S J Ä L V F Ö R T R O E N D E

2013-05-16 ♥ 16:33:00
Vad är egentligen det är med självförtroende för någonting? Vad är ett bra själv förtroende och vad är ett dåligt självförtroende? Alla vill ju såklart ha ett bra självförtroende, men vad det betyder egentligen kanske inte alla vet. Har du ett bra eller ett dåligt självförtroende och vad innebär de där få orden för dig, dåligt självförtoende & bra självförtroende. Jag ska prata lite om det är med självförtroende över huvudtaget nu, eftersom att det är en så pass stor och vanlig "fråga" i dagens samhälle. Jag vill både peppa mig själv och peppa andra!
 
Självförtroende är precis vad det låter som att vara, alltså hur mycket man tror på sig själv. Hur mycket man tror att man själv kan lyckas med olika saker, exempelvis något i skolan eller på jobbet. Om man kan själv säga att man är bra så tyder det på ett bra själv förtroende, om man vågar ta plats och visa att man finns så har man troligtvis också ett bra självförtroende. Någon som kan tyda på ett dåligt själv förtroende är bland annat om man har svårt att prata inför folk eller om man försöker gömma sig i folkmassor.
 
Varför man får eller har ett dåligt självförtroende kan bero på många saker, bland annat så kan man vara missnöjd med sig själv, tycka att man själv är ful eller tjock. Men man kan också få dåligt självförtroende ifall någon säger till en att man är dålig, t.ex. de där onödiga kommentarerna som man kan få om man säger något ord fel när man läser. Även de där skrattet som man kan mötas av ifall det där man läser fel blev väligt konstigt och roligt kan ge dåligt självförtoende. Även om kommentarerna man ger eller skrattet som bara kommer inte var menad illa, så kan folk ta det illa. Var alltid försiktig med vad du säger!
 
Att förbättra sitt självförtroende är ingen lätt uppgift och det kräver mycket övning, man kan inte bara bestämma sig och helt plötsligt har man bättre själv förtroende. Nej, så enkelt är det ju tyvärr inte. Men självklart så finns det många olika sätt och tips för att hjälpa processen, ett bra självförtroende kämpar det flesta emot, även om man inte tänker på det! 
 
Här kommer mina bästa boost för att öva upp sitt själv förtroende:
 TÄNK PÅ DETTA "vad är egentligen det värsta som kan hända?" vi lägger allt för ofta ner energi på problem som vi inte kan påverka eller på att oroa oss över allt och inget. Lägg istället energin på det som du KAN påverka och det som du SKA och KAN göra istället för att oroa sig över det. 
 
Hur stor roll kommer det du står inför just nu att spela om några år? Detta kan man ju såklart inte säga om alla situationer, en jobb intervju påverkar ju såklart en längre tid. Men tänk på detta om du ska t.ex. genomföra en uppgift eller en pressentation.
 
Försök istället för att misslyckas helt! Du kan inte veta innan om du kommer lyckas eller misslyckas med något. Men bara genom att tro på att du kan lyckas har du redan kommit en lång bit vägen. Att tro på det du gör, gör det ofta mycket bättre. TÄNK POSITIVT!
 
Men glöm aldrig att ALLA är perfekta på sitt eget sätt, ingen är helt perfekt. Glöm inte heller att ingen kan ha den perfekta kroppen, det finn fria ansiktet, alltid vara på topp och få dom bästa betygen i skolan. Alla är unika och bra på sitt egna sätt!
GLÖM INTE, DU ÄR AWESOME!

Kommentarer

Ditt fina namn:
Stammis?
Din mejl, bara Malin ser:

Din bloggadress:

Dina ord till mig:

Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!
Follow on Bloglovin
RSS 2.0