Göteborgs sitesing

2013-08-22 ♥ 17:29:00
I sommar har jag även hunnit med att tillbringa en vecka tillsammans med min kära mor och hennes man. Det blev en liten sitesing i vår egen stad under veckan, där vi både åkte guidad tur med Paddan och besökte Älvsborgs fästning, historien om staden och upplevelsen att återigen få se det som ligger nära till hands var riktigt mysigt. Bjuder på några bilder från dessa två resor.
 
Paddan som är som små båtar åker runt inne i Göteborgskanaler och en bit ut i hamninloppet. Under resan som är runt 40 minuter så berättar en guide om stadens historia och om de kända "symboler" man åker förbi, Göteborgsvarv, Läppstiftet, Stena Line terminalen, Amerikaskjulet och de olika stora husen man åker förbi.
Eftersom dagens väder var så fint så avslutade vi med glass.↓
 
När vi besökte Älvsborgs Färsning, som ligger på en ö vid hamninloppet så bjöds vi först på en inspelad guidning under tiden vi åkte ut mot fästningen. Vädret var underbart även denna dagen. Ute på ön så möttes vi av skådespelande guider som visade oss runt i den lilla fästiningen och berättade dess intresanta historia. De pratades om Tordensköld, hans fru, någon holländare och hur danskar och norrmän attakerade och sköt kanonkulor i hela väggen. När jag gick i trean besökte vi samma plats, och jag tror att fästningen har krympt. ;) Här kommer lite bilder även från denna dagen.
kolla kanonkulorna i väggen↓
Riktigt mysiga, intresanta och spännande dagar!
 
 

Kommentarer

Ditt fina namn:
Stammis?
Din mejl, bara Malin ser:

Din bloggadress:

Dina ord till mig:

Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!
Follow on Bloglovin
RSS 2.0