Svenskt flow

2013-08-31 ♥ 18:11:00
Hej svejs,
för tillfället är jag inne i något slags svenskt flow och jag har tittat på en hel hög av svenska filmer, både lite äldre och lite nyare som jag har kommit över. Tänkte inte säga så mycket mer, utan bara dela med mig av en del, mestadels nyare filmer, av filmerna jag sett och säga lite vad jag tyckte. Här kommer mina filmtips och tyckanden!
Ha en trevlig film kväll!

I Fjällbacka

2013-08-31 ♥ 13:04:49


I Lysekil

2013-08-30 ♥ 21:17:05


Mina fyra bästa PLUGGTIPS

2013-08-30 ♥ 14:53:28

Gör det direkt! Att skjuta upp det tjärnar du inget på, det blir inte mindre att göra och risken är stor att du kan bli sittandes sista kvällen och får stressa igenom det hela! Med att göra det direkt menar jag inte att du behöver göra det pang bom, utan om du har en träning på kvällen ska du såklart gå på den, gör bara dina läxor så fort du får tillfälle.

 

Gör det hela till en rolig grej, glöm tanken "jag gör det för att jag måste", tänk istället "jag gör det för min egen skull och min egen framtid"! Istället för att plugga ensam, ordna en pluggdejt med dina vänner! Bestäm att ni träffas en dag i veckan, pluggar, fikar och hjälper varandra med det som är svårt.

 

Belöning. Sätt upp mål med ditt pluggande, gärna delmål. Om du har någon liten belöning som du kan ge dig själv när du uppnår ett delmål kan det kännas enklare. "Efter fem tal i matten får du ta två djungelvrål" eller "när svenskan är färdig får jag ett glas med fanta", osv. Se inte pluggandet som ett straff, utan gör det till en belöning.

 

Anteckna, att anteckna är toppen! Att anteckna under lektionerna underlättar pluggandet hemma och att anteckna när man pluggar hemma gör det lättare att komma ihåg det viktigaste. Kladda ner det viktigaste på ett nytt papper och plugga sedan extra där ifrån. Att skriva hjälper ofta hjärnan att komma ihåg. Använd gärna en understykningspenna i de böcker eller papper där det är möjligt!

 

Lycka till med pluggandet framöver!


On my shoulder

2013-08-30 ♥ 08:20:57
Svenska står på schemat, efter dagens sovmorgon till klockan 09.25. Dagen består sedan av engelska, so och sista lektionen idrott! Jag har precis fått i mig frukost, vilket nog betyder att jag borde säga godmorgon och ha en bra dag! Ikväll ska jag och pappa ut och åka, skönt med en helg från hemmaplan över helgen. Nu ska jag leta fram kläder och borsta tänderna! 

Så inte svett!

2013-08-29 ♥ 21:13:23

Ännu ett härligt MRLpass är avslutat, nu är jag härligt slut i kroppen igen. Jag hoppas på en något lindrigare träningsvärk imorgon, men vad tusan! Träningsvärk betyder att det gjort nytta! Resten av kvällen blir det Broadchurch och packning, imorgon ska vi på äventyr!

Här på bilden ser ni mig! Och vad mer? Svett? Nej, verkligen inte! Det är dräggen, typ. Det är iallafall vatten, pappa var snäll och hämtade mig med båten även idag. Gissa om himlen öppnade sig? Gissa om världens skyfall kom? Gissa om jag hade en regnjacka? Svar: Ja, Ja & Nej! BLÖÖÖTT!


Konsten att göra flera saker samtidigt

2013-08-29 ♥ 18:14:00
Jag håller just nu på att föra allt ni kan tänka er, nästan iallafall. Jag förundras av regnet som precis föll och försöker njuta av stunden, eftersom jag slipper vattna morötterna på ett tag. Jag kliar på mina knän, tydligen så har jag lyckats få ett myggbätt på vardera knä och det kliar som attan! Mitt i allt detta så försöker jag blogga, plugga, kolla på Scrubs, äta mellanmål, packa träningsväskan och få på mig träningskläder!
 
Klockan sju är det MRL! 

I just want to be cool

2013-08-29 ♥ 13:34:00
 

bli happy

2013-08-29 ♥ 07:23:15
Dessa sitter på min vägg! Peppa dig själv!
 
Godmorgon!
Dags för skola igen, slöjd, språk, no, hemkunskap, matte... Men det fixar vi. Alla pass på gummet har hittills blirvit avbokade, men idag står fortfarande MRL på schemat, det jag tycker verkar ge bäst resultat! Jag förväntar mig såklart ännu en helg med träningsvärk, underbart!

oh my apple pie...

2013-08-28 ♥ 19:17:28
... Är inte så god, men där emot äppelpajen som jag och mina kusiner gjorde förut, Mums!
 
Här har ni även de pallade "grannäpplena"↓
 
Ikväll blir det pyttipanna, Maria Wern och en cola light!

äppelkaks tid

2013-08-28 ♥ 16:40:13
Jag kom hem från skolan halv tre idag, istället för klockan halv fem som vanligt på onsdagar. Det beror på att elevensval inte kommit igång ännu, lite skönt såhär på lillördag! Tiden jag sparade har jag nu spenderat med mina kusiner, vi bakade äppelpaj på äpplen som jag snodde hos en granne, mumsigt! 
Hur har eran dag sett ut?

Spännande dextrosol

2013-08-28 ♥ 13:10:00

Min mormor kom hem från Holland med dextrosol för ett tag sedan, där verkar dom ha ett annat urval än i Sverige när det gäller den saken. Det var egentligen symboliskt eftersom Tindra åt upp ett av mina paket med dextro, men jag uppskattade det. Lite variation är ju aldrig fel! Jag klarar ju mig inte utan, Goda var dom också.

Har ni sätt några speciella smaker med dextrosol? Öppen för allt!

 

Heta kusiner

2013-08-28 ♥ 08:23:00
God morgon folket, bokstavligt talat eftersom jag precis käkade en väldigt god och givande frukost. Knäckebröd, actimel och tomat! Jag är uppe ur sängen och laddad för en ny dag tillsammans med min härliga klass, vissa lektioner känns tyvärr jobbigare än andra idag, men jag nämner inga ämnen...
Jag startar dagen med att visa er denna otroligt fina bilden på mig och Andreas, bara för att vi är så otroligt snygga. Han är tandlös, vilket inte syns på bilden eftrsom han har den munnen stängd. Min fina lillkusin är så otroligt stolt över de två tänder han tappat.
 
Välkommen onsdag, ikväll blir det sh'bam?!

Dagens outfit 27/8-13

2013-08-27 ♥ 18:18:00
Tröja: Den nya från Missäy // Jeans: Lager 157 // Skor: Deichmann
 
Här är alltså dagens "skolfotooutfit", jag tror att korten blev okej! Tröjan är alltså den nya jag köpte när jag var i stan och kikade en snabbis innan bion, den kostade 159 kr på Missäy, jag gillar deras kläder, jätte fina men aningen klena i materialet. Annars har det i övrigt varit en bra skoldag!
 

Mina nya stövlar

2013-08-27 ♥ 12:58:00
449 kr på Deichmann.
 
Jag som behövde ett par höstskor hade turen att springa på dessa skönheter under en av mina många shoppingturer på Frölunda Torg. Smart som jag är så ska jag bara komma ihåg att inte glömma när de ska smörjas in med fett. Dock vet jag inte när dom ska göra det, så det spelar ingen roll iallafall. 
New shoes!♥

Skolfotografering?

2013-08-27 ♥ 06:57:56
God morgon,
Idag måste nog bara den värsta dagen på länge. Skolfotografering är idag klockan ett, vilket betyder att vi har idrott, där vi får göra oss iordning och lunch först. Jag råkar veta att det är pyttipanna till lunch, så den måste ätas utan ketchup och rödbetor, man kan ju inte riskera en stor fläck på tröjan! Annars är det bra! iIkväll ska det tränas Bodyvive, något nytt alltså. Men nu är det dags att mamma ihop mig lite, vi hörs!

Jag älskar dig min buse

2013-08-26 ♥ 22:47:02


Mobil

2013-08-26 ♥ 18:27:00

Härlig dag, enligt schemat! Alltså var det spanska, geografi, kemi och engelska, men ganska mjuka uppstarter i de flesta ämnen. Jag slutade klockan 15:40 och sedan jag kom hem har jag käkat mellanmål och klippt gräset! Även påbörjat läxorna som vi fick idag, hela två stycket första dagen. I kemi och i engelska. Ikväll blir det lax och "Wallander saknaden". Härligt att vara igång igen!


Svenska s-favoriter

2013-08-26 ♥ 16:55:00
Här kommer några av mina absoluta favorit skådespelare och skådespelerskor från Sverige. Det finns många bra, men jag valde ut några som jag gillar! 
 
 
[Bilderna är hittade på olika sidor med hjälp av Google. För att hitta bilden och källan så ska du Googla på skådespelaren eller skådespelerskans namn!]
Vem eller vilka är din/dina favorit skådisar?

Jag tycker om dig

2013-08-26 ♥ 13:39:00
 

Vecka 35

2013-08-26 ♥ 08:35:16
Eftersom det idag är måndag så passar jag på att visa hela veckans planer, så här ovan ser ni det som är planerat hittills. Sedan är det ju skola hela veckan också, och jag är fortfarande taggad! Trots att det är måndagsmorgon så är jag pigg, jag ska snart fixa lite frukost, sent eftersom jag fortfarande börjar 10.10 på måndagar. 
Nu önskar jag er en bra start på denna veckan, vad har ni för planer?

Nu taggar vi!

2013-08-25 ♥ 21:21:30
Nu är helgen slut och jag är grymt taggad över att få börja skolan igen! Vi får väl se om schemat är färdigt eller om det blir ytterligare en lugn vecka. Även elevensval ska ju startas upp innan det börjas på allvar! Resten av kvällen blir det Wallander, dusch och rostade mackor! Sov sött.

Gilla läget!

2013-08-25 ♥ 19:36:14

Färja, bil, färja och bil. Nu har jag varit på bio igen, det ni läste i första meningen var min färdväg! Denna gången blev det underbara "Hur många kramar finns det i värden". Jag planerade ett stopp på vägen, pappa fick bara gilla läget. Jag gick in i några affärer och kikade efter en blus inför fotograferingen kommande vecka, ni får se vad jag hittade senare! Även mer om filmen senare.


1,2,3,4,5,6 sanningar

2013-08-25 ♥ 15:00:00
Jag gillar serier som Skärgårdsdoktorn och Saltön.
Jag gillar och hinner egentligen ALDRIG att måla naglarna.
Jag har alltid drömt om långt hår, och nu äntligen har jag fått det, om än på fejkat sätt.
Jag duschar aldrig utan att tvätta håret.
När jag var liten så badade jag i havet dygnet runt om jag fick, nu mera har jag blivit lite av en badkruka.
Extra är mina favorit tuggumin.

Mjölig ballong

2013-08-25 ♥ 11:05:05
Ni vet sånna ballonger som är fyllda med potatismjöl, som man även kan köpa diverse olika leksaksaffärer. Man kan klämma på dom och ser ut ungefär såhär, iallafall min gjorde det:
Igår kväll satt jag med den, telefonen och en filt i soffan. POFF! Soffan, filten, min pyjamas och telefonen är plötsligt fullt med mjöl! Det mesta låg i mitt knä, så jag samlade allt på pyjamasen och gick ut på balkongen. Pyjamasen hamnade i tvätten, filten är kvar på balkongen, soffan borstade jag av, det var desvärre värre med telefonen...! Min stackars telefon har fått sig en rejäl genomblåsning i alla hål, numera är ljudet i högtalarna väldigt lågt och när jag använder hörlurar så glappar det, men den fungerar!
 
Lärdom: använd inga mjölfyllda ballonger, eller mjöl överhuvudtaget i soffan eller i närheten av telefoner!

Tacomys

2013-08-24 ♥ 21:29:41

Jag, Moa, Emma och Matilda har en mysig kväll tillsammans, blir ni förvånade om jag säger tacos?


FL - Raspberry & Pomegranate

2013-08-24 ♥ 15:11:07
En riktigt god saft som är sötad med stevia, alltså påverkar den mitt blodsocker ännu mindre. Drick den!
 

Sitt inte och ät

2013-08-24 ♥ 12:48:00

God morgon, jag tror att jag är pigg nu. Igår somnade jag vid tolv tiden och imorse vaknade jag till vid tio, för att sedan somna om till och från fram till nu! Jag vet inte riktigt vad som händer idag, mina lår förbjuder mig från att sitta, gå och böja benen, nu på morgonen, Moa känner samma sak och innan jag vaknade imorse fick jag dessa sms av Moa, och en vänskaplig sympati från Matilda:

Nu har jag fått i mig en frukost, det blev äppleklyftor, vatten, päronad juice (som smakar sådär) och en skiva rostad (?!) dansktrågbröd med ost på, det kändes som en bra start på dagen, trots allt.


Desperata handlingar

2013-08-23 ♥ 23:39:42

Härligt, svettigt zumbapass! Men jag har en rejäl träningsvärk i låren som inte är av denna värld, efter gårdagens MRL. Härligt att känna resultat! Jag får se om jag även kan hinna med en Sh'bam på söndag?!

För att publicera inlägget innehållande flera bilder tidigare idag så fick jag ta till desperata handlingar eftersom att mitt 3G i telefonen fortfarande är långsamt. Jag cyklade till Moa, jag och Moa cyklade till skolan där hon tog en extremt vacker bild av mig, hon använde motiveringen "Malin behöver internet så vi körde till skolan" i vår gruppkonversation! Sedan fortsatte vi mot gymmet, då skulle Moa tydligen hämta pengar först också, men vi han i tid!

Idag är det fredag och jag unnade mig en liten skål med godis, det är jag värd efter tre pass denna veckan och tre dagar i skolan! Sov gott vänner, imorgon ska jag träffa Moa och eventuellt försöka fortsätta med den nya designen.


Ipadens betydelse

2013-08-23 ♥ 22:27:00
Min iPad spelar stor roll i mycket jag gör! Den är ofta till förfogande när jag ska blogga, plugga eller kolla på film! Jag tror nog att min padda ligger bland de topp 10 bästa sakerna jag investerat i på senare tid (I löv that feeling av att köpa something behövligt and användbart!). 
 
Men som sagt så spelar den väldigt stor roll i mitt bloggande, jag kan förbereda inlägg i pages eller en anteckning för att sedan klistra in på blogg.se, safari. Jag kan enkelt och smidigt ladda upp bilder och skriva långa texter. Ipaden är betydligt smidigare att ligga eller sitta med i knät än den klumpiga datorn är! Missförstå mig inte, daton är bra på sitt sätt, t.ex. Om man ska redigera bilder. Men det som jag kanske tycker är det som är mest bekvämast med att använda ipaden är att den alltid är startad och klar att använda, 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan, om den är laddad vill säga. 
 
 Utan det lilla tillbehör som ni ser nedan hade det inte heller varit lätt, den kopierat enkelt över bilder man vill från minneskortet till ipaden. Jag funderar på att  köpa en trådlös, men för tillfället är det denna lilla underbar pryl som hjälper mig med bloggen! 
Nu kan jag även passa på att tipsa er om de appar jag ofta använder för att redigera bilder: Ariary, Super collage, Instaflash, WideSplitLens och LINE camera. Tips på bilder som är redigerade med ovanstående appar är bilderna från slottskogen och "collaget" med naglarna och ansiktsmasken!
 
Löv till min iPad!

End of tre dagar

2013-08-23 ♥ 17:36:24

Första "skolveckan", iallafall tre dagar av roligheter, är slut och det är redan helg, jag som för en gångs skulle inte kände att jag behövde en, men jag klagar inte!

Vi hade en riktigt härlig friluftsdag med arbetslaget och klassen idag! Vädret var med oss och solen sken hela morgonen och förmiddagen! Vår klass, som nu mera är 9C spelade lite kubb och sedan satt vi bara på en klippa och snackade lite. Nu ska jag till gymmet och Zumba, tillsammans med Moa och alla andra börjar passet 18.10!

Avslutar detta inlägget med lite härliga "häng" sommarbilder från dagen!


352 dagar närmare 1-årsdagen

2013-08-23 ♥ 13:00:00

Min diabetes närmar sig nu sin 1-årsdag. Efter ett år sägs det att allt ska bli lättare, då man har fått erfarenheten om hur varje årstid och månad påverkar på olika sätt, sommaren med solen och vinter med kylan. Vilket jag kanske kan förstå, men förstår ändå inte hur det kan göra skillnad. Ska man lägga på minnet hur varje månad påverkade på olika sätt? Man får ju papper på allt och inget när man insjuknar och där står det, svart på vitt hur allt påverkas av sol, kyla och träning. Allt blir ju en vana, och jag tror att jag fått vanan, redan innan det omtalade året passerat! Men det återstår att se.

 

Den 5 september 2012 insjuknade jag, så närmare exakt är det den 5 september 2013 som den firar 1-årsdag i min kropp. Tänk att den har bott där i ett helt år nu, tänk att jag testat mitt blodsocker och tagit mina sprutor i nästan ett år! Vilken resa det egentligen varit när jag tänker på det, boken som jag skrev i de första dagarna finns fortfarande kvar, och när jag nu skriver detta har jag den till hands.

 

Ett längre inlägg med en sammanfattning om året med diabetes kommer att komma på själva 1-årsdagen! Det kommer innehålla både upp och ned gångar, framsteg och bakslag, förts tiden och nutid, lärdomar och andra intressanta saker som jag kan leta fram! Håll ut, den 5 september som sagt.

 

Världens grillmys

2013-08-23 ♥ 08:45:00
Startar dagen med att visa lite härliga bilder för er innan jag ger mig iväg till dagens CDI-arbeteslagsdag! Det är från vår "spontana bbq + potatis" för ett tag sedan. Ha en bra fredag, ikväll är det helg och Zuuuuumba! 
Gräva potatis och sedan kasta mitt i prick för att träffa bunken!
Grillmaster!
Hasselbackspotatis, grillad fläskytterfilé, sallad, kokta morötter, tzatsiki och bränd hallomi!
Efterrätt (Chokladpudding) som såg god ut, med den smakade försärligt! Hallonen och grädden var helt okej...
Två nattgäster blev det, här fixar vi oss för sängen vid tre tiden. Efter ett kvällsdopp!
Tack för en underbar kväll alla fina tjejer, vill bara säga att det var en härlig kväll och att jag gillar er tjejer massor! Vi är proffs på att laga mat ihop, bortsätt från chokladpuddingen och vi har alltid så trevligt ihop, man kan alltid vara sig själv, precis som man ska kunna med sina mest fantastiska vänner!

Härligt stress!

2013-08-22 ♥ 21:30:11

Är precis hemkommen från en grymt svettigt och härligt MRLpass på gymmet, tillsammans med Moa! Utöver en timmes pass så cyklade jag ca 40 minuter fram och tillbaka. Jag ringde min far när passet var slut och bad honom hämta mig med båten så jag skulle komma hem tidigare, det gjorde han men i slutänden tjänade jag bara max 10 minuter... Jag är redan laddad inför nästa veckas pass!

Just nu är det mycket på gång, jag har precis kommit ur duschen, så svetten är borta. Jag vill se Brodchurtch, så reklamen är värdefull, under reklamerna ska jag hinna med följande: byta sängkläder, göra matsäck inför imorgon, packa om väskan och borsta tänderna, såklart ska ansiktet tvättas och smörjas in också. Mitt i stressen så kan jag iallafall säga att det var en härlig solnedgång ikväll, sov sött med den bilden i huvudet!


Dagens outfit 22/8-13

2013-08-22 ♥ 19:30:00
Linne - Indiska // Stumpbyxor - ? // Kofta - Cubus // Halsband - Mormor (Holland?) // Skor - Converse
 
Kände mig fin när jag gick, men efter att ha ätit både kladdkaka och muffins under filmen i skolan så kände jag mig bara tjock, haha. Men det har jag tränat bort, iallafall en del med hjälp av min härliga MRL! Svart kan jag också säga var ett ganska fel val, det blev väligt varmt fram emot lunchtid, men det vore väl skönt om vi kunde få ytterligare några soldagar!

Göteborgs sitesing

2013-08-22 ♥ 17:29:00
I sommar har jag även hunnit med att tillbringa en vecka tillsammans med min kära mor och hennes man. Det blev en liten sitesing i vår egen stad under veckan, där vi både åkte guidad tur med Paddan och besökte Älvsborgs fästning, historien om staden och upplevelsen att återigen få se det som ligger nära till hands var riktigt mysigt. Bjuder på några bilder från dessa två resor.
 
Paddan som är som små båtar åker runt inne i Göteborgskanaler och en bit ut i hamninloppet. Under resan som är runt 40 minuter så berättar en guide om stadens historia och om de kända "symboler" man åker förbi, Göteborgsvarv, Läppstiftet, Stena Line terminalen, Amerikaskjulet och de olika stora husen man åker förbi.
Eftersom dagens väder var så fint så avslutade vi med glass.↓
 
När vi besökte Älvsborgs Färsning, som ligger på en ö vid hamninloppet så bjöds vi först på en inspelad guidning under tiden vi åkte ut mot fästningen. Vädret var underbart även denna dagen. Ute på ön så möttes vi av skådespelande guider som visade oss runt i den lilla fästiningen och berättade dess intresanta historia. De pratades om Tordensköld, hans fru, någon holländare och hur danskar och norrmän attakerade och sköt kanonkulor i hela väggen. När jag gick i trean besökte vi samma plats, och jag tror att fästningen har krympt. ;) Här kommer lite bilder även från denna dagen.
kolla kanonkulorna i väggen↓
Riktigt mysiga, intresanta och spännande dagar!
 
 

Min undersökning

2013-08-22 ♥ 12:34:00
Jag skulle vilja att NI alla klickade er in HÄR svarade på den lilla enkäten som ni kommer till. Det är bra för mig att veta, framför allt nu när jag ska anpassa den nya designen jag snart ska påbörja!
 
Tack på förhand. Jag är spänd över att få se resultatet!

Snabba planer

2013-08-22 ♥ 07:35:00
Tänkte berätta om dagens planer lite snabbt innan jag drar iväg mot dag två som klass 9C. Först är det som sagt skola med fika, film och allmänt mys med klass och klassföreståndare, slutar klockan 14.00. Ikväll tänkte jag dra en sväng till Nordoc Wellness och träna lite, klockan 19.00 är det MRL! Annars blir det lugnt, ska nog olika lite efter praktikplats ikväll. Tidsinställda inlägg kommer under dagen. Have Fun!

Första dagen som 9C

2013-08-21 ♥ 21:27:00

Första skoldagen är förbi och vi slutade vid ett tiden. Det var faktiskt riktigt roligt och de flesta var sig lika, även våra härliga lärare! Det var riktigt roligt att se och krama alla. Resten av denna veckan ska vi ha klasstid, bland annat ska vi kolla på film och fika imorgon och åka på en utflykt tillsammans med hela arbetslaget på fredag, en lugn start alltså.

 

Lite snabbt om dagen, först dansade alla skolans lärare+rektorer runt på skolgården med musik och skyltar, coola som dom är. Rektorn hälsade välkommen och vi samlades i klasserna. Det pratades lite om lovet och sedan delades det ut lite lappar, bland annat så är det prao igen vecka 39 och en plats ska vara sökt senast på söndag!! En lapp om anhöriga (mammor&pappor), ska fyllas i och lämnas in imorgon. Nästa vecka väntar skolfotografering (26-28/8) och ev. läsning enligt det nya schemat fr.o.m. måndag, om det är färdigt vill säga!

 

Bra dag!


Snälla släng inte mitt hus

2013-08-21 ♥ 16:30:00
 Som ni kanske kommer ihåg så fick jag detta huset av min syster för ett tag sedan. Lillis har totalvägrat att gå in i det och när jag äntligen kommit till skott med att slänga det, vart tror ni katten sitter?
 Hon sover där, äter där och gömmer sig där..  

Skolstart nagelar

2013-08-21 ♥ 13:00:00
Såhär ser mina naglar ut för tillfället, det blev en snabbmålning!
Nagellacken kommer från Claudia (Ullared), Nordic Cap (Klädkällaren), Kiss Nail Artist (Ullared) & Essie (Texfree). 
dom är mer eller mindre bra, men grundlacket från Claudia kan jag tipsa om, torkar snabbt och stärker naglarna. Även Essies nagellajagvilket jag lägga ett gott ord för!
 

Skolstart

2013-08-21 ♥ 07:31:11
ipad redigerad.
Idag gäller det, första skoldagen efter sommarlovet, första dagen med rutiner och första gången jag ser klassen på nästan tio veckor! Det ska bli spännande och härligt! Jag vet inte hur många gånger jag plågat pappa och mina kompisar med följande mening: "Shit! Tänk att jag börjar nian imorgon!!". Vi blir äldst på skolan och kanske får vi även högst krav på oss, framför allt av oss själva! Men jag är nog ändå så redo jag kan bli!
 
Jag  tackar för denna sommaren som har varit full av händelser och överraskningar, inte minst tjejträffar tillsammans med mina fina vänner. Men nu är sommarlovet, och snart sommaren över och jag kan inte förstå att det har gått så fort, det känns som igår när vi satt i kyrkan och sjöng avslutningslåten som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men det var det inte, nu ska jag göra mig iordning! 
 
Ha en trevlig onsdag och önska mig lycka till idag!

Slottskogen

2013-08-20 ♥ 20:40:00
Tänkte bara snabbt visa några bilder från vår picknick tidigare idag, riktiga tjockisar var vi, med undantag för att det var lite frukt med köpt också! Efter några timmars mys på en filt drog vi oss lite djupare in i Slottskogen för att besöka knubbsälarna och pingvinerna, men de bilderna kommer en annan gång. 
Tack för en mysig dag!
Ikväll ska jag lägga mig tidigt, eftersom jag ska upp imorgon. Sov Gott!

Sju nya filmtips

2013-08-20 ♥ 16:58:00
Här är tips på sju filmer som jag sett under den senaste tiden:
 
Vad tycker ni om denna sortens filmtips? Med en liten kommentar och ett betyg bara? 

Picknicka

2013-08-20 ♥ 13:40:00
Idag är jag och mina amigas i Slottskogen och har picknick, för att fira (eller sörja) att sommarlovet snart är slut. Det är väligt cozy! Jag har gjort en avbild av oss, när vi är på picknicken, såhär ser det ut:
Eftersom det kommer regna när vi sitter ute, hehe. 
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag!

Balans såhär på morgonen

2013-08-20 ♥ 10:36:00
Välkommen hem!
Jag har precis kommit hem från Nordic Wellness, jag och Moa har nämligen precis testat på BodyBalance nu på morgonen, en härlig och avslappnad start på dagen, nu är vi laddade inför kommande prövningar som dagen har att bjuda på! Men de planera får ni veta lite senare. Peptalk till träning ser ni här ovan .
 

Melon planer!

2013-08-20 ♥ 00:31:25
Såhär snygg var jag förut när jag sysslade med mitt hemmaspa! En melonmask, cola light och TVn höll mig sällskap stor del av denna dagen! Nu på kvällen har jag skypat med mina amigas Moa, Matilda och Ebba. Vi har smitt planer inför morgondagen! 
 
Men nu är det dags att krypa till kojs, kanske se någon film innan jag somnar! Klockan ringer klockan sju imorgon, dels för att vända dygnet rätt, men även för att hinna med morgondagens första planer! Så sov gott nu, min första dag tillbaka som bloggare är över. 

Känn ingen sorg <3

2013-08-19 ♥ 22:02:13

Igår eftermiddag var jag, tillsammans med min mor, syster och bror på bio! Vi bestämde tillsammans att det fick bli filmen baserad på Håkan Hellströms texter och musik, "Känn ingen sorg". Det var en av de bättre svenska filmer jag sett på länge, både storyn och skådespeleriet var väldigt bra gjort. Filmen tog en något oväntad vändning, på ett naturligt sätt!

I det stora hela så var filmen jätte bra, och jag skulle verkligen rekommendera er att se den om ni får tillfället!
Betyget ligger i högkant, det blir 4/5.


Grillmys en härlig kväll

2013-08-19 ♥ 18:26:00
För ett tag sedan, en lördag om jag inte minns fel, så hade vi grillning på vår privata brygga med några av våra vänner. Riktigt mysigt faktiskt, det var en underbar kväll, varmt, en härlig solnedgång och inte så mycket mygg heller för den delen. Tindra var ju hos mig just då, så självklart var hon också med, hon hittade en fender som var väldigt rolig att leka med!
MUMS!

Kusin+farmor mys

2013-08-19 ♥ 15:28:00

För ett tag sedan var jag på utflykt tillsammans med farmor och småkusinerna, då vi besökte fiskemuseet och åt en mysig lunch tillsammans, som för mig blev cesarsallad med kyckling! Det är såna dagar som är kvalitetstid tillsammans, riktigt mysigt var det och nu är energin till första skolveckan samlad. Tack igen, för både mat och sällskap farmor och kusiner! <3


Spännande fläsk

2013-08-19 ♥ 12:37:47
Är precis hemma från ett 30 minuters cykelpass på gymmet, plus 40 minuter cykling dit och tillbaka. Men ändå har jag en massa positiv energi kvar till resten av dagen, Underbart att starta aktivt! Idag är dagen då Dagen D händer igen, jag ska börja blogga, IDAG! Men först ska jag duscha, fixa en ansiktsmask, raka benen och äta lunch.
 
På onsdag börjar skolan, sommaren är över och allt återgår till det normala igen. Rutiner, bloggning och pluggande. Men jag kan inte säga annat än att det faktiskt ska bli riktigt roligt. Och spännande! Jag behöver rutiner och är högst nyfiken på vad de blivit av klassen under sommaren, stackars vår idrottslärare... Men jag har kommit igång så smått, i fredags testade jag Zumba och idag har jag cyklat. Flera pass är bokade resten av veckan också, bort med fläsket! 
Detta inlägget förberädde jag igår kväll, men kan ju avslöja att jag sket i att träna idag, jag avkokade passet och sitter just nu framför TVn, äter frukost och kollar på "Magi på Waverly Place". Men jag fortfarande ska jag ha en skön "spadag" lite senare. 
Som sagt så bloggar jag senare!

Löften till mig själv.

2013-08-14 ♥ 22:17:26
Jag är på väg
Jag har påbörjat en storröjning av mitt rum och jag har tömt och sorterat bilderna från sommaren, eftersom minnet började bli fullt. Detta var saker som jag lovade mig själv att göra klart innan jag kunde börja här igen. Jag behöver mindre att syssla med under vissa perioder, speciellt nu under sommaren när man är ute och "leker" mycket!
 
Det har hänt massor som jag är ivrig att berätta om nu, så jag tänker börja förbereda inlägg som jag senare kan publicera här. Sommaren har bjudit på massa roligheter och ska jag vara ärlig till 100% så har det varit skönt att ta en paus från bloggen, datorn har inte varit i gång på hela sommaren, så härom dagen dammade jag av den för att börja med bilderna, eftersom vädret ändå inte var på topp!

Ofrivilligt

2013-08-09 ♥ 01:11:00
Det trådlösa nätverket fungerar, som ni kanske har förstått, inte hos mamma heller. Idag tröttnade jag och bestämde mig för att jag skulle slösa bort 29 kr på ett kick. Visst jag klarar mig utan Facebook ett tag, men det var en del saker jag behövde googla på, t.ex. Älvsborgsfästning som vi ska besöka imorgon om vädret tillåter. Jag är 29 kr fattigare, men några lärdomar rikare.
Jag kommer att spara den lilla surf jag nu har till viktiga saker och återkomma hit när det löst sig, vi ska ringa Telia angående nätverket hemma hos pappa snarast, jag har massor att berätta nu! 
 
Nu blir det som sagt en liten ofrivillig bloggpaus, men när jag återkommer ska jag visa massa bilder på de nya kattungarna, paddan och andra tankar. Missa inte detta! 

Förklaring om just nu

2013-08-05 ♥ 12:45:43
Jag känner mig värdelös just nu, men det finns en andledning till att jag inte bloggar för tillfället. Redan den tredje augusti, alltså ungefär tre dagar efter den första så hade jag använt slut de 3GB som jag har i surf på telefonen varje månad, vilket innebär att internetet på min telefon är näst intill obrukbart, en text är omöjlig att publicera från telefonen och en bild är helt otänkbar! Men det är inte allt, vår router har även fått spel och funkar bara ibland, därför är det lite svårt. Men vi måste kolla upp båda internetkällorna, mitt kan inte ta slut så fort!
Jag lovar att återkomma så fort jag kan.
 
I eftermiddag åker jag till mamma, där kanske jag kan sno lite internet om jag har tur. Annars har jag hunnit med en del andra saker, som tjejgrillning, övernattning och grillning på bryggan! Men det kommer mer om allt så småningom!
 

Bensinstopp, live

2013-08-02 ♥ 16:57:51

Jag och Sofia var som sagt och handlade förut, vi tog båten och sedan tog vi den hem igen. Vi köpte en "JolliBox", alltså frusen yoghurt, men smaken passionsfrukt som vi delade på. Den var sådär och får betyget 2/5 från mig. Plus är att den ju är något nyttigare än vanlig glass!

Sedan körde jag väg Camilla hem Sofia, på vägen tillbaka fick vi bensinstopp(!) mitt i sundet! Men vi hällde i lite bensin och klarade oss till bryggan... Nu är det iallafall dags för hamnfest här på ön, vilket betyder live musik, lotterier och trevligt sällskap! Ha en trevlig kväll!


Fru kost

2013-08-02 ♥ 13:27:35

Ny har vi två ogifta fruar, ätit frukost, alltså en kost som verkligen passar oss fruar. Lite humor såhär på morgonkvisten, eftersom vi gick upp vid halv ett, vilket kanske var sådär halv bra egentligen, halva dagen har gått. Dock blir det ju en sen kväll, med diverse festligheter här på ön!

Jag och Sofia tänkte nu ge oss ut och fota lite innan vi ska åka och handla en sväng med båten, imorgon väntar JAG nämligen gäster. Matilda, Sofi, Josefin och eventuellt Moa och Ebba kommer förbi på en spontan grillning under eftermiddagen!

Brakfrukost:


Wonderful

2013-08-01 ♥ 21:26:25

Bion var toppen, runt en tre poängare skulle jag säga med något konstigt slut. "The way, way back" har ju visats ett tag nu och salongen var mestadels tomma stolar, trots att det var en av de mindre salongen som användes.

Men huvudsaken är att vi hade en trevlig kväll, och det hade vi verkligen! Jag hoppas den fortsätter lika bra, för nu är vi på bussen och ska hem till mig.
Jag älskar dig, världens snällaste Sofia!


Ready set go'

2013-08-01 ♥ 18:19:44

Läckerol är köpta, snart ska vi köa till drickan och gå in i salongen, vi är alltså redo för bio! "The way, way back" vi är redo!


Lunchstopp

2013-08-01 ♥ 16:57:00

Vi orkade inte shoppa mer, utan käkade lunch på subway och drog oss mot biografen. Biljetterna är fixade och nu går vi och sätter oss någonstans och äter glass!


The way way back Sofia

2013-08-01 ♥ 14:41:52

Jag och Sofia är på väg in till stan, först lite shopping, följt av mat, bio och slutligen sova över kväll hemma hos mig! Jag ska köpa ett långt linne, troligtvis hamburgare på mc donald's, vi ska se filmen "The way way back" och äta läckerol och dricka någon go dricka! Ha en toppen dag!


22/7 - 28/7 blodsockervärden

2013-08-01 ♥ 11:54:19
Förlåt att detta inlägget som jag lovade er har dröjt så länge, men internetet har som sagt varit näst intill oanvändbart ett tag, men nu är det tillbaka igen, tacka vet jag den förstmånader månad. 
 
Tidigare har jag lagt upp värdena mellan den 15/7-21/7 och lovade då att uppdatera er med nya bättre värden förra veckan, men dom kommer alltså nu! Såhär såg mina blodsockervärden ut mellan måndagen den 22/7 och söndagen den 28/7:
 59% gröna värden, vilket jag inte är nöjd med, men det är en klar förbättring! 
Här är en liten återblick på börja vecka innan:
 

Kiosk säljare med äppelmos

2013-08-01 ♥ 00:04:39

Kvällen spenderade jag i kiosken på våran ö, det finns ett schema och det var pappas tur att stå, alltså min tur med andra ord. Efter några timmar kom min räddare i nöden, Ebba räddade mig från akut tristess mellan kunderna! Love u!

När kiosken stängde spenderade jag kvällen med mina små kusiner och kusinbarn, vi var ute och sprang runt. Jag har alltså agerat lekledare, mysig värre blev denna kvällen absolut!

Jag testade även en av de nya magnum "stolen kiss" glassarna, den femte i grön förpackning. Den smakade äppelmos och var sådär, inte alls i min smak. 1/5 får den i betyg av mig.


Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!

RSS 2.0