Värsta sättet att vakna på

2013-01-31 ♥ 20:34:00
 
Jag kan lova er att jag vet ett av de värsta sätten man kan vakna på. Lågt blodsocker mitt i natten. När man vaknar av lågt blodsocker så är det verkligen lågt. Detta har hänt mig tre gånger, varav en gång natten till idag.
 
Tänk er känslan att vakna klockan halv ett på natten av att man svettas och skakar något fruktansvärt! Det är inte speciellt roligt. Gå upp, ta ett blodsocker och mötas av 2,3 i värde. Då ska jag försöka att diskret, för att inte väcka pappa, ta något att äta. Men vem känner för att äta något mitt i natten och vad ska man äta mitt i natten?
 
Det slutade med att jag var så "diskret" att jag tappade allt i golvet med mina skakiga händer, verkligen allt! Pappa vaknade och jag åt en grov smörgås med smör. Jag åt såklart tre dextrosol också för att höja blodsockret snabbt, innan jag gick och la mig igen väntade jag på att blodsockret skulle börja stiga så att jag slutade skaka!   
 
Idag var det inte lika kul att gå upp, trött (men med ett bra blodsocker) drog jag mig mot skolan för idrott. Efter idrotten visade blodsockret på 13,4, men nu är det i baland på 6,2 igen Det svänger mycket ibland kan jag lova!
 
Kanske låter det inte så illa? Men jag tycker det är illa!
 

HJÄLP MIG

2013-01-31 ♥ 17:22:06
Imorogn ska vi ha mysmiddag hos min kompis Moa, på lördag kommer min faster och hennes man hit på födelsedags kalas till mig (eftersom jag fyller år om mindre än två veckor) nu till frågan.
 

GÖR STAN

2013-01-30 ♥ 20:31:54

Jag, Matilda och Moa gör stan med bra musik och cool dans i väntan på bussen hem. Både jag och Moa håller på att kissa ner oss men annars är det bra.

Filmen var rolig, kanske är det våran konstiga kulmor (kulmor istället för humor) och kvällen var riktigt mysig, vi har alltid så roligt ihop. NU, HEM VÄG!


Bio Time <3

2013-01-30 ♥ 18:01:07


Åsnan donken

2013-01-30 ♥ 17:22:51

Middag på donken (och inte donken som i åsna). Det blev en sallad med ramlösa, medan mina vänner tjockar sig med pommes, det eftersom jag nu börjat mitt nyttiga liv (igen). Hehe, men jag är nöjd med det!

Bion börjar 18.00, strax dags att gå mot filmstaden bergakungen tillsammans med mina underbara tjejer! SUNE I GREKLAND, HERE WE COME!


Matildas bild av oss.

2013-01-30 ♥ 15:05:05

Snart ska vi åka in mot stan och Sune i Grekland. Äntligen! Vi slutar om ungefär tio minuter och bussen går 15.20 så det blir perfekt!

Detta är Matildas bild av oss, Ebba var med förut också, men jag klippte bort henne eftersom hon dissade oss och inte ville följe med till bion, hehe. Ta det inte personligt Ebba, vi älskar dig ändå!
Idag ska det tydligen bli storm också, så vi får se om färjorna får så jag kan komma hem ikväll!


RAMLÖSA GRANATÄPPLE

2013-01-30 ♥ 09:57:54
Just nu har vi svenska med en vikarie som inte har en aning om vad vi ska göra, därför sitter jag här och pratar med mina vänner, samtidigt som jag bloggar för er. 
 
Jag ska passa på att tipsa er om Ramlösa Granatäpple.
Den är verkligen jätte god! Det var Camilla som fick mig att börja dricka den och finns den hemma numera så är det den jag dricker! Den smakat inte så sött som många andra, inte så stark heller. God är den!

Love Lillis

2013-01-29 ♥ 20:57:00
Bygglov, Dusch och House är det som gäller nu.
Imorgon blir det även bio, Sune i Grekland tillsammans med mina underbara tjejer Moa och Matilda. Det blir även middag tillsammans i stan som grädde på moset (usch vad äckligt det skulle vara, grädde på potatismoset). 
 
Sov gott / Malin & Lillis

Gôtt é de - Göteborg

2013-01-29 ♥ 19:23:00
Jag vann ett skal från The Typical Göteborgares Facebooksida, men bilden ovan ↑ säger ju allt.

Paket till lilla Malin

2013-01-29 ♥ 17:24:00
Idag landade detta lilla paketet i min brevlåda! Gissa om jag blev glad att det äntligen kom. Jag ska visa er vad det är senare eller imorgon! Jag lovar er det är värt att vänta på.

Acne Killer Face mask, på

2013-01-29 ♥ 15:06:16
Masken är på
Med de klart tänkte jag koka mig en kopp te, ta med mig plugget och förflytta min kropp till soffan, innan det klockan fyra är dags för mellanmål som idag blir kommer att bli knäckebröd med smör och skinka, tillsammans med en morot, mums, har väntat på det hela dagen!
Puss sålänge!
 

Till Ebba

2013-01-29 ♥ 12:49:43

Nu väntar vi på att vår bild lektion ska börja genom att ha lite mys i korridoren, riktigt roligt faktiskt!

Eftersom Ebba är sjuk idag så passar vi på ett skicka henne en liten krya på dig önskning med en världens underbaraste bild! Krya på dig Ebba från dina underbara vänner Malin, Moa och Matilda


Morning times

2013-01-29 ♥ 07:09:00
Strax är det dags för mig att åka till skolan. Idag är det våran bästa dag. Vi slutar tidigt och har roliga lektioner! När jag kommer hem, redan vid halv tre tiden så vet jag precis vad jag ska hitta på, mer än att plugga som är ett måste på tisdagar i mitt liv.
 
Men det jag menade var att jag ska testa den svarta ansiktsmaken, Acne Face Killer Mask
Trevlig tisdag

Dagens outfit 28/1-13

2013-01-28 ♥ 20:53:00
Tröja - ? // Linne - Cubus // Byxor - ?

Varm middag

2013-01-28 ♥ 19:21:39

Nu blir det middag! Den består idag av pannbiff, varma grönsaker, ett knäckebröd och kallsås!

Blodsockret ligger lågt på 3,7 så jag måste skynda mig att nu. Idag blir det middag framför TVn!


Bli expert på din egen diabtes

2013-01-28 ♥ 17:42:32
Till er som har diabetes, eller vill lära er om diabetes så kan jag tipsa om en riktigt bra och lärorik bok.
Typ 1 Diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna
Hur du blir expert på din egen diabetes.
 
Det står verkligen om allt man kan undra, och sånt man inte undrat också för den delen! Allt från enkla svar om höga och låga blodsocker till lite svårare svar om vikt och forskning. Jag tycker verkligen att det är en jätte bra bok och du med diabetes borde skaffa dig en!
 
Jag fick min av mamma, men den finns att köpa här [Länk]

Mysfika

2013-01-28 ♥ 16:33:06

Första skoldagen denna veckan är över nu och det firar vi med mysig fika på Aleks!


Mycket tjejer!

2013-01-27 ♥ 21:49:00
Imorgon är det skola igen och även om jag inte kunnat sova ut ordentligt denna helgen heller pga av olika skäl så är det bara att skärpa sig och fortsätta plugga. Det är bara två veckor till sportlovet vecka 7, och även till min födelsedag!
 
Imorgon händer det också lite annat. Efter skolan ska jag, Moa, Matilda och Ebba ta en fika tillsammans. Blir nog en kopp te för min del, av två skäl. Jag har mycket planerat med tjejerna närmaste tiden, så mysigt! Imorgon fikar vi tillsammans , på fredag har Moa såkallad mysmiddag hemma hos sig och i slutet av februari har jag födelsedags "sleep over" kalas med middag hemma hos mig tillsammans med några andra också♥
Natti

Hyper & Hypo

2013-01-27 ♥ 20:46:00
Hyper - Högtblodsocker // Hypo - Lågtblodsocker
Diabetes resulterar i både höga och låga blodsocker. 
Hyper betyder att man har Högt blodsocker och då behöver man få Insulin i kroppen.
Hypo betyder att man har Lågt blodsocker och då behöver man få i sig kolhydrater, helst dextro eller frukt eftersom det går snabbast ut i blodet. 
 
Ett normalt blodsocker ska ligga mellan 4-7 mmol/l
Höga blodsocker - Man drappas av ketoner. Ketoner gör att blodet blir surt och de bildas när kroppen inte får tillräkligt med socker till organen. Då börjar kroppen att bryta ner fettet och kroppen svälter. Om man har ketoner mår man genast dåligt. Vanliga tecken är att man blir hungrig, illamående och kräks. Man kan drabbas av keton förgiftning som är ett livsfarligt tillstånd och måste behandlas på sjukhus med dropp och insulin intravenöst. Om det går för långt innan man upptäcker en diabetes kan man drabbas av detta (vilket jag inte var långt ifrån) så blir man medvetslös. Man får ketoner om blodsockret ligger på över 14-15 mmol/l under mer än några timmar. Det högsta blodsockret som jag har haft efter min diabetes debut är 16,4 mmol/l.
 
Låga blodsocker - Det är oklart hur mycket hjärnan påverkas negativt av låga blodsocker. Efter ett lågt blodsocker brukar man må bättre efter ungefär 10-15 minuter, men innan man fungerar helt som vanligt igen kan det dröja upp till flera timmar, då är det inte optimalt att t.ex. Köra bil eller göra svåra prov i skolan eftersom hjärnan inte kan tänka klart. Om man har haft en svår känning av lågt blodsocker kan man drabbas av huvudvärk och få tillfälliga talsvårigheter eller förlamningar, det är tecken på hjärnsvullnad och då måste sjukhuset genast kontaktas! Det lägsta blodsockret som är jag haft är 1,9 mmol/l. 

Hoppas ni kunde hänga med lite iallafall. Undrar ni något får ni fråga!

Foto: Malin Johansson

2013-01-27 ♥ 18:24:00
Denna bilden togs en vacker vintermorgom i  början av januari.
Till skillnad från idag. Under eftermiddagen smällde det till och blev ett riktigt snöoväder som fortfarande hänger i. Usch vad kallt det var när jag gick från färjan och hem, jag trodde nästan jag skulle förfrysa. Men jag överlevde och en kopp te skulle vara på sin plats nu.

Mitt tredje hem

2013-01-27 ♥ 15:13:22

Idag har jag tagit det lugnt. Jag träffade min bror en liten stund och var en sväng på mitt tredje hem, Östra sjukhuset.

Snart kommer mamma hem, så jag hinner säga hej då till henne innan pappa hämtar mig senare. Hon har nämligen jobbat idag. Nu ska jag mysa vidare med en trött Tindra!


God Natt ❤

2013-01-27 ♥ 00:06:27


Mammas pojkar

2013-01-26 ♥ 20:29:12

Har precis kommit hem från bion, jag tyckte inte den var så bra som alla verkar tycka. Visst var den ganska rolig, men så värst bra var den faktiskt inte...

En bio som jag gärna vill se är Wallander-Den orolige mannen. Men den går nog inte på bio längre när jag fyllt 15 år och får gå på den. För övrigt så är det bara 16 dagar kvar till min 15 års dag!


Thai mat

2013-01-26 ♥ 13:55:00

Min syster och hennes pojkvän bjöd på lunch idag! Underbart god thaimat. Jag valde grillad kyckling, ris, jordbötssås och en liten sallad. Mums!


Liket här!

2013-01-26 ♥ 10:31:14

God morgon,
Jag har en dålig morgon. Jag somnade vid två inatt och gick upp sju. Både natten till torsdag och natten till fredag så satt jag uppe till över tolv för att skriva färdigt ett skolarbete. Så idag är jag återigen ett vandrande lik och på dåligt humör. Hoppas nu fick en bättre lördags morgon...

Men nu ska vi inte tänka så, iallafall kan vi försöka, hehe. Jag ska in till stan nu och hem till min syster. Jag ska hjälpa henne och hennes pojkvän att packa eftersom de snart ska flytta! Sedan blir det mammas pojkar klockan 18.00 på bio tillsammans med mamma! Hejdå läsare och hejdå Lillis!


Alone

2013-01-25 ♥ 19:00:00
 
Jag sitter hemma ensam ikväll. Mamma jobbar, pappa är och bowlar med massa människor och jag sitter hemma. Jag håller på att leta efter någon bra film att se, just nu lutar det mot My super ex girlfriend, men vi får se. Jag håller på att kolla igenom lite bilder på datorn och hittat en del bilder jag nog kan använda till bloggen.
 
Middag är också något jag måste ta tag i snart, kyckling blir det! Får se om jag kan få något gott (som inte är godis) ikväll. Mitt godis förbud har jag hållt i 25 dagar nu! Som tur är känner jag inte ens av godissug.
 
För övrigt så går mina andra nyårslöften bra, Jag kör MRL en gång i veckan och försöker att gymma, jag satsar på skolan, svenska uppgiften som jag lämnade in idag var på 5900 ord och jag kände mig nöjd, satt uppe två kvällar i rad till halv tolv för att få den klar. Jag har kvar 600 kr av barnbidrag från december och snart kommer januari bidraget in! Självförtroendet behöver jag jobba med.
Hur går det med era nyårslöften?

Dagens outfit 25/1-13

2013-01-25 ♥ 17:55:41
T-shirt - H&M // Kofta - Cubus // Byxor - Bik Bok

Lillis bok

2013-01-25 ♥ 16:35:45

Jag har fått hem Lillis bok från fotoklok.se. Jag fick ett presentkort av min underbara syster och då fick jag en gratis fotobok med 20 sidor i 150x200 mm format! Jag gjorde även en till mamma med bilder på hennes hund, även den betald! Jätte kul ju!

Här kommer några av sidorna i Lillis bok, jag är jätte nöjd med den.


Vackra chicas...

2013-01-25 ♥ 10:48:05

Vi är så snygga, förstår om ni svimmar när ni ser bilden här nedan. Det gjorde nästan jag...

Nu var jag rolig...haha, Vi är så sjukt fula! Men vi bjuder på det eftersom det är helg snart.

Ebba har klagat hela morgonen på träningsvärk i magen, Moa är kass på att spela piano, men jag är helt underbar... Hehe... Jag ska inte berätta att jag är som ett vandrande lik idag, trött som en katt...


Fredag

2013-01-25 ♥ 08:00:50

Välkommen min bästa vän, fredag! Jag har saknat dig så mycket och äntligen ses vi igen, det är alldeles för sällan.

Denna helgen ska jag först bara ta det lungt kväll. Imorgon ska jag in till stan. Jag ska vara hos min mamma eller min syster och vid 18.00 ska jag gå på bio. Mysigt.

Nu är det iallafall dags fö sista skoldagen. Sista SO lektionerna är först till kvarn! Skönt att tänka fredag, sista rycket nu innan helgen!


Bilder på Lillis

2013-01-24 ♥ 23:15:00
Jag tänkte ta och visa några bilder på min älsklings katt, Lillis heter hon som nog alla vet. Några bilder är nya och några bilder är gamla! Men visst är hon söt?
God natt ♥

Power teacher

2013-01-24 ♥ 21:36:00

Har precis kommit hem efter ett kul MRL pass på sportlife. Jag och Matilda tyckte iallafall att det var kul, jag tycker att gruppträningar är riktigt roligt, man tänker inte lika mycket på att man tränar! Dock blev mitt blodsockret lågt mot slutet så jag hängde inte alls med och orkade inte heller för den delen, men tills dess var det kul!

Min svenska lärare är även instruktör på sportlife och det är hon som håller i MRLen. Jag förstår inte hur hon kan ha sån power, jag skulle gissa att hon är en superkvinna! Antingen så är hon väldigt bra på att spela, men jag tror att hon är så intresserad av det hon gör.

Hon är underbar, hon är alltid glad, positiv och förstående mot oss elever, glädjen smittar av sig kan jag lova och man blir alltid glad när man ser henne. Hon är den sortens lärare som alltid får oss att fortsätta även om vi tycker det känns omöjligt och verkligen vill att vi ska lyckas! Hon är tydlig med hur hon vill ha det, vilket är bra! Hon bjuder på sig själv vilket jag också tycker är bra hos en ledare/lärare.

Alla borde ha en Sofia som instruktör och lärare. Men jag är jätte glad att vi fick henne!


Konfa

2013-01-24 ♥ 16:34:00

Just nu fikar vi på konfan. Det är bara jag och Matilda eftersom Josefin skulle plugga och Moa mådde inte bra. Men det går bra ändå! Vi kör ju MRL sen också!

På vägen till konfan, när vi cyklade så var det en vacker solnedgång och därför stannade vi och tog ett foto. Tänkte visa er det, ha en bra eftermiddag.


Grattis Mormor!

2013-01-24 ♥ 07:32:03

Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Grattis på födelsedagen till världens bästa och underbaraste mormor! Hoppas du får en helt underbar dag!
Jag älskar dig, vi ses till helgen!


Tips med Penna och Papper

2013-01-23 ♥ 20:53:00
En video som jag och min kusin gjort, bara för att göra er nöjade. Vi har inga bra idéer längre...
Ge oss tips till vad vi ska göra nästa gång!
 

Dagens outfit 23/1-13

2013-01-23 ♥ 16:52:00
Topp - Ullared // Skärp - Ullared // Jeans - Lager 157

Bokryggspoesi

2013-01-23 ♥ 15:13:04

Min lilla elevensval grupp har precis varit på biblioteket. Där träffade vi en bibliotekarie som berättade för oss om hela biblioteket osv.
Men vi fick även prova bokryggspoesi, det var riktigt roligt och blev riktigt fint! Smart idé måste jag säga! Testa det, lägg ihop bokens titlar.

Här kommer två exempel, en är gjord av mig och en är gjord av Moa!


Överrasknings middag

2013-01-22 ♥ 20:19:54

Jag har precis överraskat pappa med middag! Det blev lax, potatis och citron sås. Sedan sallad också förstås! Det smakade riktigt bra!
Blodsockret är också perfekt på 4,9...
Vad gjorde/fick ni för middag idag?


Dåliga dagar.

2013-01-22 ♥ 18:31:00
Jag har dåliga dagar på alla sett, men framför allt så har jag dåliga "diabetes" dagar ibland. Dagar då alla värden är fel och ingenting stämmer som det ska. Jag hatar de dagarna! Visst ni kanske tänker, den dålig dag hit eller dit?
Jag kan säga att det är så jag tänker också nu!
 
I början mådde jag dåligt över ett värde som inte stämde om dagen, men jag lärde mig acceptera och bortse från det värdet. Jag började räkna med minst ett dåligt värde om dagen och det var lungt så. 8,0, okej sure, tar lite extra insulin nu eller en rask promenad. Ja, ni försår...
 
Men sedan kom första dagen utan ett enda värde som stämde! Den dagen var verkligen en mardröm för mig då, det pendlade så mycket att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag har haft flera sådana dagar nu. Varje sån dag känner jag mig mindre upprörd och mindre frustrerad över det, det är inte kul, men det är ingen katastrof. Jag tar nya tag imorgon.
 
Jag har utvecklats JÄTTE mycket och för varje dag känner jag mig mer och mer säker på hur jag ska göra och vad jag kan och inte kan göra. I början kunde jag inte ens ta en vindruva eftersom jag var så osäker på allt och trodde det skulle bli en katastrof. Nu kan jag äta en kaka och även om värdet inte stämmer efter det så gör det inget, bara det inte är varje dag, jag kan rätta till det och jag vet hur jag ska göra det.
Jag känner min egen utveckling och för varje dag som går blir det lättare att leva med det!

Tre film tips till er

2013-01-22 ♥ 14:55:06
Jag tänke ta och tipsa er om tre filmer jag sett. De som är skrivet i kursiv stil är filmens namn, det som är skrivet i vanlig stil är  Resigören och det som är skrivet i Fet stil är mitt betyg till filmen. Faktan om filmerna kommer från Wikipedia.
 
Allt för min syster (My Sister's Keeper) - Nick Cassavetes - 5/5
Hur långt är man som förälder beredd att gå för att rädda livet på sitt eget barn? Denna fråga ställs Brian (Jason Patric) och Sarah (Cameron Diaz) Fitzgerald inför gång på gång. Deras dotter Kate (Sofia Vassilieva) får vid två års ålder diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men hon får uppleva sin 15-årsdag. Men allt är tack vare Kates lillasyster Anna (Abigail Breslin) som är en perfekt medicinsk donator till Kate. Elva år gammal fattar Anna ett drastiskt beslut om att hon inte vill vara donator till Kate mer hon vill bestämma över sin egen kropp hon skaffar en advokat och stämmer sina föräldrar. Åtminstone vill hon ha rätten att bestämma själv. Hennes beslut kommer att vända upp och ner på hela hennes familj! Men Anna förstår att detta beslutet kan leda till Kates död.
 
Just my luck - Donald Petrie - 4/5
Unga Ashley har alltid tur medan Jake alltid har otur. När de två träffas på en maskerad och kysser varandra byter lyckan plats. Jakes band får skivkontrakt och spelningar medan Ashley förlorar jobbet. Nu måste hon hitta den mystiske mannen hon kysste. För att komma in på maskeraden går Jake in bakvägen, där han blir uppfattad som en dansare...Dagen efter förstår Ashley att han har tagit hennes tur. Hon och hennes väninnor börjar leta bland dem som dansade på maskeraden, men eftersom han inte står med på listan blir det uppdraget inte så lätt....
 
I-See-You.Com - Eric Steven Stahl - 2/5
Harvey Bellinger (Beau Bridges), hans fru Lydia (Rosanna Arquette), och deras två tonåriga barn lever ett väl-att-göra livet i förorten. Detta ändras dock när deras sjutton-årig son sätter videokameror runt deras hus, och börjar sända familjens agerande live på Internet. När Harvey finner ut detta, blir han arg och bestört. Men när han inser att pengar kan tjänas med internet-sändningar, börjar de agera galnare...
 

Kokt

2013-01-22 ♥ 12:15:35

Hej svej,
Vi har precis gjort mat, egentligen har vi precis kokt mat. Kokt torsk, kokt potatis och kokta morötter. Jag lagade mat tillsammans med Josefin och det blev faktiskt förvånansvärt gott!

Nu är det bild innan vi slutat för dagen och då ska jag hem för att plugga svenska igen. Kanske ska jag träna lite också... Förhoppningsvis kommer mitt paket också!


Äntligen

2013-01-21 ♥ 19:13:58


Smyckesträd

2013-01-21 ♥ 17:12:51
Tänkte ta och visa er mitt smyckesträd som jag fick i julklapp Det finns för 149 Kr Iems
 

Koncept för bra kväll

2013-01-20 ♥ 21:43:13

Nu ska jag lära er konceptet för en bra kväll. En gosig filt är nummer ett, efter en TV så egentligen nummer två. Men television är självklar så det är nummer ett ändå.

Sedan ett äpple för att höja blodsockret, men ni behöver inte höja blodsockret, ta ett äpple ändå, bara för att det är gott.
Everything you need för att tagga en bra nästa vecka. Eller denna vecka om det är måndag!

Mitt blodsocker är fortfarande 2,9 men snart blir det högre av mitt lilla äpple... Idag har det varit en svajig dag med blodsocker på allt mellan 2,9 och 11,1.
Nya tag imorgon och bättre lycka.


Lunchi bunchi

2013-01-20 ♥ 13:26:27

Mormor har precis lagat lunch till mig, hasselbackpotatis och kyckling! Specialkost till mig eftersom de andra äter kräftor...
Troligtvis blir det träning efter lunchen och sedan hämtar pappa mig vid fyra tiden!

Imorgon är det åter till skolan igen, jippi, bara fem dagar kvar till nästa helgen...


Rostat är underbart

2013-01-20 ♥ 10:25:22

Nu blir det frukost, eftersom det är helg så festar jag till med två rostade smörgåsar vilket jag tycker är helt underbart gott! Blodsockret ligger lite högt men det fixat jag med lite extra insulin till mina smörgåsar.


LCHF pizza

2013-01-19 ♥ 21:46:10

Eftersom mamma och Ken kör LCHF hemma så blev det idag pizza på LCHF vis. Jag var tveksam, men den blev faktiskt riktigt god. Lite kolhydrater är bra för mig, och då menar jag i pizza, inte annars. Jag håller tummarna för ett bra blodsocker senare!
Vad blev er lördags kvällsmat?


Dos blondinos

2013-01-19 ♥ 19:50:09

Idag är de kallt för de som inte redan upptäckt det, men det gjorde ju att jag har blivit både blondin, matte geni och tjockis, allt på en och samma dag.

Jag kan enklast börja med att förklara ord nummer två, matten är färdig inför måndag, skönt. Jag kan koppla bort den resten av helgen och kan gå in på svenska...

Ord nummer tres förklaring. Jag kunde ju inte jobba matte utan belöning, det resulterade i att jag tryckte i min sånna nöter som nästan låter som kassa nötter, dom var goda kan jag lova, och hårda med för den delen.

Sist men inte minst tar jag och förklarar det första ordet av de tre. JAG ÄR BLONDIN. IGEN. Dock har jag alltid varit det, iallafall vad jag kan minnas. Men Idag har duschen går varm.
Först duschade jag mig,
Sedan duschade mamma sig,
och sist duschade hunden sig, egentligen var det jag som duschade hunden också, men jag säger det tyst så hon inte hör och blir ledsen.
Mamma hade kommit på att hon skulle bli blond, och då kom hon även på den briljanta idé att lilla jag också skulle bli blond.

Nu sitter jag här med blont slingat hår, blåa tofflor och svart tröja, samtidigt som jag behöver gå på toaletten.
Adios amigos! Haha.


Duktig elev

2013-01-19 ♥ 13:15:50

Just nu är jag en duktig elev och jobbar matte på en lördag. Men lite extra lyx med Cola Zero! Ska försöka göra lite till innan det är dags för lunch och koll av blodsocker efter morgonens promenad med hunden!


Från mamma

2013-01-19 ♥ 12:04:34

Halsband från Lindex - tidigare 148 kr nu 40 kr!
Pannband från Iems - tidigare 139 kr nu 79 kr!


Äntligen weekend

2013-01-18 ♥ 23:57:02

Jag kan inte säga annat än att det är väldigt skönt att det äntligen är helg och två dagars ledigt, bortsett från att jag måste plugga en del i helgen... Jag behöver verkligen sova ut, jag ska somna alldeles strax tänkte, jag imorgon får jag sova tills klockan tio! Underbart att troligtvis få vaka utvilad för första gången på länge.

Eftersom jag inte har mycket till bilder kvar att visa er i telefonen så gjorde jag ett litet collage med några "vackra" bilder som skickats i min och tjejernas grupp konversation. God natt!


Jag och Wilma

2013-01-18 ♥ 09:44:24

Nu är det dags för SO lektion nr två. Idag är jag verkligen helt otroligt trött, får kämpa för att hålla nig vaken denna dagen, haha. Snart är det helg och då ska jag sova ut ordentligt inför nästa vecka. Bjuder på fyra bilder jag och Wilma tog nyss...


5,9

2013-01-18 ♥ 07:18:07

Börjar dagen med ett blodsocker på 5,9. En bättre förutsättning för en bra blodsocker dag finns inte! Nu blir det lite frukost innan jag laddar för två timmars SO lektion direkt på morgonen. Förhoppningsvis får vi sluta klockan tre idag! Puss&Hej.


Aktiv dag!

2013-01-17 ♥ 23:03:25

Idag har jag rört mig hela dagen känns det som! Jag började med 20 minuters cykling idrottshallen, 40 minuters idrott i gympahallen, 20 minuter cykling till skolan, 20 minuters cykling till konfan, 10 minuters cykling till sportlife och slutligen 60 minuters MRL. Plus motionen man får varje dag genom att gå fram och tillbaka i skolan.

En fantastisk dag helt enkelt! Riktigt skönt att röra lite på sig innan helgen. Imorgon åker jag till mamma efter skolan och ska vara där över helgen, myspys. Umgås med de lite, framför allt Tindra, haha!

God natt, sov gott.


Rejält till träning

2013-01-17 ♥ 07:27:11

Idag äter jag en stor frukost eftersom jag ska träna nu på morgon och gärna vill undvika lågt blodsocker! Jag är en av de nog ganska få personer som älskar att äta frukost. Det är ju så gott!
Jag börjar också dagen med ett bra blodsocker. 4,2 är riktigt bra!
Trevlig torsdag.


Lillis och Nalle

2013-01-16 ♥ 22:49:30

Lillis har somnat i trygg förvisning om att björnen vaktar henne, hehe. Men nu ska jag också sova, ska säga god natt till tjejerna i vår grupp konversation och sedan krypa ner under täcket. Imorgon väntar en lång dag och mycket som jag ska komma ihåg att ta med mig... Får se hur det går.
Sov gott!


Facelook

2013-01-16 ♥ 19:05:00
Här bjuder jag på en facelook utan smink↑
Jag har tråkigt, men snart ska jag laga middag och sätta mig framför TVn. Idag jag jag suttit och skrivit så mycket att min rygg börjar klaga. Men jag har också hunnit baka och prata med Matilda på skype.
 
Imorgon blir det återigen skola, konfa och MRL. Det sist nämnda ska bli så kul! Love it!♥

Kolhydrater är inte farliga

2013-01-16 ♥ 15:29:00
Till en början så försökte jag undvika kolhydraterna genom att byta ut vanlig pasta mot LCHF pasta, vanlig glass mot LCHF glass och vanlig choklad mot stevia choklad. Men jag ställde mig själv frågan för ett tag sedan, varför? Jag kom på mig själv med att inte ha något svar på den frågan, äter man så äter man.
 
kolhydrater är inget som jag (eller någon annan) ska undvika. Bara jag vet vet vilka kolhydrater jag ska äta under måltiden är det inga problem med min diabetes och insulinet! Det tog långtid, men nu har jag insett det.
 
Genom att byta ut allt mot LCHF produkter så har jag bara gått upp i vikt på grund på allt fett jag inte nödvändigtvis behövt ha. Onödigt och inte lika gott enligt mig. Men jag byter bland annat med glädje ut ljust bröd mot mörkt bröd, men det ska inte bli överdrivet. 
 
Från och med nu blir det att äta vanliga kolhydrater som vanligt, godare och bättre på alla sätt och vis. 

Baka kaka

2013-01-16 ♥ 14:36:36

Vi fick håltimma sista lektonen och kom på att jag har hand om att baka till konfirmationen imorgon. Hade glömt det, så i brist på ingredienser får det bli en enkel kaka.


Fil, bär och nötter

2013-01-16 ♥ 07:08:49

Börjar dagen med frukost dom vanligt, men idag blir det fil, bär och nötter istället för min vanliga rågbröds smörgås, hoppas att det fungerar med värdena! Blodsockret ligger också bra, jag börjar dagen på 6,1.
Jag önskar er alla en trevlig onsdag!


Plugghäst här

2013-01-15 ♥ 20:50:35

Jag håller på med plugg, både geografi och svenska. I geografi ska jag läsa över tio sidor och i svenska ska vi skriva ett utkast till en deckare som ska lämnas in redan på fredag! Jag gillar svenska, men inte att stressa med saker och ting, då blir det oftast inte så bra som det kan... Måste plugga vidare, ha det bra så länge!


Återbesök med bravur!

2013-01-15 ♥ 16:19:00

Klarade av återbesöket idag med bravur. Han var toppen nöjd med 68% gröna värden och ett HbA1c på 40, när jag kom in hade jag 140 och sex månader senare 40! För övrigt så mätte och vägde han mig också, helt okej. Sedan målade han lite på min mage också eftersom jag börjat sticka för mycket på samma ställe och det resulterar i en böld om jag fortsätter så...

Vi gick också igenom hur jag ska räkna på morgonen respektive kvällen och lite annat smått och gott. Min läkare är riktigt bra tycker jag! Nästa återbesök blir den 3 april.

 

 


Återbesök

2013-01-15 ♥ 12:33:00

Idag ska jag träffa min läkare på diabetes mottagningen igen. Återbesök på Östra alltså. Det känns som att det var jätte länge sedan jag var där, enligt mitt minne så var senare gången 7 november vilket betyder två månader. Yey, framsteg efter att ha varit där en gång per vecka.

Dock skulle jag ha varit där både 22 december och 8 januari, men lämnade återbud då eftersom skolan slutade och började de dagarna. Men det kan vi glömma och säga att jag inte behövt åka dit på två månader... Tur att det inte blev 8 januari iallafall eftersom att mina värden då var katastrof efter julen, men nu börjar jag återfå kontrollen och jag gissar att över 50% av värdena är mellan 4-7 igen.

Nästa, diabetes mottagningen. Sedan ska jag hämta min fotobok, handla mat och plugga!
Puss och kram!


Måste sova!

2013-01-14 ♥ 23:07:53

Jag måste verkligen sova! Jag har inte sovit ut ordentligt på jag vet inte hur länge och det börjar märkas. Känns som att jag har lågt blodsocker och är slö hela tiden, orkeslös liksom. Helgen som kommer måste jag sova. Denna veckan blir tuff, svårt att somna på kvällarna även om jag är över trött egentligen och jobbigt att gå upp på morgonen.
Jag är ju kvinna och borde sova eftersom jag ska upp tidigare än männen, haha... God natt


Myser

2013-01-14 ♥ 17:00:04

Myser framför TVn tillsammans med Lillis. Jag äter lite saltade solroskärnor och kollar på svampbob fyrkant. Måste sätta igång med plugget också, innan det är dags att äta middag och sedan så småningom lägga mig...


Vecka 3

2013-01-14 ♥ 13:23:24

Har gjort en planering över vecka tre och delar med mig av den till er. Jag har inte haft tid eller lust att blogga senaste tiden och nu har jag fått en del läxor. Jag återkommer när jag får tid, lust och ork att blogga igen.


Foton på katter

2013-01-13 ♥ 21:35:26

Jag fotade min systers katter i helgen, här kommer en del bilder på några världs söta nakenkatter och kattungar!


Begravning

2013-01-12 ♥ 01:12:56

Nu känns det nästan bra igen, jag ska alldeles strax sova. Just denna fredagen var väldigt jobbig för mig med både skola och begravning...

Att ta farväl av någon man gillat är alltid svårt. Begravningar är aldrig roligt och aldrig något man ser fram emot. Jag bröt ihop inne i kyrkan när jag tänkte på min kära gamla gamle morfar (G-morfar). Det var en vacker begravning med fina blommor. Jag tänkte på hur glad han alltid varit när vi setts och hur han alltid skulle ha sin kram! Jag Saknar Honom. Han fanns där som den han var och han var en härlig människa, det kan jag lova!

Nu återstår bara en sak. Tack för tiden i detta livet, Nisse. Jag vet att du alltid kommer vara med oss i våra hjärtan.
Vila i frid Nils Klinteberg!


En liten stund

2013-01-11 ♥ 07:59:47

Jag är på väg till skolan nu, vi har två SO lektioner på morgonen och jag ville inte missa all SO denna veckan. Men klockan tio kommer jag att åka hem eftersom jag ska på begravning vid ett tiden.

Första veckan i skolan är då passerad och det känns inte så farligt, det gick ganska fort ändå, i och för sig så hade vi inga lektioner på måndagen (eftersom alla våra lärare fick ipads!) men ändå.
En sak till jag har grymt mycket träningsvärk i låren efter gårdagens MRL. Men det var jätte kul, ett tips till er är att testa!


Önskelista

2013-01-10 ♥ 12:33:51
Det är nu bara 15 dagar kvar tills jag fyller 32 år. Oj nu blev det fel.
Nu är det bara 32 dagar kvar tills jag fyller 15 år!!
 
Jag har pillat på en liten önskelista med det jag kunde komma på just nu.

M R L

2013-01-10 ♥ 07:55:01

Nu väntar skolan med idrott, SO, NO, matte, spanska och engelska. I eftermiddag blir det konfirmation och sedan klockan 19.00 blir det MRL tillsammans med Moa och Matilda! MRL står för Mage, Rumpa och Lår. Kul att få testa olika pass med instruktör på sportlife också, även om gymmet är jätte roligt!

Jag har prov idag, som jag trodde var det NO prov i fysik. Hoppas att det löser sig trots att jag knappt hunnit öva något... Det blir en lång dag, men troligtvis en bra också! Ha en trevlig torsdag!


Big Day (s)

2013-01-09 ♥ 20:35:28

Här ser ni några saker som jag räknar ner till, och några saker jag räknar hur långt det gått sedan den dagen. Kan då passa på att tipsa om denna appen. Den heter "Big Day".


SOL SEMESTER

2013-01-09 ♥ 14:56:38
 
[bilder från Google]
Den 15-22 juni, dagen efter skolavslutningen bär det av! Jag, tillsammans med min mamma och hennes man åker till Turkiet! Vi ska bo på ett hotell i Alanya alldeles vid Kleopatrastranden och klippan med samma namn!
Gissa om jag längtar?!?!

Toppen på TV

2013-01-08 ♥ 18:43:14
Ikväll kommer det massor av bra program på tv.
20.00 - Sveriges Mästerkockar - TV4
21.00 - Inkognito - TV4
22.00 - Homeland - SVT1
 
Vad ska ni se på TV ikväll?
 
 
 

Dagens outfit 8/1-13

2013-01-08 ♥ 16:34:00
Tröja - New Yorker // Skärp - Ullared // Byxor - Lager 157

Första dagen är slut

2013-01-08 ♥ 15:06:42
Gosar med Lillis lite.
Första skoldagen är över och det känndes grymt. Jag kom upp i tid imorse, träffade alla vänner och en våra nya lärare verkar riktigt snäll. Vi slutade redan klockan två, därför är jag redan hemma. Tisdagar är vår underbaraste skol dag!
 
Nu ska jag och min kusin hitta på något tillsammans och sedan får jag se vad som händer, inga läxor ännu iallafall. Återstår att de när första läxan under vårterminen kommer, hoppas på aldrig... Dream on Malin...

Skolstart

2013-01-07 ♥ 19:50:01
Jag har inte haft tid och lust att blogga så mycket de senaste dagarna. Imorgon är jullovet slut och skolan drar igång som vanligt. Jag hoppas på en bra termin och att jag kan vara med hela vägen nu! Inga flera sjukdommar.
 
Jag tror att det blir bra, ett av mina nyårslöften är ju att fokusera på skolan till 1000%. Det har dock inte börjat så bra eftersom jag är osäker på om det är fysik prov på torsdag, men det visar sig på onsdag och är det så får jag plugga som en dåre kvällen innan, jag hade inte orkat under lovet i vilket fall.
 
"Vi" byter även ut några av våra lärare igen, vi bytte många lärare till skolstarten i åttan också, då kemi, matte, svenska, Engelska, SO och bild. Nu byter vi lärare i engelska, matte, kemi och SO. Men det blir säkert bra, hoppas att det känns positivt efter imorgon också!
 
Konfirmationen drar troligtvis igång på torsdag också och träningen ska jag dra igång på riktigt så fort som möjligt eftersom jag känner för det och jag behöver det också. Tiden går och snart är jag konfimerad, nionde klassare och smal som en pinne, skämt åsido men ändå!
 
Som sagt SKOLSTART imorgon, jag håller tummarna för en bra vårtermin i ÅK 8.

Söndags lunch

2013-01-06 ♥ 14:18:45

Jag och mamma har precis fixat lite lunch. det blir blomkål, bacon, ägg och morötter. Blodsockret ligger högt men det fixar jag med extra insulin till maten nu!

Imorse såg vi en riktigt dålig film "Breaking Wind" en parodi på Twilight filmerna. Efter lunch ska jag ta tag i livet, duscha och ta på mig kläder. I eftermiddag åker vi och hälsar på min syster och snackar lite.


Donat och Linne

2013-01-05 ♥ 15:54:44

Idag kör jag både nytt linne på mig och ny donat i håret! Tyckte håret blev fint uppsatt så, enkelt var det också! För en liten stund sedan var vi och tränade och det blev en ganska hårt pass. 30 minuters löpband och 10 minuters cross.

Just nu är jag hos mormor, vi vaktar Tindra tills mamma kommer hem. Snart dags för en lite promenad tror jag faktiskt! Middag blir det lite senare också. Hade gött så länge!


disig nyår

2013-01-04 ♥ 23:49:00
Nyår 2012/2013 var tyvärr disig, så det var svårt att fota. Både träd och dis i vägen.
Det närmaste en raketbild jag fick var detta:

Smyggtitt

2013-01-04 ♥ 22:06:31
Jag har gjort en ny header, som jag troligtvis kommer att ha här på bloggen.
Bjuder er på ett smak prov, håll utkik nu, kanske byter redan ikväll!

Rea fynd från idag

2013-01-04 ♥ 21:24:00
Haft fullt upp idag men nu är det dags att visa dagens rea fynd.
1. Poncho - Åhlens - 299 Kr
2. Tröja - New Yorker - 99 kr 79 Kr (Den är blå &vit)
3. Hårspännen och snoddar - Ica - 35 kr/st // Hårdounats - Glitter - 30 Kr
4. Kjol - New Yorker - 169 Kr 49 Kr
5. Blus - Gina Tricot - 249 Kr 99 Kr
6. Tröja - New Yorker - 139 Kr 99 Kr
7. Linne - Monkey - 120 Kr 60 Kr
Dagens shopping utan rea Totalt: 976 Kr.
Dagens Shopping med rea Totalt: 785 Kr.
Sparade Totalt: 191 Kr.
Vill bara berätta att utav de 785 Kr så köpte jag för ungefär 500 Kr med presentkort.

Nu fattar jag

2013-01-04 ♥ 09:20:35
 
Vaknade för ungefär en timme sedan och fattade verkligen inte varför! Jag skulle ju få sova till halv tio idag! Men först för fem minuter sedan förstod jag att andledningen var lågtblodsocker. Tryckte i mig ett äpple och nu känns det bättre. 

Två från promenixen

2013-01-03 ♥ 21:08:00
Bjuder er på två olika bilder från min och Ebbas fotopromenix igår, nu när klockan börjar bli mycket har jag inte mycket annat att skriva om.
 
 
God natt ♥
 

Middag

2013-01-03 ♥ 20:34:22

Dagens middag blev sallad med avokado, bacon och crisp! Hade lite lågt blodsocker innan, 3.3.


Dagens outfit 3/1-13

2013-01-03 ♥ 19:02:00
Linne: Lindex // Kofta: Cubus // Byxor: Pieces

Photoshop - Gör egen pensel

2013-01-03 ♥ 17:35:15
Detta är min nya pensel på photoshop, den jag sätter på mina bilder innan jag lägger upp de:
 
Vill du göra din egna pensel på photoshop?
följ dessa enkla steg:
 
1. Öppna ett tomt dokument i photoshop → Arkiv → Ny → Tom fil...
2. Gör den som du vill ha den, skriv som jag har gjort eller måla själv.
3. När du är nöjd trycker du på redigera → definiera pensel (Edit → Define brush)
4. Ge penseln ett namn och tryck på ok.
 
Svårare är det inte att göra en egen pensel i photoshop. Penseln sparas längst bak bland dina penslar.

Sen lunch

2013-01-03 ♥ 15:20:00

Nu blir det nyttig och god lunch efter ett skönt träningspass! Blodsockret ligger bra, 4.9, nu ska jag äta och sedan slappa!


Good Morning

2013-01-03 ♥ 10:09:00
Det blir bara jag och Matilda som tränar, men vi kämpar hårt. Jag äter en bra och stadig frukost så jag ska orka hela dagen, efter träningen ska jag nog bara ta de lugnt idag och kolla på TV, imorgon ska jag ju in till stan och shoppa en stund jag hoppas att få fynda lite på rean!
Önskar er alla en skön torsdag

Vecka 1

2013-01-02 ♥ 19:46:57
Detta är planeringen över vecka 1, visst kan jag bli konstnär...
 
 
Jag tar det lugnt nu, imorgon ska jag träna igen, då tillsammans med Matilda och Moa, hoppas på lika mycket energi imorgon som jag hade idag, dagarna med mycket energi är underbara. peppar peppar. 

Ni missar väl inte Fjällbacka morden ikväll?! Själv tycker jag att de förra filmerna om Patrik och Erika, skrivna av Camilla Läckberg var bättre men de nya är helt okej enligt mig, Vad tycker ni?

Snabbt mörkt

2013-01-02 ♥ 17:48:25

Jag och Ebba var ute en stund, men mörkret kom så fort att det blev svårt att få bra bilder tillslut... Nu har vi iallafall hamnat hemma hos mig framför TVn en stund. Det är även dags för mig att käka middag alldeles strax, lax med potatis!


Push push push

2013-01-02 ♥ 14:08:19

Har precis tränat på sportlife tillsammans med Matilda. Riktigt hård träning blev det, skönt att komma igång igen efter ledigheten, det kan jag lova er!
Startade med blodsocker på 6.6, åt två ljusa smörgåsar utan insulin och avslutade med ett blodsocker på 6.0 plus ett äpple, sedan får vi se!

När jag kommer hem blir det kyckling sallad till lunch, en dusch och sedan ska jag ut och fotografera tillsammans med Ebba, hoppas på fint ljus och att vi kan hitta lite fina motiv att plåta också. Malin is going out!


Tre sevärda filmer

2013-01-01 ♥ 21:17:00
Tänkte tipsa er om tre sevärda filmer som jag sett under den senaste tiden! 
 
Jag saknar dig - Anders Grönros - 5/5
Jag saknar dig handlar om Tina och Cilla, två enäggstvillingar i tonåren som bor tillsammans med sin mamma och pappa i en liten stad nära Piteå. Tina är väldigt avundsjuk på Cilla, eftersom hon i Tinas ögon är mer populär både hemma och i skolan. Tina går på fester och dejtar killar medan Cilla ägnar sin tid åt teater. En morgon när de ska springa till skolbussen, på deras mammas födelsedag, blir Cilla påkörd bakifrån av deras kompis Martin. I filmen får man genom Tinas ögon sedan se vardagen hos en flicka som förlorat sin tvillingsyster. Man får även se hur Martin genomlider den svåra situationen att ha kört på sin kompis.
 
Hot chick - Tom Brady - 3/5
17-åriga Jessica Spencer (Rachel McAdams) är just så odräglig, som bara pluggets populäraste tjej kan vara. Hon är snygg, smart och dejtar killen alla vill ha. Men en morgon får hon sitt livs chock - en förbannelse har förvandlat henne till en sluskig 30-årig man (Rob Schneider)! Medan Jessica får en omtumlande inblick i grabbarnas värld, börjar en vild jakt mot tiden för att hitta ett sätt att häva förbannelsen. Jessica har nämligen bestämt sig för att vinna skolans cheerleadertävling och ta tillbaka sin snygge pojkvän. Något som lär bli svårt så länge hon är fångad i en medelålders manskropp.
 
Ted - Seth MacFarlane - 3/5
Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn, och som vägrat lämna hans sida sedan dess. Båda har en stark vänskap som nu måste testas när Lori, Johns flickvän, vill utveckla sitt förhållande.
 

Informationen om filmerna kommer från Wikipedia och det som är med fet stil är mitt betyg till filmerna. 

Headrar 2012

2013-01-01 ♥ 18:27:00
Här är flera av de headrar jag haft under 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom bilderna är uppladdade i 1000 PX så valde jag att ha små bilder.
För att de de stora kan man klicka på dem.

Vilken stil gillar ni mest?
Jag planerar min nästa heder nu efter vintern och funderar lite över hur ni skulle vilja att den såg ut.

Lila från kicks

2013-01-01 ♥ 16:32:04

Har precis målat mina naglar lite. Det blev lila nagellack från kicks som jag fick av min faster i julklapp! Får se om jag kan bygga på med något en annan dag, har ni några tips på hur man kan måla naglarna snygga enkelt?


Outfits, rösta

2013-01-01 ♥ 10:53:00
 
Här är några av de outfits jag lagt ut under november och december.
Vilken är HISS och vilken är DISS!
 

2013

2013-01-01 ♥ 00:00:00
bild från 2008
 
Nu är det nytt år!
Hoppas alla fick ett gott slut och ett gott nytt.
 
Jag hoppas på ett bra och underbart år med mycket glädje och många lyckade värden mm. 
Puss och kram, hej då 2012, hej 2013! 

Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!

RSS 2.0