Depp

2013-03-31 ♥ 18:39:39

Jag sitter i mitt fönster och lyssnar på lite deppig musik, vilket egentligen inte är vad jag behöver. Men det är det jag känner för att lyssna på just nu, och spotify gör som jag vill...

Just nu spränger det i mitt huvud och sockret är alldeles för lågt, då känns allt tungt och fel. Så tills sockret rättat till sig kommer jag att fortsätta lyssna på depp musik. Huvudvärken beror nog på att jag är trött, kroppen orkar inte heller riktigt med det tempot jag vill ha.

Jag tror att jag är på väg att bli sjuk igen. Jag orkar knappt flytta mig från soffan till badrummet och jag har inte haft någon matlust på hela dagen, de låga sockret som jag botade med en potatis nyss är det ända jag verkligen velat äta Idag.

Snälla ge mig inga sjukdomar nu, jag har ju lov! Här får ni iallafall några tips på låtar och en liten glimt från mitt fönster.


Förmiddags promenad

2013-03-31 ♥ 14:09:04

Vi började dagen med en hundpromenad vid havet på Saltholmen. Mitt blodsocker är värre än någonsin, så vi får se hur detta slutar. Vi ska iallafall hemåt och fixa lite lunch nu, jag är inte alls hungrig idag...


Min påsk i bilder

2013-03-31 ♥ 04:27:27

Nu är jag färdig för sängen, äntligen. Skönt att sova några timmar ska det bli nu iallafall. Det blev väldigt, väldigt sent eftersom jag fastnade framför någon film på TV, jag kan informera nu i efterhand om att den var helt värdelös, hehe.

Sedan förlorar jag ju en timmes skönhetssömn inatt också, så egentligen är ju klockan bara halv fyra, det låter genast lite bättre! Men jag känner på mig att imorgon kommer bli en jobbig dag...

Men istället för att berätta om påsken så tänker jag visa lite bilder istället, bland annat på påsk lunchen! Jag önskar er ännu en gång Glad Påsk med dessa bilderna:


Påskaftons kväll

2013-03-30 ♥ 22:40:36

Irene Huss, öppen spis och hund mys. En mysig påskaftons kväll helt enkelt!


Mina tankar om näthat

2013-03-30 ♥ 19:28:56
I skolan har vi fördjupat oss lite i det här med näthat, och det har bara fått mig att fundera över det mer och mer för var dag som går. Om jag inte skriver av mig det här nu, så vet jag inte vart jag ska ta vägen, därför kommer nu lite av mina tankar om det här med näthat.
 
Jag tycker att det är helt sjukt! Den största frågan för mig är varför? Varför i hela världen ska man roa sig med att skriva elaka och tråkiga saker till någon på internet? Varför ska man göra någon ledsen på nätet? Varför, varför och varför? Vad är meningen med det?
 
Mår man bättre själv? Känner man sig cool och tuff? Får man något konstig kick av det? Eller är det bara allmänt roligt? Jag kan inte riktigt förstå meningen med att såra och göra folk illa... 
 
Att skriva elakt till folk varesig man känner dom eller inte tycker jag är dumt, att göra någon ledsen är onödigt. Allt elakt man får emot sig sårar, varesig det är på internet eller på riktigt. När man säger eller skriver något elakt så kanske man inte menar det så illa, men de kan gå riktigt illa. Tänk på tjejen som tog livet av sig nyligen, troligtvis var grunden till det internet. Är det värt det? 
 
Absolut inte!
Ge mig en bra andledning? Jag kan bara komma på dåliga andledningar till det. Det sårar, det är dumt, det är onödigt att lägga tid på och det kan gå alldeles för långt, till och med så långt att någon tar livet av sIg.
 
Att var elak för att bli tuff är absolut inte värt en annan människas liv! 
Det kan faktiskt gå så långt, även om inget tror det.
 
Jag hittade denna bilden igår, jag tycker den är tänkvärd:
 
Tänk över det! 
 
Jag läser det själv och ser hur rörig texten är, men det är precis lika rörigt inne i mitt huvud angående det här. 
 
 
 

Påsk outfit

2013-03-30 ♥ 17:28:00

Här har ni dagens påsk outfit. Byxorna är ett utav de paren jag köpte igår, så nöjd, dom är helt underbara i färgen!

T-shirt: H&M // Kofta: ? // Jeans: Cubus


Glad Påsk

2013-03-30 ♥ 12:27:54

God morgon och glad påsk på er!
Här hemma håller vi på att förbereda inför dagens påsklunch, en massa saker att göra och vi ligger efter i tidsplaneringen. Här får ni några påsk bilder från mig!


Frölunda torg!

2013-03-29 ♥ 15:11:40

Mina ben gör ont och mitt huvud är trött, men jag är glad ändå. Två par nya jeans från Cubus har jag fått med mig hem från Frölunda Torg idag! Jag och min mormor har haft en mysig dag på stan med sallad till lunch!


Sleepy

2013-03-29 ♥ 10:02:48

Hej och godmorgon,
Nu har jag och "Ryssen" vaknat efter en skön natts sömn, välbehövlig också! Vi har käkat lite frukost, tagit på oss och gjort oss i ordning. Dags för nya utmaningar, långfredagens utmaningar! Puss


Mys katter

2013-03-28 ♥ 22:54:31

Mys syster, morötter, dipp och godaste kakan i världen. Underbart mysig kväll!


Simning

2013-03-28 ♥ 20:49:49

Nu har vi varit och simmat som två duktiga motionerade systrar! 1000 meter och lite bastu. Nu ska vi åka hemåt och fixa lite mat och mys tillsammans. Högt blodsocker slutade det med kan jag säga, 13,5...


Dagens naglar

2013-03-28 ♥ 17:44:04
Äntligen lov säger jag bara! 
Nu är jag på bussen, där jag förörigt är helt ensam om man inte räknar med busschaffören. Jag ska in till min syster jobb, vi ska simma när hon slutat och sedan sover jag hemma hos henne inatt. Mysig syskon kväll! 
 
Här har ni en liten bild på dagens naglar med tillhörande nagellack
Trevlig början på påsklovet och ledigheten! 
 

Skärtorsdags mys

2013-03-28 ♥ 12:39:20

Jag och några vänner sitter i korridoren med lite 70% choklad, Ramlösa och läckerol. Lite mys nu när det är skärtorsdag är väl helt perfekt! Iallafall i väntan på nästa lektion då vi ska ha "så ska det låta".


Morgon träning

2013-03-28 ♥ 07:33:25

Nu är jag tagga för lite frukost och sedan ett idrotts pass såhär på morgonkvisten! För övrigt så har vi fem lektioner idag, på engelskan är jag färdig och på NOn ska vi "leka".

Hur är det med era påsklov, hade ni denna veckan eller får ni nästa?
Ha en bra skärtorsdag!


Plugg och annat fix

2013-03-27 ♥ 20:45:00
Min fritid är nu begränsad, men jag ska snart sluta att klaga på allt pluggande. För idag har jag fått gjort en hel del, jag har målat färdigt två bilder, klistrat massa saker på färgade papper och beställt en ev. konfirmations klänning! Det ända jag vill få gjort mer idag är att hitta en bra svensk dikt att analysera.
 
Imorgon går vi på påsklov, efter det har vi två veckors prao och direkt efter det tre skoldagar innan vi drar iväg på konfirmations  läger, med andra ord ett ganska soft april! Det ska bli underbart! Jag letade precis, tillsammans med de orden, fram lite extra energi till att hitta en dikt!
 
Sov gott vänner!

Dagens outfit 27/3-13

2013-03-27 ♥ 17:15:00
Idag har jag ännu en fuldag, därav bilden på Mimmi Pigg
Tjock tröja: Gina Tricot // Byxor: Ullared // Vita armband: ? // Silver armband: Ullared

Insulin doser

2013-03-26 ♥ 22:29:00
Detta med insulin doser är väldigt svårt, man tar insulin efter hur mycket kolhydrater man äter.
Man räknar insulin i enheter och en enhet tar för min del hand om och bryter ner tio gram kolhydrater
Jämför med: en medelstor potatis=10g kolhydrater, ett knäckebröd=10g kolhydrater, ett digestivekex=10g kolhydrater och en dl majs=10g kolhydrater. 
 
Men om jag rör på mig då? Då förbränner jag ju kolhydraterna istället och behöver inte lika mycket insulin. Om jag äter 20 gram kolhydrater så behöver jag ungefär 2 enheter insulin. 
Men om jag råkat äta lite mer än 20 gram kolhydrater då? Då får jag högt blodsocker.
Men om jag råkar ta 2,5 enhet insulin istället eller äter mindre än 20g kolhydrater då? Då får jag lågt blodsocker. 
 
Allt spelar roll:
Om jag är kvinnlig så behöver jag mer insulin.
Om jag är stressad behöver jag mer insulin. 
Om jag är sjuk behöver jag mer insulin (Bortsett från magsjuka). 
Om jag tränar behöver jag mindre insulin.
 
Insulin is my salvation, and sugar too. 
 
 

Katthus

2013-03-26 ♥ 16:44:55

Jag kom precis hem från en jätte trevlig fika tillsammans med min mamma och syster! Det blev lite kycklingsallad, kakor, hundgos och en titt i några affärer, mysigt värre.

Min syster jobbar i en djur affär och idag så hade hon med sig ett katthus i papp till Lillis, jag la även i filten som jag gjorde till henne för ett tag sedan, är det inte för sött, haha!


Frukost nu

2013-03-26 ♥ 07:28:53

Idag kom jag upp lite sent ur sängen, så jag måste få i mig min frukost nu bums! Eftersom jag ska träna så har jag lämnat mitt knäckebröd, för en frukost. Idag är det grönsaker och en frökruse med Philadelphia ost som gäller och ett blodsocker på 7,3.


Kvälls promenix

2013-03-25 ♥ 18:41:21

Efter ett lite för högt blodsocker så blev det en liten kvälls promenad i den vackra solnedgången! Inte mig emot, när jag kommer hem får jag även maten serverad, lax och potatis med sallad och morötter!


Lillis katt

2013-03-25 ♥ 16:28:10
Nu är jag hemma från skolan. Ska snart sätta igång med lite pluggande, som vanligt.
Men eftersom jag precis upptäckte ett blodsocker på 3,4 så slår jag mig ner framför TVn med ipad och ett äpple en stund istället. Vi får se hur det blir lite senare. Tre dagar till lov!

Aktiv Kvinna

2013-03-24 ♥ 17:30:00
En bild på min glada katt, men visst är hon underbart söt
 
Aktiva Malin här! Jag kom precis in efter en promenad med pappa. Två promenader på en dag, vad har händ med mig? Men gött känns det iallafall (schhh... jag kanske åt en bulle innan jag gick ut). Nu ska vi börja med maten, det blir kyckling, ris, rödbetor och sallad!
SEN SKA JAG PLUGGA, jag har fortfarande inte börjat...
 
 

Converse

2013-03-24 ♥ 11:38:09
Min granne undrade om jag ville hänga med ut på en bergspromenad och självklart ville jag ju det! Eftersom vårsolen skiner även idag så tänkte jag inviga mina älskade converse för i år, Äntligen! 
Ipad bild
 

Välbehövligt

2013-03-24 ♥ 10:33:00
Jag tog en ordentlig sovmorgon idag också, jag har precis tagit mig upp och gjort frukost. Idag blir det grönsaker, avokado och knäckemacka, jag älskar verkligen avokado!
 
Jag kan säga att denna helgen verkligen varit välbehövlig för mig, jag behövde verkligen vila och sova ut och det har jag fått göra nu! Igår tillät jag mig själv att inte plugga också, men det ska jag göra idag iallafall, jag har planerat att plugga i drygt två timmar, jag har två uppgifter som jag skulle vilja bli färdig med. 
 
God morgon 

Vårdags bilder

2013-03-23 ♥ 23:04:00
Jag bjuder er på fyra bilder från min foto promenix tidigare idag
 
 
 
Sov gott♥

Lunch - Bananpannkaka

2013-03-23 ♥ 17:09:13
Här ser ni vad dagens lunch blev
 
 Bananpannkaka med hallon och två rutor 70% choklad.
 
Nu ska jag gå ut på en foto promenix i den härliga vårsolen, hörde ni? Det är vår och sol ute! Helt underbart, så som jag har längtat. Det blir nog en lång promenad!

Earth Hour

2013-03-23 ♥ 12:04:00
Idag är det dags att klara sig utan ström en timme
Det är idag, den 23 mars något dom kallas Earth Hour, det betyder att mellan klockan 20.30 - 21.30, ska man använda så lite ström som möjligt. Släcka lampor, plocka fram ett sällskapsspel och mysa med stearinljus. Låter det inte esomoftast en trevlig och social lördagskväll?
 
Detta gör man för att visa att man bryr sig om miljön, hela världen är med på detta och förra året släckte mer än var annan svensk ljuset under earth hour, i år slår vi det! 
 
Kämpa för miljön, släck ljuset och använd strömmsämst lite det bara går under en timmes tid ikväll!
20.30-21.30, det klarar ALLA!
Anmäl er på WWF. 

God Morgon Lillis

2013-03-23 ♥ 10:22:13


Tack för ikväll

2013-03-22 ♥ 22:44:10
Tack till underbara vänner för en trevlig och kul kväll. Skaffade mig även en ny vän! ♥
 
Nu ska jag dra täcket över huvudet och få en god natts sömn. Imorgon blir det sovmorgon och under dagen hade jag tänkt att gå ut en Powerwalk och plugga mest. Troligtvis kommer jag att sitta framför TVn en stor del av dagen och ta det lungt istället, det känns så, jag känner mig själv väl. Men vi får se. 
God natt 
 

Myskväll till 1000

2013-03-22 ♥ 19:34:12

Vi har så mysigt här! Vi lagat mat tillsammans, spelar sällskapsspel och är väldigt sociala, så kul, roligt och mysigt!

Snart har vi gjort klart maten, det blir hasselbackspotatis, fetaostbiffar, zatsiki, avokado och brunsås! Så gott, efter det blir det glass med hardtopping och cupcakes ala Sofia! <3

Ebba har gjort mig till lilla MY...


Mot Sofia

2013-03-22 ♥ 15:19:22

Nu är jag på väg hem till Sofia, hon fyllde år igår och därför så är det mysmiddag hemma hos henne ikväll. Det blir mysigt! Äntligen är det fredag och helg, det behöver jag verkligen!


Dagens outfit 22/3-13

2013-03-22 ♥ 10:30:00
Här har ni en liten outfit bild
Kofta: Ullared // Linne: Cubus // Jeans - Lager 157

Video - nytt

2013-03-21 ♥ 22:23:00
Jag har precis tagit en skön dusch, när ni ser videon här nedan kommer ni se att det var behövligt! (Videon är inspelad innan jag duschade). Inte för att det var länge sedan jag duschade senast, utan för att jag har haft utsläppt hår i blåsten mm.
 
Här är iallafall en video som jag spelade in till er lite tidigare ikväll, varsågoda!
 
Jag är sjukt finnig nu också, eftersom jag är i min "kvinnliga period".
 Sov gott iallafall!

Libresse

2013-03-21 ♥ 15:48:20

Förut på NOn så pratade vi som sagt om bindor och trosskydd. När vi gick så fick vi plocka med oss massa bindor, vi fick även en jätte söt burk att ha några bindor i. Det var ganska intressant faktiskt....!


Coola NO barn

2013-03-21 ♥ 12:48:53

Hej på er,
Nu har vi haft lite rast och lunch, snart är det dags för NO, då kommer det någon från Libresse och ska prata om bindor, hehe...

Sedan har vi svenska och spanska innan vi ska cykla till konfan. Vi får se när jag kan uppdatera nästa gång, jag måste ladda min telefon också snart också, bara 20% kvar!


-

2013-03-20 ♥ 22:42:54

Idag så var jag som vanligt i skolan, sedan jag kom hem vid halv sex så har jag pluggat. Idag blev alltså pluggtiden hemma idag mellan 18.00-22.00, med en kort promenads paus. Nu ger jag upp.

Jag är så trött just nu och tänker dra täcket över huvudet. Imorgon är det skola, konfa och sedan åter igen plugg, som ni hör har jag mycket att göra i skolan just nu, därav den dåliga uppdateringen här på bloggen. Men snart är det påsk och då ska allt vara inlämnat.

Det är kallt på golvet i mitt rum och mina fötter fryser, därför tänker jag idag sova med strumpor, punkt. Sov gott.


Samhällskunskap

2013-03-20 ♥ 18:42:21

Jag pluggar som en galning nu, imorgon ska jag ju på konfirmation och på fredag är det prov, det betyder att jag inte har mer tid än idag på mig att öva. Men jag måste säga att det känns ganska bra. Jag tycker det är ganska kul att veta mer om hur Sverige styrs, även om det är mycket och svåra saker att lära sig så är det ganska kul!


Geografi

2013-03-20 ♥ 10:33:17

Just nu har vi geografi och vi får viskat i våra öron om vi är godkända eller inte på senaste provet, det lät bra. Sedan är det musik och lunch, jag börjar bli hungrig.

Såhär snygga är jag och Wilma just nu, efter skolan ska jag in till stan! Puss och kram!


Trött i hjärnan

2013-03-19 ♥ 20:42:17

Jag har pluggat sedan tre tiden och börjar känna mig trött i huvudet, jag har skrivit drygt fyra A4 sidor i bland annat Biologi och Engelska. Idag orkar jag inte mer, ska bara skriva ut de färdiga arbetarna!

Sedan blir det en dusch och lite TV mys. Nu har jag nog även fixat lite folk som vill ställa upp som mina modeller, det ska bli så spännande! God natt vänner!


Hemkunskap

2013-03-19 ♥ 12:12:32

Vi har precis haft hemkunskap, vi gjorde köttbullar och egen rödbetssallad. Idag hoppas vi därför över lunchen i bamba med ett blodsocker 5,4. Snart är det bild dags!


Träningsfrukost

2013-03-19 ♥ 07:19:55

Idag har vu idrott så jag äter min skolidrotts frukost idag. Den består av morot, gurka, tomat, lite skinka och två knäckebröd, ett med ost och ett med Philadelphia ost! Gott är det!

Bra blodsocker nu efter natten också, 4,6 är en toppen start på dagen och ger mig alla möjligheter till en bra dag med blodsocker värdena, just det, träning, kanske inte ändå...


Bad blog and sugar

2013-03-19 ♥ 00:08:00
Min blogg har blivit sååå tråkig, jag vet det men det finns faktiskt skäl till det.
1. Jag har så mycket i skolan.
2. Jag har inte riktigt ork eller tid att skriva de "riktiga" inläggen. Det blir bara de tråkiga mobil blogg inläggen...
Men förhoppningsvis kommer allt att lugna ner sig och bli bättre om drygt två veckor, då har vi ju nämligen påsklov här i Göteborg, så underbart skönt ska det bli! 
 
Nu kanske ni undrar varför jag skriver ett inlägg som detta klockan tolv på natten, men även det har sitt skäl. Jag har försökt att somna sedan klockan tio utan att lyckas. Nu vet jag varför, jag gick upp för att gå på toaletten för en stund sedan och passade på att ta ett blodsocker, 3,4 visade mätaren. Andledningen är att jag när jag skulle sova låg på 11,2, det blev en extra dos på tre enheter insulin och nu vet ni hur det slutade. 
Såhär snygg är jag med ett äpple och i väntan på att mitt socker ska stiga till över fyra! 
Sov gott... Igen.

Bad blog and sugar

2013-03-19 ♥ 00:07:57
Min blogg har blivit sååå tråkig, jag vet det men det finns faktiskt skäl till det.
1. Jag har så mycket i skolan.
2. Jag har inte riktigt ork eller tid att skriva de "riktiga" inläggen. Det blir bara de tråkiga mobil blogg inläggen...
men förhoppningsvis kommer allt att lugna ner sig och bli bättre om drygt två veckor, då har vi ju nämligen påsklov här i Göteborg, så underbart skönt ska det bli! 
 
Nu kanske ni undrar varför jag skriver ett inlägg som detta klockan tolv på natten, men även det har sitt skäl. Jag har försökt att somna sedan klockan tio utan att lyckas. Nu vet jag varför, gick upp för att gå på toaletförutom en stund sedan och passade på att ta ett blodsocker, 3,4 visade mätaren. Andledningen är att jag när jag skulle sova låg på 11,2, det blev en extra dos på tre enheter insulin och nu vet ni hur det slutade. 
Såhär snygg är jag med ett äpple och i väntan på att mitt socker ska stiga till över fyra! 
Sov gott... Igen.

I am waiting

2013-03-18 ♥ 21:33:02

Nu väntar jag bara! Sov gott!


P.S. i love you

2013-03-18 ♥ 19:43:39
P.S. I love youRichard LaGravenese - 5/5
Gerry och Holly Kennedy är ett lyckligt par som bor på Lower East Side av Manhattan ända tills Gerry råkar ut för en hjärntumör och avlider. Djupt förtvivlad drar sig Holly tillbaka från sin familj och vänner tills de överraskar henne på hennes 30-årsdag. De är fast beslutna att tvinga den unga änkan att se mot framtiden och ta tag i sin karriär. Medan de hjälper till att organisera hennes lägenhet levereras en tårta och ett meddelande från Gerry. Det visar sig vara det första av flera, där alla avslutas med P.S. I Love You, som han har ordnat att de kommer levereras till henne efter hans död. Allt eftersom årstiderna flyter förbi fyller varje nytt brev henne med uppmuntran och skickar henne på nya äventyr. Hollys mamma Patricia och hennes bästa vänner Denise och Sharon är oroade att Gerrys brev håller kvar Holly i det förflutna och försöker få henne att se framåt.
 
Gerry hade anordnat så att Holly, Denise och Sharon skulle få åka till hans hemland Irland. Medan de är där möter de William, en sångare som påminner Holly om henne avlidna make och det visar sig att han och Gerry var kompisar sen barnsben. Under semestern avslöjar Denise att hon är förlovad och Sharon att hon är gravid. Nyheterna gör att Holly får ett emotionellt återfall.
 
Till slut börjar Holly på en modekurs och upptäcker att hon har en fallenhet för att designa damskor. Det nyfunna självförtroendet gör att hon kan komma ur ensamheten och vara glad för sina vänners skull. Hon bestämmer sig för att ta sin mamma på en resa till Irland, där hon återförenas med William, och när filmen slutar lämnas publiken med en känsla av att deras förhållande kan vara på väg att bli seriösare.
 
 
En helt underbar film!
Den sortens film som får mig att gråta och vara nere i flera timmar efteråt. Ändå är den så bra att man kan se den hur många gånger som helst! Jag klarar egentligen inte av denna sortens filmer, jag mår dåligt av det och får ångest varje gång...
 

Redo

2013-03-18 ♥ 09:33:18

Nu är jag redo för en ny vecka. Idag har jag som vanligt haft sovmorgon, så skönt! Men nu är jag iallafall färdig och snart på väg till skolan igen.
Trevlig måndag till er, förbered er på nya utmaningar och nya möjligheter. Denna veckan ska jag plugga i massor!


Buzz kväll

2013-03-17 ♥ 18:24:21

Vi har letat fram vårt gamla buzz och ikväll kör vi en frågespels kväll! Myspys!


No make up

2013-03-17 ♥ 15:49:33

Idag kör jag oduschad och utan smink, men så är det på söndagar ibland. Jag är iallafall nöjd med vädret idag, det är på väg åt rätt håll och jag är ute en stund på studs mattan!


Opsiii

2013-03-17 ♥ 00:41:40

Jag var ute på kvällens sista hundpromenad tidigare ikväll, DET SNÖAR! Nej, fy, usch och blä var mina första tankar då, och dom tankarna står jag kvar vid. Kallt och blött var det. Jag hoppas bara att snön som lagt sig hinner att smälta bort till imorgon, och självklart att det slutar snöa!

Ingen mera vinter tack, nu vill jag ha vår och sedan sommar. Värme och sol! Sov gott alla solstrålar!


Smartare läkerol

2013-03-16 ♥ 20:06:25

Ikväll har vi laddat upp med läkerol, cola light och Smartare än en femteklassare, programmet som får en åttondeklassare att känna sig dum... Gott och trevligt!


Middagsgäst

2013-03-16 ♥ 18:34:23

Nu är middagen färdig och det är dags att äta massa gottigheter. Mormor är våran trevliga middagsgäst idag, så det blir nog en mysig kväll. Tindra har också fått dagens middag, ett hundben med smak av tuggummi!


Best friends

2013-03-16 ♥ 15:07:12


MOT LANDVETTER och hem

2013-03-16 ♥ 12:42:07

Hej och god förmiddag,
Imorse var vi ute på en liten långpromenad med hunden efter frukosten i det fina vädret och sedan har vi spelat lite Uno.

Just nu är jag på väg till Landvetter. Min morfar ska åka till Korea och min mormor ska köra honom. Eftersom hon inte är så förtjust i att köra bil så är jag med som lite stöd på vägen hem! Jag är nog lite konstig eftersom jag tycker om att åka bil, hehe...


By buss

2013-03-15 ♥ 19:08:23

Jag har varit inne i stan en stund tillsammans med pappa nu. Vi käkade lite kycklingsallad till middag och gick i några affärer. Det blev lite smått stressigt vill jag lova.

Nu sitter jag iallafall på bussen, det blev så att jag åkte till mamma idag, så det blir mysigt hoppas jag! Förhoppningsvis en lugn kväll framför TV, haha.


Aj Lillis!

2013-03-15 ♥ 16:37:28

Jag kan säga att även om Lillis ser väldigt snäll och söt ut så är hon inte alltid det. Även hon kan rivas ibland, kolla min arm och gissa om det gör ont?!


To cool for school

2013-03-15 ♥ 12:42:00
 
Text och bild från Moas blogg!
 

Tränings+diabetes

2013-03-15 ♥ 10:15:00
Det här med träning och diabetes är så svårt! Det känns ibland till och med helt omöjligt att få det att stämma inför och efter träning. Inte ligga för högt i blodsocker och inte ligga för lågt. Hur jag än gör så blir jag trött. Högt blodsocker gör att man blir trött, lågt blodsocker gör att man blir trött, när tusan ska man som diabetiker vara pigg under ett tränings pass?
 
Jag tränar MRL, som är en hård intervall träning, varje torsdag och inför varje pass är jag lika kluven, även om det är jätte kul! Men om jag över huvudtaget ska kunna träna så måste jag äta, och den mänden kolhydrater jag måste äta för att klara av passet utan att bli låg, gör att jag blir trött och mår dåligt. Ingen ork till träningen om ni förstår vad jag menar, det är en känsla som gör att man själv känner sig helt hjälplös i sin egen kropp. 
 
Jag kan innan passet ligga på 13,5 i blodsocker och då trycka i mig två smörgåsar. Efter halva passet är jag helt orkeslös (man kan ju undra vad sockret ligger på då). Men direkt efter passet tar jag ett socker och ligger på 4,2. Då är det dags att äta igen, middag och extra mycket kolhydrater för att inte bli låg i socker.  
 
Det känns som att jag äter för att träna och istället för att gå ner i vikt gå upp. Inför träning så äter jag närmare tre gånger så mycket som i vanliga fall, det känns ju inte så bra. 
 
Denna frågan ska jag ta och prata med min läkare om i början av april när jag ska till diabetesmottagningen igen. Jag får se om vi kan komma på någon lösning tillsammans, annars tror jag inte att just MRL är träning för mig, sedan jag fick min diabetes, tyvärr
 
Även det här med att veta inför t.ex. ett vanligt pass på gymmet eller skolgympan hur hård träningen kommer att vara, hur mycket jag kommer orka träna eller vad min lärare har planerat att vi ska göra.  Det är svårt att äta och ta insulin när allt är ovisst. Ibland efter ett pass blir jag låg och i bland efter ett pass kan jag hamna på 10,0. Det är så svårt att veta. 
 
 När jag skrev detta insåg jag hur sant det verkligen är, det svåraste att hantera just nu med sjukdomen är träningen. 
 

God morgon lovely fredag!

2013-03-15 ♥ 07:43:38


Hårtork

2013-03-14 ♥ 21:10:26
Jag var på konfan men hoppade över träningen. Jag tog en dusch när jag kom hem och lekte en stund med hårtorken. Jag har även hunnit att plugga en stund, skönt att beta av några plugg punkter också. 
Nu har jag precis skrivit ut lite papper till imorgon och resten av kvällen ska jag spendera framför TVn. Jag ska nog lägga mig ganska tidigt ikväll också, jag är så trött hela tiden... Imorgon är det fredag, UNDERBART! Jag vet inte om jag åker till mamma imorgon eller på lördag, det återstår att se.
Puss och godnatt
 

Teori på idrotten

2013-03-14 ♥ 09:25:47
Nu har vi precis haft lite teori på idrotten. Pratat om anabola, bulemi, anorexi och testat att sätta bandage på varandra, snart är det samhällskunskap som gäller. 
 
Och vår glada lärare :D

Tv-kväll

2013-03-13 ♥ 20:17:37
Nu sitter jag framför TVn, dagens tablå är Sveriges mästerkock och Mia på Grötö
 
Jag känner mig lite krasslig igen. Jag får se hur det blir med MRLen imorgon, kanske får jag hoppa över den. Men först väntar en natts sömn, en hel skoldag och 1 1/2 timmes konfa. Får fundera på det...

Fabriks återställning

2013-03-13 ♥ 15:43:00
Igår återställde jag hela min dator av två andledningar.
1. Den var så långsam.
2. Den behövde förnya inställningar, det var massa saker jag inte kunde se.
Det gav resultat kan jag säga. Den är helt underbar nu, måste bara lägga över alla bilder och sånt igen.
 
Men nu till poängen med detta inlägget! 
Har du inte något virus skydd på din dator?
Om så är fallet är det ju inte så bra, dags att fixa det NU! Jag ska tipsa er om ett jätte bra virus skydds program. Det finns både betal och gratis versioner (jag har gratis). Det har funkat jätte bra och heter AVG!
Finns att ladda ner gratisversionen här: LADDA NER AVG!
 
 

Ont i magen

2013-03-13 ♥ 12:40:45
Aj vad jag har ont i magen,
Men det får gå eftersom jag bara har en biologi lektion kvar idag. Vi fick nämligen håltimme sista lektionen, så underbart att komma hem halv tre istället för halv fem! 
 
Jag fick iallafall gjort geografi provet, och det gick nog ganska bra tror jag, hoppas jag. 

Sunny

2013-03-13 ♥ 07:08:00
Foto: Malin Johansson (jag) // kamera: Nikon D7000
 
Nu ska jag dra mig mot skolan, på bilden ovan ser ni att solen verkar ganska lovande. Jag hoppas på en fin dag och mycket sol. Önska mig lycka till mig mitt geografi prov så hörs vi senare.
God morgon!
 

Dusch snart också

2013-03-12 ♥ 19:21:52
Nu tar jag sista tiden på denna tagen till plugg. Jag vill känna mig lite förberedd inför provet i morgon, även om biverkningar av geografi kan vara tristess... Men jag kan säga att det just nu känns helt oförberätt även om jag pluggat stora delar av dagen, mest matte men ändå.

Svajigt pga fusk

2013-03-12 ♥ 17:39:00
Nu är det så att jag har tröttnat på alla höga värden jag har haft den senaste tiden. Ända sedan det rekord höga värdet på 19,4 så har det varit ganska högt i genomsnitt. Jag ska nog ta och kolla sammanställningen denna veckan, om jag vågar...
 
Varför är det så högt nu då? Dels så är det för att jag nog är lite små sjuk ändå, kanske något virus i kroppen. Men även min "kvinnliga" period kommer nog snart. Men den största boven är att jag helt enkelt fuskar. Ligger det en kaka framme så kan jag smaka lite på den, eller är maten extra god så kan jag ta lite potatis till. Det känns så jobbigt att jag VET att jag kommer bli hög, att jag orsakat mina höga värden själv, MEDVETET!
 
Men nu är det dags, jag ska skärpa mig! Jag är trött på höga värden och jag är egentligen trött på hela denna sjukdomen. Sjukdomen kan jag inte göra något åt, men värdena kan jag göra något åt, dom påverkar jag själv!
Fuck diabetes, insulin & blood suger.
 

YOLO= You Only Live Once

2013-03-12 ♥ 13:47:58
Jag har faktiskt gått ut på balkongen tillsammans med mina geografi böcker, en halsduk, onepiece, täcke, filtar och sitt underlag. Lillis kom faktiskt ut en sväng förut också, men jag tror att hon har gått in igen. 
 
Andledningen till att jag nu sitter här ute är för att det är sol och för att jag höll på att bli galen efter att ha suttit inne i en och en halv dag nu. Men som sagt, plugg är det som gäller. Imorgon har jag geografi prov och eftersom jag mår näst intill bra nu så kommer jag troligtvis att gå till skolan imorgon. 
 
Men nu ska jag mysa här ute en liten stund, det är ganska kallt trots allt. Kanske blir det kopp te.

2013

2013-03-12 ♥ 13:47:00
Nu ska jag tänka lite roligare saker eftersom dagen annars inte är speciellt bra eller rolig...
År 2013 innehåller många stora grejer för mig, bland annat detta: 
Konfa läger
Konfirmaras 
Gå ut åttan och börja nian
Få mina första "årsbetyg" 
Åka till Turkiet
Vara på landet
Klara första året med diabtes (eller gå in på andra året)
Ha massa kul med mina vänner 
 

Gårdagens outfit

2013-03-12 ♥ 12:22:10
Här har ni outfiten jag hade igår, jag orkade aldrig lägga upp den.
Tröja: Cubus // Skärp: Ullared // Jeans: Lager 157

At home

2013-03-12 ♥ 09:55:14
Idag stannade jag hemma i min onepiece.
Jag mår fortfarande dåligt, som ni kanske förstod och jag ska fördriva tiden med att plugga hemma och ta det lungt idag. Jag behöver ta det lungt känner jag, min hjärna orkar inte med. Det är ju trors allt ändå bara idrott, matte, hemkunskap och bild jag missar. Matte boken har jag hemma.
 
Men jag tror att det är på väg åt rätt håll och jag mår lite bättre redan faktiskt, jag hoppas det iallafall. Kan inte vara hemma för länge och missa för mycket.
 
Ha en bra tisdag!

Malin + Onepiece

2013-03-11 ♥ 19:55:39
Ont i halsen, snurrig i huvudet, trött och på dåligt humör.
Nu tänker jag inte skriva fler klago inlägg idag.
Sov så gott.

Planer vecka 11

2013-03-11 ♥ 17:19:55


Som sagt...

2013-03-11 ♥ 13:13:59

... En helt värdelös dag. Jag kan säga att den inte blivit bättre... Jag mår helt kasst. Jag är på väg hem nu och hoppade över de två sista lektionerna, jag hade inte klarat av de verken fysiskt eller psykiskt så det var lika bra.

Mitt huvud snurrar, jag ser suddigt och jag kan inte tänka klart, när jag kommer ska jag dricka lite te och försöka sova en stund. Jag hoppas på att bli frisk till imorgon så jag inte missar en massa saker.


Välkommen ful dag

2013-03-11 ♥ 09:34:16

Ja, precis som rubriken. Idag är en riktigt ful dag, alltid känns bara helt fel. Kläderna passar inte, sminket ser konstigt ut, riktigt fult helt enkelt!

Men nu ska jag inte prata om det mer, dags att dra sig mot skolan för en vecka som innehåller två prov och massa kul med mina underbara vänner, för att se något positivt idag.

Nu kör vi, trevlig måndag!


Plugg på färjor

2013-03-10 ♥ 16:47:54

Nu är jag på väg igen, dags för ungdomsgudstjänst i svenska kyrkan. En massa dö tid att slå ihjäl när vi ska åka färjor och vänta på färjor. Den slår jag ihjäl genom att plugga...


Kyrkan

2013-03-10 ♥ 09:31:47
God morgon fina läsare,
idag blev det inte heller någon sov morgon. Klockan 11.00 börjar första gudstjänsten som jag ska vara på och klockan 18.00 börjar andra gudstjänsten jag ska vara på, en ungdom gudstjänst. Egentligen skulle jag gått i fredags och igår,  men jag kunde inte någon av de tiderna, därför blev det såhär istället. 
 
I förrgår beställde jag blandannat en klänning. Därför tänkte jag att i brist på andra bilder ska jag visa den. 
 
Vilken färg tror ni jag valde?

Jury

2013-03-09 ♥ 19:45:24

Nu blev det bråttom, äta, duscha och ta på sig kläder på en halv timme. Jag har duschat och tagit på mig, klockan åtta ska vi vara hos några vänner....


Sallads lunch

2013-03-09 ♥ 15:19:24

Idag blev det fräsch och god sallad till lunch. Blodsockret blev lite högt efter dagens hönökaka, men vad tusan. 8,2 är inte så farligt!


Tog milen

2013-03-09 ♥ 13:42:54
Idag tog jag och Ebba milen,
även om det var med bilen,
nej jag skobåde bara, tjecka mobilen 
 
Det var inte en kort bit,
men nu i efterhand var det värt allt slit. 
 
Ebba skulle nu hem och baka,
så jag bestämde mig för att ta en oboy och lite hönökaka.
 
Blodsocker på 4,7 nu, vi får se hur det slutar.  

Myspys

2013-03-08 ♥ 20:22:27


Mot Matilda

2013-03-08 ♥ 16:29:29

Nu är ska jag alldeles strax åka hem till Matilda för att fira hennes födelsedag i efterskott. Det kommer bli en grym kväll tillsammans med helt underbara vänner! Jag hoppas att ni får en lika trevlig fredags kväll som jag kommer få!
Här får ni några riktigt snygga bilder på underbara Matilda!


Fredags mellis

2013-03-08 ♥ 15:57:29

Äntligen är det fredag igen, så skönt att få vara ledig i två hela dagar nu! Jag kom hem för en stund sedan och nu äter jag lite mellis. Gott med avokado, paprika, crisp och två kokostoppar! Ett bra blodsocker också, det har varit svajigt några dagar, men börjar ordna till sig!


UMO

2013-03-08 ♥ 12:12:45

Jag, och hela klassen har precis varit en sväng på ungdoms mottagningen, internationella kvinnodagen till ära...


Går i ett

2013-03-07 ♥ 16:42:00

Hej igen, det var ett ett tag sedan nu.
Men här går allt i ett och jag har verkligen inte hunnit med att blogga eller ens tänka på bloggen. Men det känns ganska lugnt ändå på något konstigt sätt, idag lyckades vi också att skjuta fram ett utav proven som vi skulle haft nästa vecka, bara två kvar.

Idag har vi ingen konfirmation, men jag tänker ändå åka till gymmet och köra min kära MRL ikväll, min pappa är underbar och kör mig båda vägarna. Nu när konfan uteblev så är jag hemma en sväng istället. Eftersom jag ska träna så passar jag även på att äta en vaniljbulle och dricka lite funlight saft, njutning!


Nytt högsta rekord...

2013-03-06 ♥ 16:42:37
Ibland orkar jag inte med min sjukdom.
Nu väntar några timmar med massor av insulin och massor av vätska. 

Sju och en halv

2013-03-06 ♥ 11:59:22

Det blev inte riktigt en mil, men jag och Ebba klarade iallafall 7,55 km. Det gick inte fort eftersom vi pratade så mycket samtidigt, men gick gjorde vi. Nu blir det återigen lite styrka och stretch!


Powerwalk med Ebba

2013-03-06 ♥ 10:22:35

Jag och Ebba börjar vår studiedag med en powerwalk såhär på morgonkvisten. Vi hoppas på att få lite extra energi inför pluggandet resten av dagen, och vi satsar för tillfället mot en mil, men vi är ganska slappa så vi får väl se, haha...


Massa Lillis & Malin

2013-03-05 ♥ 21:52:27
God natt från oss, imorgon tar vi sov morgon. 
Puss och Sov gott!

Diabetes kortfilm - Februari

2013-03-05 ♥ 20:10:00
 En helt vanlig ovanlig familj
Här har ni den andra delen, februari, som är inspelad av familjen Nyman. Den handlar om en familj med en dotter som har diabetes. Man får följa dom ett helt år och detta är alltså andra delen. 
För er som missade första delen, så finns den HÄR!

Resultat 2

2013-03-05 ♥ 16:33:27
Här är det andra resultatet av går dagens photoshop "lek". Det är mina bilder som bildar texterna!

Study

2013-03-05 ♥ 14:40:00
Nu är jag hemma från en ganska slapp dag i skolan, tisdagar är fortfarande lika underbara. Tidigaste dagen på hela veckan och roligaste lektionerna! Nu ska jag ta och fixa lite mellanmål och sedan blir det lite TV och målande av naglarna. Klockan är ju inte så mycket, dagen är fortfarande ung...
 
Här nedan ser ni högen med böckerna som jag tog med mig hem idag
Nästa vecka har vi tre prov och jag kan lova att jag imorgon inte kommer att ha en lugn studiesdag. Jag har med mig matte, hemkunskaps, geografi, samhällskunskap och om , jag säger om jag skulle bli sysslolös så har jag både engelska och biologi i ipaden att jobba med.
 
Låter det inte som en underbar "ledig" dag?
 
 

Ute och går

2013-03-05 ♥ 10:34:48

Just nu är vi ute och går, men bara mellan två lektioner. Mellan matte och hemkunskap, vi går alltså mot bättre tider, hehe! Sedan har vi lunch och bild innan vi slutar skolan för dagen! Så skönt! Imorgon är vi lediga också, ännu skönare!


Resultat 1

2013-03-04 ♥ 22:24:00
Här har ni ett av resultaten från ett utav de testen jag gjorde med phoroshop förut
God natt och sov sött

Photography

2013-03-04 ♥ 19:56:00
Just nu gör jag ingenting, lyssnar på lite musik. Ikväll kommer Dicte och det ska jag självklart se!
 
Jag har suttit hela, halva kvällen och lekt med photoshop, tänke leka färdigt och sedan ladda upp bilderna här, men vi får se när jag blir klar. Jag har gjort ganska många och tänkte välja ut några som jag vill er sen, de näst finaste så klart, hehe.
 

Dagens outfit 4/3-13

2013-03-04 ♥ 18:43:00
Här har ni dagens enkla vardags outfit
T-shirt - Ullared // Skärp: Ullared // Byxor: Från storasyster

MAAAAT

2013-03-04 ♥ 16:56:19
Äntligen lite mellanmål!
Idag var det korv till lunch, och korv är en av de få saker som jag inte klarar av att äta. Så idag åt jag pizza sallad, morötter, gurka och ett knäckebröd till lunch. Jag tror att det är orsaken till att jag har jätte ont i magen och är jätte hungrig. Men nu fyllde jag precis på förrådet med mellanmål. Två Crisp och extra mycket skinka eftersom jag inte åt protein i bamba!
 
Ett bra blodsocker också! Det har legat bra hela dag, förutom att jag vaknade på 8,6 imorse, vilket inte va så bra, men annars! Ska få en bra fortsättning med blodsockerna resten av dagen också tänkte jag!
 
Jag hade engenligen tänk att gå ut och springa nu, men eftersom min mage bara gör för ont så tänker jag lägga mig i soffan istället. Hålla rummarna för att det går över fort nu när jag har fått mat i magen. Tar nog med en kopp te också.
Vi hörs senare!
 

Planering vecka 9

2013-03-04 ♥ 10:27:00
Detta är vad jag har planeratninför vecka 9:

Äntligen

2013-03-04 ♥ 09:54:40

Första mars har varit och våren har faktiskt smugit sig på! Äntligen lite värme och sol här i Sverige också! Jag är på väg till skolan och slogs av det underbara vädret när jag gick ut, bara två plus grader, men ändå så underbart!

Njut av dagen och ha en trevlig måndag!


Planering

2013-03-03 ♥ 19:31:00
Nu är jag hemma hos min katt igen, känner mig fortfarande frisk!
Kväll blir det bara slapp framför TVn och imorgon börjar skolan igen, men jag hoppas att det blir en lugn start på veckan, helst en slapp vecka hela veckan. Men på onsdag har vi iallafall studiedag, vilket betyder att vi är lediga. Men just denna studiedag måste jag verkligen spendera på att plugga! Onsdag kommer alltså bestå av mest plugg för min del! 
 
Men jag tänkte sätta mig nu och göra iordning en planering för kommande vecka, måste bara tänka ut vad jag ska göra först, jag måste föröka att träna mer, plugga lite extra och laga lite godare mat! puss.
 

Två stycken

2013-03-03 ♥ 17:28:10

Dessa två böcker som ni ser nedan på bilderna: Mycket mer än så & Ursäkta att man vill bli lite älskad, fyndade jag på en bok rea förut för 49 kr/st. Det tyckte jag absolut att de var värda och jag väntar just nu bara på att tiden till att slå mig ner och läsa ska komma! Men tyvärr är den dagen med den tiden inte idag.

Nu ska jag sätta igång att göra sallad till middagen och sedan ska jag försöka att få lite plugg gjort, både samhällskunskap och geografi väntar på att få bli gjorda. Kanske kan jag få det gjort idag, iallafall lite. Jag håller iallafall hoppet uppe!


Tar vara på tiden...

2013-03-03 ♥ 14:09:55

... HUNDGOS


God naaaaaattt Sverige!

2013-03-02 ♥ 22:02:46


Flower

2013-03-02 ♥ 15:22:00
foto: Jag // kamera: Nikon D7000
 
Det blev att åkte till mamma ändå, hon mådde bättre idag så det var ju bra det! Lillis får umgås med farmor, haha. Hon klarar sig alltid, jag var ju hemma med henne igår iallafall!
 
Hos mamma här har vi alla fall precis blonderat hennes hår och jag har gosat massor med min gosiga Tindra. Jag tror att vi ska börja laga middag snart och ikväll ska vi se Andra Chansen, det blir en riktigt mysig kväll, hoppas jag! Jag ska lägga mig tidigt ikväll också, det är så skönt att vakna tidigt OCH vara utvilad! Hoppas jag blir trött bara! 
 
Hur ser er lördagskväll ut? 

Nu: styrka & stretch

2013-03-02 ♥ 11:33:16


Min skatt

2013-03-02 ♥ 09:34:00
 God morgon på er,
Idag vaknade jag av mig själv före klockan, klockan stod på 09.30 och jag vaknade redan klockan 09.00. Det kändes riktigt skönt att få sova ut, utan att sova bort hela dagen! Men nu är iallafall jag och Lillis vakna. 
Jag överväger att äta en dunder frukost och sedan köra ett tränings pass nu på morgonen, men jag får se hur ryggen känns och hur blodsockret ligger. Annars tar jag det efter lunch istället! Jag måste ringa mamma också, men eftersom hon är sjuk så ska jag låta henne somna ut ordentligt först! 
Äntligen lördag, eller hur?!
Trevlig lördag till er alla, hoppas ni får en bra dag. 

Underbara presenter

2013-03-02 ♥ 08:34:00
Dessa presnter fick jag av mina vänner förra helgen↓
Är de inte helt underbara! Jag har världens bästa vänner!

Allmänt prat

2013-03-01 ♥ 23:31:00

En liten video om min lilla trevliga kväll med mig själv... Och Lillis! 


Vill du vara min modell?

2013-03-01 ♥ 21:10:48
Jag skulle vilja ha en photoshoot med någon
Ta bilder på någon i stil med dessa bilder, (dessa bilder har inte jag tagit, men det är min kamera och precis så jag hade tänkt och berättade att jag ville ha bilderna): 
Är det någon som vill ställa upp som min modell?
Jag fotar och du får bilderna på en CD skiva, självklart gratis! 
 
Om du är intresserad av detta och bor nära mig,  mejla gärna till mig:
[email protected]
 

HEEEELG

2013-03-01 ♥ 18:09:00
Äntligen är det fredag! 
Egentligen skulle jag åkt till mamma i helgen, eftersom pappa är bortrest, men mamma är sjuk så jag stannar hemma hos pappa med mig själv och Lillis idag, jag får se hur mamma mår imorgon, mår hon bättre så åker jag dit imorgon.
 
Men i vilket fall som helst så ska jag ta det riktigt lugnt i helgen! Jag måste dock plugga lite SO, men annars ska jag ta det riktigt lugnt! Fast om jag ska stanna hos pappa hela helgen så måste jag in till stan och handla lite i morgon också. Men det visar sig!
 
Äntligen Helg
Trevlig helg allihopa, hoppas det blir en skön helg!

Diasend.se

2013-03-01 ♥ 16:27:07
Detta är en video från förra veckan, Alltså är det förra veckans blodsocker värden!
 
 
Så vad tycker ni?
Vill ni se den bilden varje vecka?

Hej och högst spontant välkommen hit! Jag tänker inte dra mitt livs historia här utan bara presentera mig och bloggen. Jag är en tjej på 15 februariar som heter Malin. Jag är smått galen och här får du läsa om det jag skriver, alltså närmare bestämt fotografering med min Nikon D7000, plugg, olika tips, min katt Lillis, om mig (såklart) och även om min kroniska sjukdom typ 1 diabetes sedan jag insjuknade den 5 september 2012. GALET VA?! Ibland kan jag även chocka med en och annan outfit eller video! Börja läs min blogg här till höger vettja! Med detta hoppas jag att ni ska trivas!

RSS 2.0