ju förstå också. Jag och min "kära" geografi bok kommer nog att vara nära vänner både idag och imorgon!


Sjuklingar

2013-02-04 ♥ 12:19:04

Halva klassen är sjuk och i våran lilla "kompisgrupp" som brukar vara sju stycken är nu endast fyra... Jag, Matilda, Josefin och Victor. Men nu blir det strax matte, sedan NO och slutligen textilslöjd!
Krya på er alla sjuka!


Vecka 6

2013-02-04 ♥ 08:41:04

Idag vaknade jag med lite högt blodsocker, men det fixar jag till nu när jag ska äta frukosten. Sedan ska jag fixa mig med lite kläder innan jag åker till skolan!


Film på G

2013-02-03 ♥ 18:36:41
Nu blir det snart middag framför TVn och ikväll är det många bra program som sänds så jag laddar även upp med morötter och dipp, min favorit grönsak och mitt favorit kvällsmys! Efter det blir det sängen.
 
Imorgon är det åter till skolan, en vecka kvar att kämpa innan det är dags för ett efterlängtat sportlov och en efterlängtad 15 årsdag för min del! Under sportlovet blir det både Ullared, bio, middag på restaurang och spa! Det ska bli underbart med ett lov och att få sova ut ordentligt! 
 
Jag kan också avslöja att jag håller på att göra en film, den kommer att komma ut när den blir klart. 

Dålig ovana

2013-02-03 ♥ 16:35:00
Jag måste nog själv erkänna att jag har fått en riktigt dålig ovana!
[bild]
 
Jag kan inte somna utan att ha min ljudbok i öronen.
Utan ljudboken kan jag inte somna eftersom det är så tyst och med ljudboken kan jag inte somna eftersom det är så spännande och jag bara måste lyssna på det, även om jag lyssnat på samma bok tiotusen tals gånger!
 
Kan ni tipsa om några bra sätt att somna snabbt på?
Jag har alltid jätte svårt att somna på kvällarna och sedan ska jag upp tidigt för en hel dags skola och tänkade. Min kropp klarar inte av det, jag behöver sova! Hjälp mig!
 

Blommor jag fick

2013-02-03 ♥ 13:35:17
Just nu händer det inte så mycket. Detta blir en slapp söndag med förhoppningsvis en fartfylld powerwalk! Jag tror att det snart blir lunch med inslag av potatisgratäng och morötter.
Vad gör ni denna söndag?
 
Jag fick ju även blommor igår! Visst är de fina! ↓

The sun is not always bright...

2013-02-03 ♥ 12:33:05
...Just like the life.

Lite av en diabetes blogg

2013-02-03 ♥ 10:49:39
 Min blogg har delvis förvandlats till en ung diabetes blogg.
Men det är väl inte så konstigt?

Mitt liv kommer för alltid att handla om diabetes. Diabetes är en kronisk sjukdom, vilket betyder att det är en sjukdom som man har föralltid! Jag vet att de så småningom kommer att hitta ett botemedel mot även denna sjukdom, eftersom det finns mycket pengar till forskningen om diabetes. 
 
Frågan är bara när och hur?
När kommer de att hitta ett botemedel? Under min livstid? Vad kommer det vara för botemedel? En operation där man får en ny bukspottkörtel? Ett annat effektivt insulin som man ger EN gång om dagen och sedan sköter det sig självt? En tablett? Vad det än blir så kommer det att finnas något så småningom
 
Min blogg är min blogg och jag skriver vad jag vill!
Om du inte vill läsa det så tvingar ingen dig! Men vill du läsa så är du mer än välkommen att göra det
 
Eftesom diabetes är hälften av mitt liv nu, så kommer min blogg nu till hälften att handla om diabetes. Min blogg har blivit lite av en Ung Diabetes typ 1 Blogg med både min diabetes, mina diabetes problem och mina värden. Men också lärdomar till er om diabetes vad olika saker är mm.
 
Men allt handlar inte vara om diabetes, det handlar om min vardag, mina vänner och fotografering, mina största intressen! 
Fånga dagen!

Allmänt

2013-02-03 ♥ 00:20:29
God natt från en snart 15-årig tjej
Jag har gjort mig iordning och bloggar nu från ipaden i sängen. Ska alldeles strax sova och även imorgon kommer jag att ta sovmorgon, det är en sak som är säker iallafall!
 
Idag tror jag att jag endast fått i mig tre måltider, varav en var fika... Inte bra för mig... Imorgon tar jag tag i allt igen och tar en powerwalk när min faster åkt hem. Kanske hoppar jag över frukosten imorgon också, får se när jag vaknar upp, till förhoppningsvis ännu en solig dag här ute på västkusten. 
 
De som deltog i mitt firande idag var min faster med man, farbror med barn, farmor och pappa. Jag fick den boken som jag själv pysslat ihop med bilder från alla mina fjorton år i livet och pengar, jag blev jätte glad för boken eftersom jag så gärna ville ha den och för pengarna eftersom jag snart ska resa till Ullared!

Dagens outfit 2/2-13

2013-02-02 ♥ 19:35:45
Dagens (förtidiga) födelsedags outfit, dagen till ära bär jag klänning!
Kofta - Cubus // Klänning - New Yorker // Leggings - Lindex
 

Promenad

2013-02-02 ♥ 16:29:06
Har precis kommit in från en liten promenad i solskenet tillsammans med min faster med man.
Det blev lite fotografering och bilderna kommer jag att ladda upp och visa efter hand. 
Puss / Malin

Ingen frukost

2013-02-02 ♥ 11:46:35

Eftersom jag gick upp först halv elva idag, vilket var jätte skönt, så bestämde vi oss för att hoppa över frukosten och äta en tidigt lunch. Det verkar som att blodsockret är okej med det också, ett värde som är acceptabelt på 7,4!

Nu blir det mumsig sallad med stekt lax och en riktigt god hemmagjord avokado dressing! Mums så gott!


Sova sova sova

2013-02-01 ♥ 23:21:17

Nu mår jag bra, jag tror att jag sover för dåligt. Först har jag jätte svårt att somna på kvällarna och sedan ska jag upp tidigt på morgonen (plus att jag gått upp och ätit TVÅ nätter senna veckan) det är ingen bra kombination för att orka skolan. Men när jag kom hem idag så sov jag någon timme och kände mig genast mycket bättre! Skönt att imorgon kan gå som planerat iallafall.

Eftersom det blev ändrade planer och kvällen spenderades hemma så hade jag och pappa en myskväll framför vår TV istället med god mat. Alldeles strax ska jag gå och göra mig i ordning för sängen så jag orkar upp imorgon. Jag ska iallafall ta lite sovmorgon. Om blodsockret stiger till 14,0 så skiter jag i det, jag behöver sova!
Godnatt.


Dagens outfit 1/2-13

2013-02-01 ♥ 21:18:00
Topp - Spanien // Jenas - Lager 157

Hur kan jag minnas?

2013-02-01 ♥ 19:24:00
 Jag kommer ihåg nästan alla stunder, från när vi gick in på akuten, fick vänta på att prover skulle tas och sedan hur vi gick igenom hela sjukhuset till när jag träffade min läkare och min sköterska för första gången, mina tankar och funderingar runt dom. Jag förstår inte hur jag kan minnas alla stunder, intryck och känslor, det har ju ändå gått nästan fyra månader sedan dess nu!
 
Jag vill minnas allt, även om allt inte är så roligt, så vill jag minnas det. Jag vill inte glömma intrycken och känslorna. Jag vill minnas det i huvudet för evligt. Jag skulle vilja ha allt som på en film, men det går ju inte, allt finns ju bara i min hjärna! Hur ska jag komma ihåg det? Kommer jag att glömma?
 
Jag minns alla sköterskor som vandrade runt på avdelningen, skötte om mig och till och med vad vi åt till frukost, lunch, middag och kvällsmat. Jag minns vad jag och mina föräldrar pratade om på kvällarna, mina frågor och funderingar som ingen av oss kunde svara på då.
 Jag minns allt som om det var nyss och så vill jag ha det! Jag minns allt och det är jag glad för!

Gårdagens bak

2013-02-01 ♥ 18:24:00
Detta var vad jag bakade igår:
Mortotskaka, Silviakaka och cupcakes.
Morotskakan är engligt mig den godaste av de tre, helt underbar, mums!
Receptet på morotskakan finns här [Länk]
 
 
 

Diabetes kortfilm - Januari

2013-02-01 ♥ 16:02:00
En helt vanlig ovanlig familj
Denna video handlar om en familj där den yngsta dottern drabbats av diabetes typ 1.
Värd att se och ett riktigt bra initiativ av familjen Nyman.
Det kommer att komma 12 delar, en varje månad hela året.
 
Kan du inte ser klippet så finns det här [Länk]

Vad nu då?

2013-02-01 ♥ 15:01:00
Vad är det nu då? Ingen feber. Inga ketoner. Bra blodsocker.
Varför mår jag då så dåligt? Hela dagen har jag mått dåligt och varit på dåligt humör. Tyvärr har det nog även gått ut över mina vänner och det är jag väldigt ledsen över, förlåt mig, ni vet att ni betyder mycket för mig!
 
Eftersom jag mår dåligt och gick hem innan sista lektionen så blir det tyvärr ingen tjejkväll hos Moa dag för min del. Jag ska istället sova framför TVn, ladda ner en film, dricka te i massor och hoppas på att bli frisk till imorgon så min faster som sagt ska komma. Men jag önskar mina vänner en underbar kväll utan mig!

Outfits - Januari

2013-02-01 ♥ 10:44:25

Hej på er,
Detta är mina outfits under januari 2013.
Rösta på er favorit!


Krusat hår

2013-02-01 ♥ 07:33:31

Jag håller på med min frukost nu, vaknade med ett blodsocker på 5,4 och nu måste jag snart bli klar om jag ska hinna till skolan idag, det känns som att det kommer bli en slapp dag eftersom så många är sjuka i klassen.

Håret blev som sagt krusat och idag har jag hunnit både ta kort på håret och dagens outfit. Jag tror att det kommer upp först imorgon eftersom jag ska till Moa direkt efter skolan.

Trevlig fredag och snart trevlig helg också för den delen!
(Eftersom jag och Moa alltid är så seriösa, eller inte, så bjuder jag på en oseriös bild idag också, detta är alltså jag och Moa!)


Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!

RSS 2.0