Recept på kladdkakemuffins
2013-04-16 ♥ 10:00:00

Du behöver till cirka 16 muffins:
200 gram smör eller margarin (mjölkfritt går utmärkt)
4 st ägg
5 dl strösocker
4 dl mjöl
8 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader, över och under värme.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen.
3. Blanda äggen med sockret i en bunke, vispa till det blivit en fluffig smet.
4. Blanda i det smälta smöret och resten av alla ingridienserna i bunken. Vispa till det blir en slät smet utan klumpar i (inte för mycket, då förstörs bakpulvret).
5. Ställ ut muffins formar på en plåt och fyll dom till ungefär lite över hälten med smet, använd dig gärna av två skedar för att underlätta lite, det är kladdigt!
6. Ställ plåten i mitten av ugnen och låt som sola där inne i cirka 10-12 minuter. Inte mer! De behöver inte se helt klara ut.
7. Ta ut och låt dom svalna.
8. Njut och ät med ett glas saft!
Lycka till med baket!
/Malin

Kommentarer